Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Bu Hafta

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA (04 – 09  Nisan 2017 )

İstanbul Devlet Tiyatrosu, bu hafta 4 yetişkin ve 2 çocuk oyunuyla  seyirci karşısına çıkıyor.

04  – 09 Nisan 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar; Tersine Dünya, Bersisa, Kontrabas ve Medea Kali, Çiçeğim Solmasın (Ç.O.) ve Lay Lay Lom (Ç.O.).

Bu haftaki oyunların kısaca konuları, bilgileri ve kastları şöyle:

 

Tersine Dünya Cevahir Salon 1’de
Orhan Kemal’in aynı adlı romanından Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan Tersine Dünya’da, kadın-erkek kimlikleri tersine çevrilerek sistemin çarpıklıkları ortaya konulurken, oyunu Elif Erdal yönetiyor. Oyunda dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, giysi tasarımı Nalan Alaylı’ya, ışık tasarımı Akın Yılmaz’a,  dans düzeni Pınar Ataer’e ve müzik ise Can Atilla’ya ait.  Oyunda karakterlere Özlem Güveli Türker, Ozan Uçar, Hülya Çelik Kalebayır, Fikret Urucu, Zeliha Güney, Elif Erdal, Serap Eyüboğlu, Fatma Öney, Gılman Kahyaoğlu, Seval Gökçe, Ayla Baki Yücesoy, Melek Gökçer Bilge, Nurhayat Boz, Jale Çiçek, Suna Selen, Yıltan Kahraman, Gökçe Aktaş, Deniz Gürzumar, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Eda Şahin, Merve Çağla Kuru, Hakan Dülger, Vehbi Akıntürk, Erdem Sazak, Meriç Akay, Ezgi Baykal, Füruzan Çokol, Dinçer Simsar, Hazal Altıntaş, Alparslan Aydın, Handan Ölçener can veriyor. Oyun 04-09 Nisan haftasında Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

Bersisa Cevahir Salon 2’de
Bersisa Cevahir Salon 2’de tiyatroseverlerle buluşuyor.  Boğaç Babür Turna ve Gülebru Turna’nın yazdığı oyunu, Gülebru Turna yönetiyor. Dramaturg olarak Volkan Taha Şeker imzası bulunan oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Derya İnci, ışık tasarımını ise Serhat Akın yaptı. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere,  Erdoğan Aydemir, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör , Ozan Uz, Onuryay Evrentan Atasalihi, M.Zeynep Aytekin, Metehan Kuru, Zekayi Metin, Nilay Gök, Mehmet Konu, Hayrettin Mutlu, İbrahim Cem Tek , İmren Şengel, Özge Sivrikaya, İpek Şen, Tuğba Begde hayat veriyor. Oyun, 04-09 Nisan haftasında  Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

Kontrabas Küçük Sahne’de
Patrick Süskind’in yazdığı, dilimize Hale Kuntay’ın çevirdiği Kontrabas Devlet Tiyatrosu sahnesinde.  Kontrabas’ı Metin Belgin yönetirken, oyunun dekor tasarımında  Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımında Serpil Tezcan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Bir devlet memuru olan kontrabascı; müziğin, tarihin, hiyerarşinin, cinselliğin ve toplumun dedikodusunu yapıyor. Patrick Süskind’ in bütün dillerde en çok oynanan oyunu olan “Kontrabas” yirmi beşinci yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnesinde. Bu çarpıcı oyunda usta oyuncu Metin Belgin tek kişilik performansıyla dikkat çekerken oyun  04-09 Nisan haftasında Taksim Küçük Sahne’de izlenebilir.

Medea Kali Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde
Medea Kali izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Laurent Gaude’nin kaleme aldığı “Medea Kali” adlı oyununun rejisörlüğünü Musa Uzunlar üstleniyor. Oyunun Türkçeye çevirisini H. Zeynep Utku yaparken,  oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli, kostüm tasarımı Fatma Aslı Akıncı, ışık tasarımı Enver Başar, yönetmen yardımcılığı Ülkü Duru, yönetmen asistanlığı Yusuf Can Sancaklı, müzik direktörlüğü ise Mehmet Fırıl tarafından gerçekleştirildi. Gorgonların en korkuncu, göz göze geldiği her şeyi taşlaştıran Medusa ve Hindu mitindeki yaratan ve yok eden, koruyucu ana Tanrıça Kali kadın arketipleriyle harmanlanarak Laurent Gaude tarafından yeniden ele alınan Medea efsanesinin anlatıldığı oyunda   H. Zeynep Utku, Musa Uzunlar, Diren Coşkun rol alıyor. 28 Ocak 2016 Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde ilk gösterimini yapan oyun,  aynı sahnede 04-09 Nisan 2017 tarihleri arasında gösterimlerine devam edecek.

ÇOCUK OYUNLARI

 

Çiçeğim Solmasın Avcılar ve Başakşehir’de
Kerem Gökçer’in yazdığı Duygu Gökhan’ın yönettiği “Çiçeğim Solmasın” adlı çocuk oyunu Küçükçekmece’de kentiçi etkinlikler kapsamında minik izleyicilerimizle buluşuyor. Candan Günay’ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Arık’ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Gülin Sezen Aray , Ayça Zeynep Genç , Fatih Zenginoğlu , Gökhan Doğrusoy , Reyhan Kaçmaz , Metin Avcı, Kübra Bayraktar, İlknur Şaşmazer, Özlem Karataş , Serdar İnan, Ömer Yalta rol alıyor. Bu eğlenceli oyun kentiçi etkinlikler kapsamında 8 Nisan’da Avcılar’da ve 9 Nisan’da Başakşehir’de izenebilir.

Lay Lay Lom Cevahir Salon 2’de
Çocuk oyunu Cevahir Salon 2’de minik tiyatroseverlerle buluşuyor.  Sevgi Sakarya Cengiz’in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini  İnes Kiremitçi’nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. Lay Lay Lom 9 Nisan saat 13:00 Cevahir Salon 2’de küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]