Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları Gazze’ye bir kez daha yardım elini uzattı

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları, İsrail ablukasındaki Gazze’ye her türlü zorluğa rağmen bir kez daha yardım elini uzatmayı başardı. Bölgeye giden Gönüllü sağlık Ekibi, Ortopedi ve Plastik Cerrahi alanında yardım bekleyen savaş mağduru yaralıların ameliyatlarını gerçekleştirdi ve sağlık çalışanlarına eğitim verdi. Dönüş yolunda olan gönüllü doktorlar, Şati Mülteci kampında yaşayan insanları ziyaret etti.

 

Dünyanın ihtiyaç sahibi bölgelerindeki muhtaç insanlara sağlık hizmeti temin etmek amacıyla kurulan Yeryüzü Doktorları, 1.8 milyon insanın yaşadığı Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki savaş mağdurlarına bir kez daha yardım eli uzattı.

İsrail ablukası altında olan ve giriş-çıkışların zor olduğu bölgeye Gönüllü Sağlık Ekibi gönderen Yeryüzü Doktorları, Filistin-Gazze temsilciliği tarafından tespit edilen Ortopedi ve Plastik Cerrahi alanında yardım bekleyen hastaların ameliyatlarını gerçekleştirdi. Ayrıca Gazzeli sağlık çalışanlarına Vaskuler Damar Cerrahisi alanında teorik ve pratik eğitimler verildi.

Düzenli sağlık hizmeti verilemiyor

Yıllarca İsrail’in ablukası altında olan Gazze’de, düzenli sağlık hizmetleri verilemiyor ve ameliyatları gerçekleştirecek yeterlikte Plastik Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı bulunmuyor. Bu alanlarda uzmanlık gerektiren hastalıkların başarıyla tedavi edilmesi ancak yurtdışından giden sağlık ekipleri ile mümkün oluyor. Ameliyat bekleyen hastaların sayılarının azaltılması, yerel personelin eğitilmesi ve bekleyen ameliyatların gerçekleştirilmesi için bölgeden sık sık gönüllü ekip talebinde bulunuluyor.

Gazze’de dört günlük bir sağlık kampı düzenleyen gönüllü sağlık ekibi, ameliyat, tedavi ve muayenelerin yanı sıra, ameliyatlar sırasında Gazzeli yerel doktorlara pratik eğitimler verdi.

Yeryüzü Doktorları hep oradaydı
Kurulduğu günden bu yana Gazze’nin yaralarını sarmak için çalışmalar yürüten Yeryüzü Doktorları, İsrail’in saldırıları üzerine ilk kez 2006 yılında abluka altındaki Gazze’ye gönüllü sağlık ekibi, ilaç ve tıbbi malzeme gönderdi. 2006’dan bu yana Gazze’ye gönüllü sağlık yardımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları acil sağlık yardımları ile bine yakın ameliyat gerçekleştirdi. Ambulans, yoğun bakım ünitesi, mikro cerrahi ünitesi, fako cihazı, tomografi, röntgen, ultrason, ve mamografi makinelerini gibi hastane ekipmanları Yeryüzü Doktorları tarafından Gazze’deki sağlık merkezlerine bağışlandı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri

Yeryüzü Doktorları Gazze’deki uzun vadeli projelerini 2015 yılında da devam ettirdi. Gazze’deki fizik tedavi merkezlerini, hastane ve laboratuvarları destekledi. Son olarak ise TİKA ile ortak yürüttüğü proje kapsamında son teknolojiyle donattığı “Gazze Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Laboratuvarı” ile “Han Yunus Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’’ni hizmete açtı. Yeryüzü Doktorları, merkezler ile son saldırılarda yaralanan ve sakat kalan binlerce Filistinlinin en çok ihtiyaç duyduğu fizik tedavi hizmetlerini verecek. İki yılda 10 bin hastaya ücretsiz rehabilitasyon hizmeti verilecek olan merkezler, ayrıca Filistin’de sağlık bilimleri eğitimi alan 900’den fazla öğrencinin uygulama dersleri için de kullanılacak.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]