Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hayret edebilirsiniz fakat! CHP’den turizme yol haritası

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’den şaşırtan adım, memleket meselesi için kaafa yormuşlar! CHP’den turizme yol haritası

 

CHP turizmde siyasi afeti masaya yatırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile CHP’li belediye başkanları ve sektör temsilcileri “Turizm Sektörünün Krizi”ni masaya yatırdı. Yapılan konuşmalara bağlı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 maddelik bir yol haritası açıkladı.

Türkiye’de 1.5 milyon kişilik yatak kapasitesi olduğunu belirten Bahattin Yücel, sektördeki hazır kurulu gücün ne otomotivde, ne de tekstide olmadığını söyledi. THY’nin 2015’te makyajlanmış rakamla 450 milyon lira zarar ettiğini kaydeden Yücel, zararın Fetullah Gülen okullarını desteklemek için Şili gibi, Afrika gibi dünyanın ücra köşelerine uçuştan kaynaklandığını söyledi. Söz konusu yerlere uçuşların iptalinin zararı getirdiği tespitini yapan Yücel, “500 TC bayraklı uçağımız var. Ama olmazsa olmazımız Antalya’dan Almanya’ya, Benelüks ülkelerine uçumuz yok. Bu uçuşu British air ways yapıyor” dedi.

chp-turzime-kafa-yordu

SODEM tarafından düzenlenen “Turizm Sektörünün Krizi ve Belediyelerimiz” konulu panel Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Steigenberger Hotel’de gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Seyit Torun ve Çetin Osman Budak,

belediye başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen panelde büyük sekteye uğrayan ve ülke ekonomisini sarsan turizm sektörünün sorunları ele alındı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç:

“İşletmeler değil, yaşamlar bu sektöre bağlı”

Mevcut iktidarın Türkiye’yi her an yıkıma sürüklediği bir dönemde turizmin bu yıkımdan ciddi ölçüde payını aldığını belirterek, “Türkiye turizminin uçuruma sürüklendiğini içimiz kan ağlayarak gözlemliyoruz.

Turizm işletmeleri değil, yaşamlar bu sektöre bağlı. Biz yerel yönetimler olarak elimizi taşın altına koymaya kararlıyız” dedi.

Moderatörlüğünü Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in yaptığı panelde, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, tesisle tesis dışının paralel gitmemesine işaret etti.

Osman Ayık: Tesis dışı 5 yıldız değil

Ayık, “Biz turizmi yaşam biçimine dönüştüremedik. Bunu yapacak yerel yönetimlerdi. Genç, en çağdaş, en günü yakalayan tesisleri biz yaptık. Birçok kitleleri arkamızdan sürüklerken, yaşam alanlarımızla paralel götüremedik” dedi. Ayık çözümün, yerel yönetimler olarak toplam kaliteye odaklanmaktan geçtiğini söyledi.

ALTİD: Alt yapıya odaklanmalıyız

ALTİD Başkanı Burhan Sili, turizmcinin ihracatçı sayılması konusunu senelerce dile getirdiklerini belirterek, rekabet için ÖTV ve KDV’nin tekrar ele alınması tespitini yaptı.

Ortalama her tesisteki 100 personelden 40’ının işten çıkarıldığına, mayısta açılan tesislerin bu yıl haziranda açıldığına işaret eden Sili, “Bu dönemi yerel yönetimlerle eksik olan alt yapı hizmetlerinin tamamlanmasına ayırmalıyız. Aksi durumda bazı işletmeler hiç açılmayacak” dedi.

Şen: “Bizden İsyan Beklemeyin”

Mazin Turizm Başkanı Nizamettin Şen, bölgesel tanıtımla birlikte, nokta tanıtımın da ele alınmasını önerdi. Şen, “Çözüm önerim, herkes kendi bölgesinde bir arama konferansı gerçekleştirmeli. Dünyada tanıtımda, belediyeler her zaman ön taraftadır. Belediyelerin, hem finans hem de yönetim olarak aktif halde kalması gerekiyor.

Turizmcilerden sakın isyan beklemeyin. Turizmcilerin eteğinde gerek belediyelerin, gerekse hükümetin bağladığı taşlar var. Bu yapılanmayı yaparsanız o zaman eksiklerimizi, yanlışlarımızı düzeltir, aynı platformda güreşe çıkarız” dedi.

Bülent Bülbüloğlu: Turizmde kriz değil, afet hali var

GETOB Başkanı Bülent Bülbül, turizmde yaşananların kriz değil, afet hali olduğunu kaydetti. Yüzde 40’larda rezarvasyon iptallerinin olduğunu Muğla bölgesine 500 bin daha az turist beklediklerini açıkladı. 2017’yi de ucundan kaçırdığımızı öne süren Bülbüloğlu, “İngiltere, Hollanda Mayıs ayından itibaren 2017 yılını satmaya başladı.

Marmaris’te, kıyılarımızın temiz olduğunu söyleyemem. Alt yapı eksikliklerimiz var. Tanıtım yapamıyoruz. Çünkü bütçemiz yok. THY en pahalı Dalaman’a uçuyor. 5 senedir bu sorunu çözemedik” dedi.

 

AKTOB: Turizmde gölge kabine kurulmalı

AKTOB BaşkanıYusuf Hacısüleymanoğlu, Antalya’da 64 milyon konaklama gerçekleştiğini, bölgenin turizmin başkenti olmasının tesadüf olmadığını belirterek, “En önemli turizm merkezlerimizden biri Turgutreis’in alt yapısı yok. Turizm ile iştigal eden belediyelerimiz yerel değil, küreseldir” dedi. Hacısüleymanoğlu 38 milyonluk turist sayısına itiraz ederek, “Bu rakamın içinde Gürcistan’dan günübirlik gelen 1,5 milyon kişi, Bulgarstan’dan yine günübirlik gelen 1,5- 2 milyon kişi ve Suriyeli mülteciler de var. Kruvazör turizminin ise konaklamaya katkısı yok” dedi. Hacısüleymanoğlu, turizmle ilgili gölge kabine kurulmasını önerdi.

TÜRSAB: “Bir musibet, bin nasihatten iyidir”

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yıllardır bilinen ve konuşulan sorunların, kurumsal yapı olmaması ve tedbir alınmaması nedeniyle bugünki krize dönüştüğünü kaydederek, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” dedi. 6 Ocak’ta Turizm Bakanı’na giderek bugünki krizi işaret ederek, sektörün krizi ayakta geçirecek tedbirleri talep ettiklerini anlatarak, “Rusya uçağı düştü kongreler, rezervasyonlar iptal oldu. Bunu kimse karşılamıyorsa işletmeler kapısına kilit vuracaktır. Vergiler 1 yıl süreyle ötelenmeli” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan tüm konuşmalara bağlı olarak 10 maddelik bir yol haritası açıkladı:

1 – Siyaset, dış politika Türkiye’nin çıkarları üzerine inşa edilmeli ve imajı düzeltilmeli.

2 – 2020 yılında Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin turizmde ilk ona giremeyeceni söylüyor. Dışarıdan gelen turist sayısında altıncı sıradayız. Turizm sektöründe yeniden onarım, yapılanma gerekli. Özellikle teknoloji ve iletişimdeki gelişmeler dikkate alınmalı. Sektör temsilcilerinin de içinde bulunacağı bir planlama yapılmalı.

3 – Yerel yönetimler çevre duyarlılıklarını korumalı ve özellikle bu konuda daha ciddi çabalar harcamalılar. Kıyıların korunması açısından bu konu önemli.

4 – Turizm çeşitlendirilmeli, planlama ve tanıtım yeniden ele alınmalı.

5 – Bu süreç içinde yerel yönetimler alt yapı çalışmalarına başlamalı ve bitirmeli.

6 – Turizmciler ve belediyeler hem sezon öncesinde hem de sezon sonrasında bir araya gelmeliler. Turizmciler hangi eksiklikler olduğunu aktarmalılar, sezon sonunda da amaçların ne kadar gerçekleştiğini ve diğer sezona nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda planlama yapmalılar.

7 – Türkiye’nin bölgesel tanıtıma ihtiyacı var. Özellikle yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmalı, yerel markalar yaratmalıyız.

8 – Belediyelerin güçlü mali tablolarına kavuşturulması gerekiyor. Böylece belediyeler, turizmcilerin bekledikleri yatırımları ya da tanıtımları biran önce yapmalılar.

9 – THY, Antalya ve Dalaman gibi yerlerden başlayarak, özellikle turistlerin yoğun olarak geldiği ülkelerle doğrudan tarifeli seferler yapabilmeli.

10 – Yeni cazibe merkezleri oluşturmak için turizmciler ve yerel yönetimler mutlaka bir araya gelmeli.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]