Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de Brezilya coşkusu

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”nde sahne alan Brezilya ekibi, yöresel ezgileriyle coştururken, Maltepeliler de yapılan şovlara eşlik etti. Müthiş görsel zenginlikler içeren Brezilya’nın sahne aldığı gecede konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nı; farklı kıtalardan, farklı kültürlerden ve inançlardan gelen herkese, gönül köprüsü kurar gibi açmak istiyoruz” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”nin bu haftaki konukları Brezilya oldu. Etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra,  Brezilya’nın İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Caminda de Castilhos Franca ile vatandaşlar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Brezilyalı konuklarını ikinci kez Maltepe’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nı; farklı kıtalardan, farklı kültürlerden ve inançlardan gelen herkese, gönül köprüsü kurar gibi açmak istiyoruz. Burada sizleri dünyanın en eşsiz, en güzel ve en sıcak insanlarıyla tanıştırmak istedik. Çünkü çok iyi biliyoruz ki insanlar birbirini tanıdıkça yakınlaşır, kucaklaşır, dostlukları pekiştirir, sevgiyi perçinleştirirler. Birbirlerinden uzaklaştıklarında ise kin ve nefret duvarlarının arkasına saklanarak birbirlerine önyargıyla bakarlar” dedi.

“BEŞÇEŞMELER’İN MİRASINI AKTARIYORUZ”

Asırlar önce Maltepe’yi kuranların, Beşçeşmeler’in temelini attıklarında beş çeşmeden sular akıttıklarını ifade eden Kılıç, “Su Anadolu kültüründe hayat demektir. Bizde derler ki; ‘Su gibi aziz ol.’ İşte bu meydanda büyüklerimizin yaptıkları bu hizmetler deyim yerindeyse aziz olmuş ve bize ulaşmış; bize düşen de bizden sonraki kuşaklara, dünya kültürlerini ve inançlarını anlatarak sevgiyle ve dostlukla bir arada yaşamak. Çünkü dünyanın her tarafında savaşlar var. İnsanlar birbirlerinin inançlarını kabul etmedikleri için inanç savaşları var. Beşçeşmeler’in bu mirasını gelecek kuşaklara aktararak, bunların önüne geçebiliriz” diye konuştu.

CUMHURİYET FESTİVALİ MÜJDESİ

Etkinliklerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar devam edeceğinin müjdesini de veren Başkan Kılıç, “29 Ekim’i emperyalizme başkaldırı günü, Anadolu insanının yedi düveli dize getirdiği gün olarak kabul ediyoruz.  O nedenle 29 Ekim, sadece yılda bir defa, bir dakikalık saygı duruşuyla anılmaz. Onu 365 gün yüreğinizde hissedeceksiniz. Maltepe Belediyesi olarak 1-29 Ekim tarihlerinde bir ay boyunca burada ve Maltepe’nin 18 mahallesinde, Cumhuriyet Festivali yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKONSOLOSTAN BARIŞ MESAJI

Brezilya’nın İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Caminda de Castıilhos Franca ise, Brezilya halkının ve festivale katılan Brezilya ekibinin, kalbini, Maltepelilere ve Türk halkına açtığını söyleyerek, “Bu festival sayesinde birbirimizi daha fazla tanıyacağız. Birbirimize çok benziyoruz. Çok büyük bir kalbimiz var. Sevgi ve barış bizim için de çok önemli. Aşka ve barışa ihtiyacımız var” dedi.

BREZİLYA EZGİLERİYE COŞTULAR

Etkinlikte Brezilya’nın sevilen müzik gruplarından “Quinteto Violado” sahne aldı. Topluluk Brezilya’nın klasik ve popüler şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu. Brezilya’nın canlı, neşeli şarkılarını seslendiren topluluk sahne performansıyla da büyük beğeni topladı. Etkinlikte “Forro İstanbul” ve “Capoeira Anatolia” toplulukları, Brezilya’ya özgü danslarıyla sahne aldı. Danslara ve Latin müziğinin kıvrak ritimlerine eşlik eden vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]