Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li Küçükerden, Üsküdar meydanında neden hala su baskını oluyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar meydanını deniz ile birleştiren sel baskınları için milyonlar harcandı, peki neden hala su baskını oluyor!

Üsküdar Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi İnş. Müh. Nezih Küçükerden hazırladığı ve meclis toplantısında sözlü okuduğu yazılı soru önergesinde Üsküdar Çavuş Deresi, Bülbül Deresi ıslah çalışmaları ve 2017 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan Üsküdar meydanı ve meydana yakın sokaklarının tamamını bir göl haline getiren yağışların ortaya çıkardığı gerçek tabloyu, vatandaşın uğradığı maddi ve manevi zararları İBB Meclis gündemine getirdi ve şu soruları sordu: “Yapılanların veya yapılmak istenenlerin neticesinde, birçok Üsküdarlı maddi kayba uğramıştır. Ancak hiçbirinin hasarı karşılanmamıştır. Konunun gerçek sorumluluğu su baskınlarını, ilgili proje ile engellemeyi hedefleyen ve kamu kaynaklarını bilgisizce kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. Bu nedenle soruyorum: Üsküdar Çavuş Deresi ve Bülbül Deresi ıslah çalışmaları ne zaman başlamıştır? Projenin uygulaması hangi tarihte bitirilmiştir? İhale bedeli nedir?Hangi yüklenici firma tarafından yapılmıştır? Geçici kabulü ve kesin kabulü yapılmış mıdır? İşin bitişi kaç TL dir? Projenin bitirilmesine rağmen su baskınının nedeni nedir? Kamu kaynaklarının boşa tüketildiği açıktır, konu ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise neden başlatılmamıştır? 2017 Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sel baskınlarından hasar görenlerin hasarlarının ödenmesi konusunda ne yapılmıştır? Üsküdarlılara bu nedenle yapılan bir ödeme var mıdır? Varsa kime ödenmiştir?”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında Üsküdar Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Nezih Küçükerden’in imzası ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge:

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım; 2014 yılında Üsküdar’da yaşanan ve nerede ise boğazda deniz taşımacılığı yapan deniz araçları ile karadaki araçların bir birine selektör yaptığı sel bakınları neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz konunun hassasiyetini göz önüne alıp 2014 yılı Ekim ayının 22’sinde başlamak üzere 3 etaptan oluşan yaklaşık 130 gün süreceğini açıkladığı, Üsküdar Çavuş deresi ve Bülbül deresi ıslah çalışmaları adı altında bir çalışma başlattı. Çalışma süresince Üsküdar halkı, esnafı ve transit olarak Üsküdar’ımızı bir geçiş güzergahı olarak kullanan İstanbullular aylarca, bir daha selin basmaması için yapılan çalışmalara fedakarlık göstererek katlandılar.

Şimdi gelelim sonuca, sonuç ne oldu? Tam bir hüsran.

2017 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan ve Üsküdar’ımızın meydanı ve meydana yakın sokaklarının tamamını bir göl haline getiren yağışların ortaya çıkardığı gerçek tabloya.

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım; Yapılanların veya yapılmak istenenlerin neticesinde, birçok Üsküdarlı maddi kayba uğramıştır. Ancak hiçbirinin hasarı karşılanmamıştır. Konunun gerçek sorumluluğu su baskınlarını, ilgili proje ile engellemeyi hedefleyen ve kamu kaynaklarını bilgisizce kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır.  Bu nedenle soruyorum:

1- Üsküdar Çavuş deresi ve Bülbül deresi ıslah çalışmaları ne zaman başlamıştır?

2- Projenin uygulaması hangi tarihte bitirilmiştir?

3- İhale bedeli nedir?

4- Hangi yüklenici firma tarafından yapılmıştır?

5- Geçici kabulü ve kesin kabulü yapılmış mıdır?

6- İşin bitişi kaç TL dir?

7- Projenin bitirilmesine rağmen su baskınının nedeni nedir?

8- Kamu kaynaklarının boşa tüketildiği açıktır, konu ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise neden başlatılmamıştır?

9- 2017 Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sel baskınlarından hasar görenlerin hasarlarının ödenmesi konusunda ne yapılmıştır?

10- Üsküdarlılara bu nedenle yapılan bir ödeme var mıdır? Varsa kime ödenmiştir?

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]