MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Atatürk, Basında Kadıköy, Belediye, Genel, Manşet, Politika » Kılıçdaroğlu “Demokrasiyi ne için istiyoruz, çocuklarımız için istiyoruz”

Kılıçdaroğlu “Demokrasiyi ne için istiyoruz, çocuklarımız için istiyoruz”



Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “isteriz ki bütün çocuk yuvaları burada sağlanan olanaklara kavuşmuş olsun” dedi.

Kadıköy Belediyesi, 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Türkiye’nin ilk ekolojik yuvasını çocukların hizmetine açtı.

Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Öztürk Yılmaz, CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve CHP parti yöneticileri katıldı. Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği açılışta yuvada eğitim gören çocuklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çiçeklerle karşıladı.

Kadıköy Belediyesi’nin diğer çocuk yuvalarında eğitim gören çocuklar “Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları” şarkısını hep bir ağızdan söylediler. Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri enstrümanlarıyla çocuklara eşlik ettiler.

NUHOĞLU “ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKACAĞIZ”

Açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şunları söyledi:

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvasını açıyoruz.

Açılışta bizi yalnız bırakmayan Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hepinizin huzurunda saygılarımı sunuyorum.

Bahriye Üçok Çocuk yuvası yarınımız olan çocuklarımıza hediyemizdir.

Kentlerin büyümesi ile birlikte aileler yalnızlaşıyor. Kimsesiz kalıyor. Ulu önder Atatürk ; “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” demişti. Biz Kadıköy Belediyesi olarak Atamızın bu sözünü sosyal demokrat belediyeciliğin bir ilkesi olarak benimsedik. Kadıköylülerin her zaman yanında olan dinamik bir yerel yönetim oluşturma hedefiyle yola çıktık.

3500 çalışanımızla her yaştan Kadıköylü için projeler hazırladık. Projelerimizde Kadıköylülerin önerileri ve desteği var.
2,5 yıl içinde her yaştan Kadıköylü için proje ürettik. Çocuklarımız için iki tane yuva yaptık.

Gençlerimiz için spor alanları, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi yaptık. Kadınlarımız için kadın emeği satış alanı oluşturduk. Toplumsal Eşitlik Birimi kurduk. Tarihi yapıları restore ederek, Kadıköylülere kazandırdık. Her yaştan Kadıköylü için 11 yeni park yaptık. Yaşlılarımız için Alzheimer Gündüz Bakım ve Sosyal Yaşam Evi’nin temelini attık. Kapalı yüzme havuzu ve spor salonları yapıyoruz.
KEMAL KILIÇDAROĞLU: BÖYLE BİR MANZARAYI GÖRMEK BİZE KEYİF VERİYOR”

Aykurt Nuhoğlu’nun ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılışa katılmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: Böyle bir manzarayı görmek bize mutluluk veriyor. Çocukların özgürce yaşadıkları gezdikleri, koştukları ve oynadıkları ve arada bir yaramazlık yaptıkları bir süreci izlemek hepimize keyif veriyor. Biz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verirsek Türkiye’nin geleceği o kadar parlak olur.
kilicdaroglu-kadikoyde

Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini gençlere emanet ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu çocukların çağdaş, bilimsel bir eğitimle büyümesi gerektiği belirtti.

Çocuk yuvalarının ve kreşlerin kadınların rahatlıkla sosyal ve ekonomik hayata katılabilmesi için çok önemli olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu tüm belediyelere kreş ve çocuk yuvası açmalarını önerdikleri söyledi.

Yuvaların ve eğitimin kent kültürünün gelişmesinde önemli bir adım olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “İlk kez böyle bir çocuk yuvası açılıyor. Belediye Başkanımız bu konuda önemli bir adım attı. Biz isteriz ki bütün çocuk yuvaları burada sağlanan olanaklara kavuşmuş olsun. Eğer bütün çocuk yuvalarına böyle olanağı sağlamış olursak çok güzel bir şeyi gerçekleştirmiş oluruz. Çok güzel bir hareketi giderek yayılan bir alanda hayata geçirmiş oluruz.”

Kent kültürünün çok önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Kent kültürüne sahip olan kişi aynı zamanda dünyayı sorgulayan kişidir. Dünyada nelerin olup bittiğine iyi bakan kişidir. Kent kültürünün geliştiği yerlerde demokrasi de güçlü olur.” dedi.

“DARBEYE DE DİKTAYA DA KARŞIYIZ”

Hem darbeye hem de diktaya karşı olduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu “Tam demokrasiyi savunuyoruz. Darbe yapmak istediler hep birlikte karşı çıktık. Ama dikta yönetimine de, tek adam yönetimine de karşıyız.” İfadelerini kullandı.

“Herkesin anayasaya saygılı olması lazım, herkesin demokrasiye saygılı olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu “Demokrasiyi ne için istiyoruz, çocuklarımız için istiyoruz. Demokrasiyi ne için istiyoruz, azınlıklar da düşüncelerini özgürce ifade etsinler diye istiyoruz. Demokrasiyi niye istiyoruz medya özgürlüğü için istiyoruz. Ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen için istiyoruz demokrasiyi.” Dedi.

📆 16 Ekim 2016 Pazar 20:25   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR

Kadıköy Gazetesi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.