Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ülkemizin ilk ve tek,dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden biri Üsküdar’da

Yayınlanma:
ABONE OL

6 Kıta, 33 ülkeden toplanmış 2500’ün üzerindeki uçurtma ve benzeri ürünlerden oluşan koleksiyonuyla Ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden biri Üsküdar’da. Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Çocuk Dostu Müzedir”

2008 Yılında Kültür Bakanlığının başlattığı “Çocuk dostu müze projesi”ne uygun konseptiyle, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi çocukların ziyaret edebileceği en ideal müzelerden birisidir.

03 Yaş itibariyle ziyaretçi kabul eden müzede, bünyesinde barındırdığı anaokulu öğretmenlerinden oluşan eğitimcileriyle her yaş gurubuna muhatabının anlayacağı bir dil kullanarak rehberlik yapılmaktadır.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “İnteraktif Müzedir”
2 Ayrı müze salonu, 3 ayrı atölye bölümü ile aynı anda 200 öğrenciye hizmet verebilecek, toplamda 500 m2’lik alana sahip müzede,

Hiç bir ürün cam fanuslar arkasında gizlenmemektedir, uzman eğitimci rehberleri ile birebir her ürün için ayrı hikâyeler, tarihi bilgiler çeşitli belgeler ve görseller eşliğinde sunum yapılmaktadır.
Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Atölye çalışması ile desteklenmektedir”
2011 yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı “Müzeli eğitim Projesi”ne uygun konseptiyle, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, çocukların ziyaret ettiğinde, dilerlerse uçurtma atölyelerine katılarak ülkemiz kültürünü temsil eden uçurtma modellerini uzman eğitimcilerin destekleri ile kendi uçurtmalarını kendilerinin yapabileceği tek müzedir.
Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesinde “Araştırmalar desteklenmektedir”
Uçurtma kültürünü daha yakından tanımak veya benzeri çalışmalar yapmak isteyen amatör veya profesyonel araştırmacılar için tüm imkânlar sunulmaktadır.
Bu çerçevede, talep eden ziyaretçiler için müzemizdeki “Gülen Okumuş Uçurtma Kütüphanesi” tüm ofis imkânlarıyla birlikte ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

 

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Büyük bir koleksiyona sahiptir ”
33 Ülkeden toplanan (Eylül 2017 itibariyle) 2500 adetin üzerinde (uçurtma, uçurtma yayınları, uçurtma malzemeleri ve çeşitli objelerden oluşan) farklı kültürlere ait geniş bir koleksiyon bulunmaktadır.

İstanbul Uçurtmacılar Derneğinin 2012 yılından itibaren sürdürdüğü proje çerçevesinde, dünyanın çeşitli ülkelerindeki uçurtma kurumları mercek altına alınarak yoğun bir çalışmaya girilmiş ve her geçen gün koleksiyonun genişlemesi sağlanmaktadır.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Ziyaretçilerden ücret almamaktadır”
İstanbul Uçurtmacılar Derneğinin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi Pazar hariç tüm mesai günleri 09 00 – 17 00 arası açık olup ziyaretçilerden giriş ücreti talep edilmemektedir.

Ayrıca AVM’lerde, Otellerde ve çeşitli kurumların bahar etkinliklerinde de gerek atölye, gerekse gezici müze ile yapılan çalışmalar devam ettirilmektedir.

Uçurtma Müzesi “Nerede”
Üsküdar marmaray iskelesine, sahildeki eski evlendirme dairesine ve Üsküdar meydanına 200 mt mesafede ve tam ortadadır. İletişim bilgileri www.ucurtmamuzesi.net – 0216 553 23 37 –  0532 616 14 66

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]