Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Engelli kursiyerlere ağız ve diş bakımı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağcılar Belediyesi ile özel bir sağlık platformunun ortaklaşa düzenlediği “Gülmek Herkesin Hakkı” projesi kapsamında Bağcılarlı engelli kursiyerler ile yakınlarına ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
Bağcılar Belediyesi ve özel bir sağlık platformu örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen etkinlik kapsamında kursiyerler ile yakınlarının diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Türksel Çoruh Dülgergil, projeye gönüllü olarak katılan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine, Bireylere Yönelik Ağız ve Diş Sağlığını Koruma ve Koruyucu Diş Hekimliği Uygulamaları Etkinliği ile ilgili detaylı bilgi verdi.
Engelli bireylerin belli bir koordinasyon sırasıyla ağız taraması, flor jel/vernik uygulaması ve ağız hijyen eğitimi basamakları ile ilgili uygulamalı bilgi veren Dülgergil, diş bakımında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Proje ile ilgili de bilgi veren Prof. Dülgergil, ağız sağlığı kötü durumlu çocukların tedavilerinin yapılması için uygun hekimlere yönlendirileceğini belirtti. Tarama kartlarının çıkartılması adına velilere bilgi verileceğini de ifade eden Prof. Dülgergil, “Projenin amacı, toplumda engelli çocuklar farkındalığı oluşturmak. Onların erken yaştan itibaren genel sağlık açısından da korunması amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, 4 diş hekiminin kontrol ve gözetiminde engelli kursiyerlerin ağızdaki çürük, kayıp diş, dolgu gibi durum tespit amaçlı ağız taraması yaptı.

Bilgilendirme çalışması yapılıyor
Etkinlik kapsamında ayrıca bireylere yönelik oral hijyene oldukça yardımcı olan ve dişlerin çürüklere karşı daha dayanıklı olmasını sağlayıp, diş yüzeyindeki mineral yenilenmesine yardımcı olan”Flor Vernik / Flor Jel Uygulaması” isimli koruyucu diş hekimliği uygulaması gerçekleştirildi. Böylece engelli bireylerin, fiziksel/zihinsel engel durumlarından ötürü ağız hijyenini yeterli düzeyde sağlayamaması sebebiyle koruyucu diş hekimliği anlamında ilave uygulama gerçekleştiriliyor.

Ağız ve diş bakım seti hediye edildi
Proje kapsamında kursiyerlerin, algı seviyesine uygun olacak şekilde, temel ağız hijyeni sağlanıyor, ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik bilgilendirme çalışması yapılıyor. Model çenelerde diş fırçalamanın da anlatıldığı aktivitede yine diş ipi kullanımının önemine dikkat çekiliyor. Ağız ve diş sağlığıyla ilgili engelli bireye ve veliye bilgi verilirken, her kursiyere içerisinde 1 diş fırçası ile 1 diş macununun bulunduğu ağız ve diş bakım seti hediye edildi.

“Engelli kursiyerlerimizin sağlığına önem veriyoruz”
Bağcılar’da engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için önemli projeleri hizmete sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu anlamda hizmete sundukları “Gülmek Herkesin Hakkı Projesi’nin de önemine dikkat çekti. Çağırıcı, “Diş çürükleri insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Genel sağlığımızı da tehdit ediyor. Bu sebeple sağlıklarına her zaman önem verdiğimiz engelli kursiyerlerimiz ile yakınlarına ağız ve diş sağlığı yapıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]