Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

GERÇEKLER NEREDE BİZ NEREDEYİZ

Yayınlanma:
ABONE OL
GERÇEKLER  NEREDE BİZ NEREDEYİZ

Ülkemiz son aylarda öylebir girdabın içine çekilmek isteniyorki,Olanları yaşıyor ancak anlamıyor inceleyip düşünmüyoruz.

Şöyle bir yıl geriden başlayıp bugünleri değerlendirelim.

Bizler ülkemiz ve insanlarımız için oldukça duyarlı ve birbirlerine saygı ile yaklaşan birbirini seven ve sayan bir anlayışın içindeydik.

İLGİLİ HABER MÜLAKAT!

Ne oldu Neler olduki birbirimizi çekemez,Ülkemiz ve insanlarımız için duygusuz ve duyarsızlaşmaya başlar olduk.

Hergün 8-10  şehit veriyoruz,Sokak kendi havasında; ATEŞ düştüğü yeri yakıyor.

Şehitler ÖLMEZ diyoruz ama maalesef ana kuzuları toprağa düşüyor.Hemde BİZİM  ve Ülkemiz için…Analar ve babalar evlatsız,Kadınlar kocasız,Cocuklar babasız bir ömür boyu acı ve hasret içinde Acılarıyla yaşıyorlar.

Hayat pahalı,İşsizlik tavan yapmış,Ülke genç ve eğitimli işsizlerle dolmuş,emekli geçinemiyor,Esnaf siftahsız dükkanını kapatıyor Çiftçi sebze ve meyvesini satamıyor ya yollara yada denizlere döküyor.Kadın cinayetleri ve tecavüzleri artmış,Çocuk istismarı sabırları zorlar sınırları aşmış,İşveren kirasını ve vergisini ödemekte zorlanıyor işini küçültüyor işçi çıkararak ayakta kalmaya çalışıyor.

Adliyelerdeki icra dairelerinde, icra dosyaları korkutucu sınırlara ulaşmış,Kredi kartı ve diğer kredi ödemeleri ile ilgili bankaların kara listeye eklediği insan sayısı düşünülemeyecek seviyelere çıkmış.

Maalesef ülkemiz ve bizler bu olayları hergün yaşarken belli bir duruş sergilemiyor yeterli tepkiyi göstermiyoruz.Bakalım  BİZLER NEREDEYİZ nerede duruyoruz.

Bayramlarda ve özel günlerde şöyle bir ŞEHİTLİKLERE gidelim.ŞehitAna babası,eş ve çocukları ile yakınları dışında kimseler yok.MAALESEF bizlerde orada değiliz.Ülke yönetiminde bulunanlarda maalesef yok.böyle günlerde orada ACI paylaşmak için görülmezlerde.

Hepimiz bol bol konuşuruz nutuklar atarız,Şehitler ölmez Vatan bölünmez diye haykırırız ama daha sonra unuturuz. o insanlar nasıl yaşıyor,ne yapıyor,nelere ihtiyaçları var,acılarını ne paylaşıyoruz nede dertlerine ortak oluyoruz.

Tabiki bu yazdıklarıma hayır diyenler olacaktır.O zaman şöyle bir sokağa çıkalım bakalım.Herkes kendi havasında,eğlencesinde,gününü gün etme sevdasında.Ateş düştüğü yeri yakmış,Acıları ancak onlar içlerinde yaşıyor,anlatamıyor anlatmak isteselerde dinleyen bulamıyor.

Zaman zaman bazı REYTİNG ölçümü yapan araştırma şirketlerinin ölçüm sonuçları yayımlanıyor sonuçlar BENİ üzüyor.karamsar yapıyor.

Ne terör,Ne şehit,ne açlık,ne hukuksuzluk,ne işsizlik ne taciz veya tecavüz bu ölçümlerde duyarlılık ve takip açısından maalesef son sıralarda.Yani pekte umurumuzda değilmiş.oranlar öyle çıkıyor.

Reytink şampiyonu YANİ en duyarlı olduğumuz izlediğimiz,dikkatimizi çeken olaylar ve konular.Magazin programları,Evlenme programları,ses ve güzellik yarışmaları,Şarkıcı,sporcu,dizi ve sinama oyuncularının magazin haberleri.yaşantıları evlenmeleri,boşanmaları.

Evet sevgili dostlar.DOST acı söyler derler ama ben acı söylemiyorum gerçekler böyle.biraz vicdan muhasebesi yaparsak ve dürüstçe  düşünürsek çoğumuz bu yazdıklarımda gerçek payı bulacaktır.

Gerçeklere bakılınca yukarıda analiz edildiği gibi bir sonuç çıkıyor  ,ama biz NEREDEYİZ ?Ne yapıyoruz,neyi seyrediyor,neleri takip ediyoruz.onu birtürlü göremedim,çözemedim,değerlendirmeyi sizlerin hür,vicdanlı ve dürüst görüşüne ve eleştirisine bırakıyorum.

Saygılarımla

author avatar
Yılmaz Uğurluakan

İlgili Haberler

Yaşam
05 Mayıs 2024
06 – 12 Mayıs 2024 Astroloji haftalık yorum: 06, 07 Mayıs Dikkat, 12 Mayıs Ay Süper!

06, 07 Mayıs Haftanın ve Ayın en düşük katsayılı günü olup bu günde Dünyanın muhtelif yerlerinde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. Hafta boyu ve bilhassa 06, 07 Mayısda Aslan ve Kova burcu evlerimize dikkat etmemiz gerekebilir. 06, 07 Mayısda Aslan ve Kova burçları Ay Transitinden çift yönlü olumsuz etki alabilir. 06, 07 Mayısda Aslan […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Dünyadan
29 Nisan 2024
29 – 05 Mayıs 2024 Astroloji haftalık yorum: 05 Mayıs Ayın ve Haftanın olumsuz günlerinden!

05 Mayıs ayın ve haftanın en düşük katsayılı günlerindendir. 01, 03 ve 05 Mayısda zayıf fay hatlarında şiddetli depremler, şiddet ve terör olayları, yangın ve patlamalar, olumsuz hava koşulları ve kazaları olabilir. 23 Nisanda -2 seviyelerine kadar düşen Akrep burcunun yöneticisi Plüton 05 Mayısda +4 katsayısında kadar çıkacaktır. Ancak Plütonun katsayı yükseltmesi Boğa, Aslan, Akrep […]

YAŞAM VE ÖLÜM
Yazarlar
24 Nisan 2024
YAŞAM VE ÖLÜM

Yaşamla ölüm arasında ince bir çizgi var derlerdi de işin doğrusu bu söz bana hep hikâye gelirdi. Hiç de hikâye değilmiş. Bayram öncesi, şehirlerarası yolculuk esnasında geçirdiğim trafik kazası bu sözün hiç de hikâye olmadığını bana öğretmiş oldu. Yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide gittim, geldim. Her şey anlar içinde oldu, bitti. Neyse ki […]