Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

‘Türkiye’de İstikrar EVET’ten Geçiyor’

Yayınlanma:
ABONE OL

İRANLI İŞ ADAMLARINDAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

İRAN Şahı Feth Ali Şah’ın torunu ve İran Afşar Türkleri’nin Başkanı’nın oğlu Mohammed Nazmi Avşar’ın da aralarında bulunduğu İranlı iş adamları ülkelerine uygulanan ambargoyu unutmadıklarını ve ahde vefalarını yerine getireceklerini ve referandumda ‘Evet’i desteklediklerini açıkladılar.

Taksim Point Otel’de İranlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Mohammed Nazmi Avşar ile birlikte, turizmci Mohammed Aliyar ve Ömer Barış Arık ile sanayici Ferhat Karalök Türkiye’de yapılacak referandumda oy kullanabilecek İranlıların ‘Evet’ diyeceğini, kullanamayacakların ise dua edeceklerini söyledi.

“HALKBANKASI BİZİM DE BANKAMIZ”

Ülkelerine uygulanan 35 yıllık ambargo süresince Türkiye’nin desteğini fazlasıyla aldıklarını belirten Avşar, Türkiye’den gıda yardımı ve kanserli hastalarımıza kadar ilaç geldi. Sizin halkbankınız bizim de bankamızdır. Türkiye yaptığı bu yardımların yabancı ülkelerde hala bedelini ödüyor. Biz de İranlı iş adamları olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ahde vefamızı ‘Evet’ diyerek göstereceğiz.”

Suriye ve Irak’taki mezhep çatışmaları ile insanları birbirinden ayırmaya çalıştıklarını kaydeden Avşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Benim dinim ne Şii ne de Sünni’dir. Benim dinim İslam’dır’ sözünü hatırlattı. Avşar, “Amerika’ya ve batıya sığınmayalım, bir olalım” dedi.

İran ile Türkiye arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacmini 50 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Avşar, “Türkiye’de emlak işinde ileriye gitmeyi istiyoruz. Kısa zamanda İstanbul’da Mezhepler Barışı Kültür Merkezi yapmayı da planlıyoruz. Yatırımlarımız çeşitli alanlarda devam edecek” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE’DE İSTİKRAR EVET’TEN GEÇİYOR”

Türkiye’nin istikrarının Evet’ten geçtiğini kaydeden Avşar, “Türkiye’de istikrar olmaz ise komşuda da istikrar olmaz. İnşallah referandumdan sonra Evet’in çıktığını duyarız” ifadelerini kullandı.

İran’da Türkiye’nin fahri elçileri olduklarını belirten Avşar, özellikle Türk yatırımcılarını İran’daki petrol sahalarına yatırım yapmalarını istedi.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’YE 4 MİLYON TURİST GELMESİ”

Türkiye’deki turizm hacmini artırmak istediklerini belirten turizmci Mohammed Aliyar ise, “Türkiye’nin turizm olarak çok iyi bir konumu var. Nevruz’da İranlılar Türkiye’deki otelleri doldurdu. Bu sene hedefimiz İran’dan 4 milyon turist gelmesidir” dedi.

“REFERANDUMDA ‘EVET’ ÇIKMASI MÜSLÜMANLARIN FAYDASINA”

Turizmci Ömer Barış Arık referandumda evet oyu çıkmasını destekleyeceğini belirterek şunları söyledi:

“İranlı olarak Türkiye ile her zaman ticari ilişkilerimizi iyi yaptık. Aile ilişkilerimiz güzel. Ancak Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına geldikten sonra ikili ilişkilerimiz daha da gelişmiştir. Erdoğan özellikle İran ile ilgili güzel çalışmalar yapmıştır. 2017, 2018 ve 2019’da Türkiye ile İran arasındaki turizm sektöründe bir patlama bekliyoruz. Türkiye’nin referandumunda evet çıkması tüm Müslümanlara faydalı olacaktır.”

Türkiye ve İran’ın düşmeyecek iki kale olduğu belirtilen basın toplantısı sonunda iş adamları Rabia işareti yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]