MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Cumhurbaşkanı Erdoğan: “3’üncü Köprüyü 26 Ağustos’ta Açacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “3’üncü Köprüyü 26 Ağustos’ta Açacağız”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi’ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona’da verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos’ta açılacağını, 3. köprü üzerinde yer alan yüksek hızlı tren hattı ile Pekin’e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında akşam yemeği verdi. Yemeğe, İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani’nin yanı sıra Bahreyn Krallığı, Afganistan, Malezya, Kamerun, Lübnan, Ürdün, Özbekistan, Cezayir, Katar, Azerbaycan, Libya, Bosna-Hersek, Belarus, Yemen, Fildişi Sahilleri, Pakistan, Gine ve Filistin başkanları ve temsilcileri katıldı.

 
“3’ÜNCÜ KÖPRÜYÜ 26 AĞUSTOS’TA AÇACAĞIZ”

 
Yemek yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un en nadide yerli olan Boğaz’da liderlerle akşam yemeğinde bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Sağında Asya solunda ise Avrupa kıtasının olduğunu liderlere aktaran Erdoğan, “Dünyada bunun pek benzeri yok. Her iki kıtayı bir birine bağlayan iki köprüyü geride bıraktık. Şimdi 3’üncü yeni yapmakta olduğumuz köprüye geliyoruz. Bu köprüyü de Allah nasip ederse 26 Ağustos’ta açacağız. Böylece 3 köprü ile Asya ve Avrupa Yakası’nı birbirine bağlıyoruz. Bu 3’üncü köprünün bir özelliği var 4 gidiş 4 geliş. Yüksek hızlı tren geçmek sureti ile Pekin’e kadar bağlantı yolu kurmuş oluyoruz. Boğaz’ın altında da Marmaray var. 3 yıl oldu bu raylı sistem açılalı ve 3 yılda 130 milyon vatandaşımız geçti” dedi.
Kuruçeşme’den saat 19.30 sıralarında açılan Savarona yatı, yaklaşık 2 saat 15 dakikalık turun ardından geri döndü.

📆 14 Nisan 2016 Perşembe 11:12   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR

Kadıköy Gazetesi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.