Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Rasim Cinisli “Bir devrin hafızası” kitabını Kadıköy’de imzaladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yakın tarihimize ışık tutacak olan “Bir devrin hafızası” isimli kitabının ilk tanıtımı ve imza günü programı, Kadıköy’de İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

İlkelerinden taviz vermemesiyle ve son derece dürüst kişiliğiyle politika sahnesinde saygınlık kazanan Rasim Cinisli, yakın tarihimizde bizzat tanıklık ettiği önemli olayları, unutulan veya unutturulmak istenen gerçekleri içeren “Bir devrin hafızası” okurlarıyla paylaştı.

 

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, programın açılış konuşmasında, davetlilere Rasim Cinisli ve kitap hakkında bilgi verdi.

 

Atalar, “Erzurum’un köklü ailelerinden birinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç bir üniversite öğrencisi olarak geldiği İstanbul’da kendini politik bir ortamın içinde buldu. İstanbul Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken dönemin önemli fikir adamlarıyla tanıştı.

27 Mayıs yargılamalarına tanıklık etti. Zorlu bir mücadele sonunda MTTB Genel Başkanı oldu. Kendi deyimiyle “İnançlı genç bir kadronun neleri başarabildiğinin onurlu heyecanını burada yaşadı.” Başkanlık dönemi boyunca unutulmaz faaliyetlere imza attı. Gençlik lideri olarak başarıları onu siyasetin içine çekti. Adalet Partisi’nden Erzurum milletvekili seçildi. Süleyman Demirel’e muhalif 41’ler Hareketi içinde yer aldı. Demokratik Parti’nin kurucularından oldu ve 1973 seçimlerinde yeniden parlamentoya girdi. Aktif politikaya uzun bir süre ara verdikten sonra 1990’lı yıllarda Tansu Çiller’in davetiyle DYP İstanbul İl Başkanı oldu. Ancak kısa süre sonra istifa etti.

Ayrıca, bu kitabın gelirinin de lise son sınıfa kadar okumak isteyip de imkanı olmayan köylü öğrencilere burs desteği olarak verileceğini belirtildi.

“Bir devrin hafızası” kitabında dikkat çeken bazı başlıklar!..

27 Mayıs’ın arkasında kim ya da kimler vardı?

Darbeler ülkenin geleceğini nasıl etkiledi?

Milletimizin en kıymetli varlığı gençliğe nasıl kıydılar?

12 Mart 1971 Muhtırası’nın ardından Cevdet Sunay’ın “derin ve sonu karanlık bir çıkmaz” dediği tehlike neydi?

“Başarılı olsalardı Türkleri Sibirya’ya süreceklerdi” diyen başbakan kimdi?

Yurtdışından uzanan ellere kimler kucak açtı?

Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye’ye dönüşüne izin veren yasa hangi koşullarda kabul edildi?

12 Eylül’de Kenan Evren Türkiye’nin elindeki en büyük kozu Yunanistan’a nasıl teslim etti?

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Genel
30 Nisan 2024
Kuğu Gölü Balesi İzmir’de izleyiciyle buluştu

İzmir Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biri olan Kuğu Gölü balesini bu akşam Bornova Necdet Aydın Sahnesinde İzmirli izleyicilerle ilk kez buluşturmanın heyecanını yaşadı. Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin ilk bale çalışması olarak bilinen Kuğu Gölü, 1877 yılında Bolshoi Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde karmaşık müziği ve hatırlanamaz koreografisiyle eleştirilse de zaman içinde bale denince […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]