Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Koşuyolu’nda ki İETT Durağı kaldırıldı, halk eylem yaptı!…

Yayınlanma:
ABONE OL

Koşuyolu’nda ki İETT Durağı Kaldırıldı! Vatandaşlar Mecburen Tehlikeyi Göz Önüne Alarak ve Canlarını Tehlikeye Atarak E5 Yol Kenarında Yürüyorlar!

 

Hazırladığı Yazılı Soru önergesinde vahim durumu dile getiren CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Koçar acilen soruna çözüm bulunmasını; ölümlerin, yaralanmaların ve faciaların yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ve İETT Yetkililerini Görev yapmaya çağırdı ve önergesinde şu cümlelere dikkat çekti: “E-5 Kadıköy yönünde binlerce vatandaşın kullandığı Koşuyolu Köprüsü Durağı’nın kaldırılması beraberinde büyük tehlike getirdi, vatandaş bu duruma büyük tepki gösteriyor. Binlerce insan tehlikeyi göz önüne alarak İSFALT Durağı’nda inip E-5’in ortasında geri giderek Koşuyolu’na yürüyor. Yine Avrasya Tünelinin giriş yönü sebebiyle, Medipol hastanesi önünden, Koşuyolu E5 Kadıköy bağlantısı kaldırılmıştır. Kosuyolu’nun Kadıköy-Harem bağlantısı da kaldırılmış ve trafik, Kosuyolu ana caddesinden direk tünele bağlanmıştır. Avrasya Tüneli, hiçbir trafik sorununa çözüm olmamış, fakat Koşuyolu’nu ve civar mahalleleri trafiğe gömmüştür. Lambacı Sokak’tan E-5 otoyoluna, oradan da Harem ya da Kadıköy yönüne gidiş, Avrasya Tüneli yüzünden bariyerlerle engellenmiştir.Uzun araba kuyrukları oluşmuştur. Daha 1 ay öncesine kadar 10-15 dakikada gidilebilen Kadıköy, 35-40 dakikada gidilebilir olmuştur. Bu kapsamda sormak gerekirse; Güvenlik nedeniyle iptal edildiği söylenen durak yerine yeni bir çözüm üretilmesi düşünülmekte midir? Aksi halde sabah akşam karanlığında E-5 trafiğinde yürümek zorunda kalan Koşuyolu Mahallesi sakinleri ve öğrenciler yine güvensizliğe terk edilerek kazalara mahkûm mu bırakılacaktır. Araçla Kadıköy ve Harem’e çıkışın kapatılmasının da yolu hayli uzattığını yoğun trafiğe sebep olduğu ortadayken bu sıkıntının çözümü için yeni bir çıkış sağlanacak mıdır?

 

Kadıköy Belediyesi CHP’li İBB Meclis Üyeleri adına İBB Meclisi CHP Üyesi Ülkü Koçar’ın İBB Meclis Müdürlüğüne sunduğu önerge: 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

 

Konu: İstanbul Avrasya Tüneli nedeniyle Koşuyolu Köprüsü İETT durağının kaldırılması.

 

Ulaşım sıkıntısının bir türlü çözülemediği İstanbul’da büyük bir durak skandalına imza atıldı. D-100 (E-5) Karayolu’ndan geçen Koşuyolu Caddesi Köprüsü’nün hemen altındaki Koşuyolu Köprüsü Otobüs Durağı, Avrasya Tüneli Projesi kapsamında iptal edildi.

E-5’te Kadıköy istikametinde Koşuyolu Durağı, güzergâh üzerindeki en çok yolcu indirilen duraklardan biri olarak bilinir. Avrasya Tüneli nedeniyle Koşuyolu Köprüsü altındaki  İETT durağının kaldırılması yüzlerce vatandaşı mağdur etti. Bu durakta inecek yolcular ya bir durak önce Acıbadem’de inip ileriye yürüyor ya da bir durak sonra İSFALT Durağı’nda inip geriye yürüyor. Tabii sabah karanlıkta yola çıkanlar ve akşam eve dönenler için bu yürüyüş çok tehlikeli olmaktadır. Koşuyolu’na varmak için ya Acıbadem Köprüsünde inip E5 kenarından ileri yada ISFALT durağında inip E5 kenarından geriye canlarını tehlikeye atarak yürümektedirler.

 

Geçtiğimiz günlerde bu yürüyüş sırasında bir lise öğrencisi kaza geçirmiş, İSFALT Durağı’nda inen öğrenci, sabah karanlığında tellere dolanıp düşmüş ve hastanelik olmuştur. Allah saklasın daha kötüsü de olabilirdi. Zaten yol kenarından ya da refüjden yürüyenlerin başına bir felaket gelmesi de an meselesi. Hal böyle olduğundan, Koşuyolu sakinleri bir facia yaşanmadan yeni bir durak konumlandırılmasını istiyor.

Avrasya Tünelinin giriş yönü sebebiyle, Medipol hastanesi önünden, Koşuyolu E5 Kadıköy bağlantısı kaldırılmıştır. Kosuyolu’nun Kadikoy -Harem bağlantısı da kaldırılmış ve trafik, Kosuyolu ana caddesinden direk tünele bağlanmıştır. Avrasya Tüneli, hiçbir trafik sorununa çözüm olmamış, fakat Koşuyolu’nu ve civar mahalleleri trafiğe gömmüştür. Lambacı Sokak’tan E-5 otoyoluna, oradan da Harem ya da Kadıköy yönüne gidiş, Avrasya Tüneli yüzünden bariyerlerle engellenmiştir. Uzun araba kuyrukları oluşmuştur. Daha 1 ay öncesine kadar 10-15 dakikada gidilebilen Kadıköy, 35-40 dakikada gidilebilir olmuştur.

 

Kosuyolu’nun ulaşım hakkı elinden alınmış ve bir çözüm sunulmadan sadece Avrasya Tüneline odaklanılmış çevre mahallelerde oturanların ulaşamamasına karşın Avrasya’dan araçların karşıya geçiş süresi ile övünülmeye devam edilmektedir. Bu ulaşım projeleri yapılırken öncelikle insanların ulaşımlarının planlanması gerekirken araç ulaşımı için Koşuyolu halkı hapsedilmiştir.

 

Koşuyolu Mahallesi sakinlerinin bu sorunlarının çözümü için:

1-Güvenlik nedeniyle iptal edildiği söylenen durak yerine yeni bir çözüm üretilmesi düşünülmekte midir?Aksi halde sabah akşam karanlığında E-5 trafiğinde yürümek zorunda kalan Koşuyolu Mahallesi sakinleri ve öğrenciler yine güvensizliğe terk edilerek kazalara mahkûm mu bırakılacaktır.

2- Araçla Kadıköy ve Harem’e çıkışın kapatılmasının da yolu hayli uzattığını yoğun trafiğe sebep olduğu ortadayken bu sıkıntının çözümü için yeni bir çıkış sağlanacak mıdır?

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]