Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Tiyatro festivali yıldızlarla veda ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali 18 Ağustos Cuma günü Yaşamaya Dair” oyunu ile son bulacak.
Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 15. Düzenlenen Tiyatro Festivali’nde 15 oyun izleyici ile buluştu. Her akşam yaklaşık bin beş yüz kişinin katıldığı oyunları bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişi izledi. Tüm oyunların ilgiyle izlendiği festival 18 Ağustos Cuma günü sona eriyor.
Son haftasına giren Tiyatro Festival’inde bu hafta sezon boyunca kapalı gişe oynayan oyunlar izleyici ile buluşacak.
15 Ağustos Salı akşamı Kadıköy Emek Tiyatrosu “Sevmekten Öldü Desinler” oyunla şarkıcılık hayalleri kuran Gönül ve Mustafa’nın hikayesini seyirci ile buluşturuyor.
Festivalin 16 Ağustos Çarşamba günü sahne alacak oyunu ise ünlü tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu’nun “Usta ve Çırak” isimli oyunu.
Uygur Sanat Tiyatrosu ise 17 Ağustos Perşembe akşamı “Akizadeler-Bir Tatlı Huzur” isimli oyunla Özgürlük Parkı Sahnesi’nde olacak. Nejat Uygur’un yazdığı ve Süha Uygur’un yönettiği oyun İstanbul’un köklü ve önemli ailelerinden biri olan Akizadelerin hayatını konu alıyor.
Festival , Nazım Hikmet’in yaşamından kesitlerin ozanın şiirleri ile anlatıldığı Genco Erkal tarafından uyarlanan “Yaşamaya Dair” oyunu ile veda edecek. Beş yılda 260 kez kapalı gişe oynayan oyunda Tülay Günal ve Genco Erkal Selamiçeşme Parkında izleyici ile buluşacak.
Tiyatro Festivali’ne dair konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tiyatro severlerin sezonda izleyemediği bazı oyunları yıldızlar altında izlemeye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “Ben de sezonda izleme fırsatı bulamadığım bazı oyunları festivalde izledim. Festivale ilgi her geçen yıl artıyor. Bu ilgi bizi çok mutlu ediyor. Sanata, edebiyata, tiyatroya ilginin artmasını çok önemli buluyorum. Tiyatro hayattır, inattır. Sanata, tiyatro ile hayata ve ideallerimize tutunacağız. Sahne alan tüm oyuncularımıza ve tiyatro sahnelerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl yine sezonun en iyi oyunları ile Özgürlük Parkında olacağız.” dedi.
Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da sahnelenen oyunların ücretsiz davetiyeleri Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerindeki gişelerden alınabiliyor.
15 Ağustos Salı 21.00 / Sevmekten Öldü Desinler / Kadıköy Emek Tiyatrosu
16 Ağustos Çarşamba 21.00 / Usta ve Çırak / Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
17 Ağustos Perşembe 21.00 / Akidezadeler Bir Tatlı Huzur / Uygur Sanat Tiyatrosu
18 Ağustos Cuma 21.00 / Yaşamaya Dair / Dostlar Tiyatrosu

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]