Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yeni Anayasaya Hayır Diyenler Birlik Kahvaltısında Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

05.02.2017 Pazar günü saat 11:00’da Avcılar’da yapılan kahvaltıda yeni anayasaya “hayır” diyenler bir araya geldi. Katılımcılar arasında Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP, DSP, Vatan Partisi ve 9 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri vardı.
TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yaptığı konuşmada “Ortada cevaplanamayan çok soru var. Biz bu oylamada neyi oylayacağız? Neyi soruyorlar bize? Sorulan soru: “milli egemenlikten vazgeçecek miyiz vazgeçmeyecek miyiz?” Bütün evet propagandasının zemini palavralardan oluşuyor. Gerekçelerinden hiçbirinin altı dolu değil. Bu zamana kadar terörü çözmek için ne yaptınız da bu millet meclis ve yargı size engel oldu? Dayattıklarının tamamı palavra. 2007’den beri anayasayı değiştirmeyi deniyorlar ama her seferinde milletin iradesine yeniliyorlar. Yeni anayasayla dayatılan bir program var bu da bize şunu söylüyor: milli devletlerin yanında olmayın. ABD’nin yörüngesinden çıkmayın. AB kapılarında oyalanın. Üretmeyin.
Öğrencilerle anketler yaptık. Sonucu hayır çıktı. Öğrencinin de öncelikli sorunlarında birinci sırada terör ikinci sırada ekonomi var. Umut vermek için söylemiyorum. Sandıktan hayır çıkacaktır. Bu sonuç onlar içinde hayırlı olacaktır!” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak: “Öncelikle birlik kahvaltısını düzenleyen TGB’li arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gençliğin bana öncülük etmesi ayrı bir gurur kaynağıdır. Salona baktığımda gerçekten birlik kahvaltısı olduğunu görüyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin bütün paydalarını bir araya getirmeyi başarmıştır. Atatürk 1919’da bu toprakların tüm renklerini birleştirdi. İşte izleyeceğimiz yol burada gizlidir. 97 yıl önce mühür saltanattan alınıp millete verilmiştir. Türk milleti mührünü kimseye kaptırmayacaktır. Yani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerini sarf etti.

Birlik kahvaltısı, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak’ın konuşmasıyla devam etti: “Kent konseyleri ortak aklın birleşimidir. Kent konseyleri yerel demokrasinin temelidir. Kent konseylerinin tavrı ortak aklı, dayanışmayı esas almaktadır. Kendi dışımızdaki güçleri hedef koymalıyız. Avcılar referandumda doğru kararı verecektir. Son olarak bu birlik kahvaltısını düzenleyen Türkiye Gençlik Birliğini tebrik ediyorum. Andımız kaldırıldı TGB alanlardaydı. Askerimizin başına çuval geçirdiler TGB alanlardaydı ABD askerlerinin başına onlar çuval geçirdi. Onları yürekten tebrik ediyorum.”

Akabinde, birlik olma vurgusuyla etkinlik sona erdi. Referandum sürecinin masaya yatırıldığı kahvaltıda, vatanseverlerle ortak akılda buluşuldu.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]