Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hyundai’den enerjiye dev yatırım

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünya devi Hyundai, enerji sektöründe Türkiye’deki 15 yıllık distribütörü Ruha Elektrik ortaklığıyla Türkiye’de yatırım yapacak.
Ruha Elektrik, 15 yıldır distribütörlüğünü yaptığı Hyundai’nin enerji sektöründe devre kesici, kontaktör, kompak şalter, termik röle ürünlerinin üretimini Türkiye’de yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, yatırım kararında, Ruha Elektrik’in hızlı bir şekilde büyüyerek Fortune Turkey’de, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin arasına girmesinin ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen 5 şirketi arasına girmesinin etkili olduğu belirtildi.
Ruha Elektrik Türkiye Genel Koordinatörü Sinan Adıgüzel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde otomotiv sektöründe tanınan ve dünyanın en büyük markalarından biri olan Hyundai, nükleer santral, termik santral, rüzgâr türbini, güneş enerji sistemleri gibi alanlarda kendini kanıtlayan büyük bir marka. Böyle büyük bir yatırımın hem ülkemiz, hem de milletimiz adına çok sevindirici olduğunu, ülkeye büyük katkılar sağlayacak” dedi.
“Türkiye hala güvenli liman”
Hyundai ile birlikte Türkiye’de ortak üretim projesinin İstanbul’un Silivri ilçesinde 40 bin metrekarelik fabrikasını Hyundai Elektrik ile yapılacak yatırım için hazırladıklarını belirten Adıgüzel, “Türkiye bazı çevrelerin aksine yatırım açısından güvenli bir liman olarak görülüyor. Bunun göstergeleri olarak Hyundai’nin enerji sektöründe ülkemize böyle bir yatırım yapması gösterilebilir. Hyundai Electro Electro Systems’in gücünü ve teknolojisini ülkemize yatırım yapmaya iten başka bir faktör de Türk ekonomisinin güvenilirliği ve sağlamlığının olmasıdır” diye konuştu.
“Çevre ülkelere ihracat Türkiye üzerinden yapılacak”
Yatırımın Türkiye ekonomisine önemli katkıları olacağını ifade eden Adıgüzel, “Ülkemizde üretilecek Hyundai marka devre kesici, kontaktör, kompak şalter, termik röle gibi ürünlerin Türkiye üzerinden başta Avrupa, Rusya ve Orta Doğu olmak üzere 50’den fazla ülkeye ihracatı yapılarak ülkemizin prestiji artacak ve ülke ekonomisine çok önemli katkıları olacaktır. Bölge ülkeleri hariç yalnız Türkiye’nin sektör büyüklüğü 2 milyar dolar olduğu da düşünülürse yatırım önemi daha da iyi anlaşılır. Birçok insanımız için büyük bir istihdam kaynağı olacak olması da ayrı bir önem arz etmektedir” açıklamalarında bulundu.
“En kısa zamanda üretime başlanacak”
İşbirliğinin, Türkiye, ekonomisine olan güvenle daha da pekiştiğinin altını çizen Adıgüzel, “Kıtaların kesişme bölgesi olan ülkemiz lojistik, bakım ve destek konularında çok önemli avantajlara sahip. Hyundai yatırımının ve Ruha Elektrik’in güçlü yapısıyla projelerine ve yatırımlarına devam edeceklerini ve önümüzdeki günlerde Güney Kore Hyundai heyetiyle birlikte Başbakanımız Binalı Yıldırım ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ı ziyaret ederek Silivri’deki fabrikamızda inşaallah üretime başlayacağız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]