Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Balkanlarda Karate Şampiyonası’n da zirve Türkiye’nin!

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nı Türkiye, toplamda kazandığı 16 madalya ile zirvede tamamladı

 

balkanlarda-zirve-Turkiyenin

  1. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nda son güne zirvede başlayan Türkiye, ikinci gün kazandığı 8 madalya ile toplam madalya sayısını 16’a yükselterek takım halinde zirveye çıktı.

 

Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’nda ikinci gün üç ferdi dört takım toplamda yedi kategoride madalya sahiplerini buldu.

 

Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan ve Cengizhan Koca’dan oluşan bay kata takımı, finalde karşılaştığı Sırbistan’ı 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

 

Bayan kumite 55 kiloda finale kadar zorlamadan ilerleyen temsilcimiz Aleyna Sezer, final müsabakasında Sırp Branka Arandjelovic ile karşılaştı. Genç sporcu, 0-0 berabere biten maçta rakibini hakem kararıyla mağlup ederek kürsünün zirvesine çıktı. Aynı kiloda 2015 yılında İsviçre’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 21 Yaş Altı Avrupa üçüncüsü olan milli sporcu Büşra Tosun da çıktığı repesaj mücadelesinde 50 kiloda son Avrupa üçüncüsü milli sporcu Selva Nur Akkurt ile karşılaştı. İki milli Türk sporcunun rekabetinde kazanan taraf 3-0’lık skorla Büşra Tosun oldu.

 

60 kilo kumitede final mücadelesine çıkan Eyüp Güler, Makedon rakibi Emil Pavlov’a 4-1 mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

 

Kumite 60 kilo repesaj finali de iki Türk’ün maçına sahne oldu. Milli sporcular Eray Şamdan ve Ökkeş Taşoğlu bronz madalya için kıyasıya rekabet etti. İkilinin mücadelesinde Ökkeş Taşoğlu’nu hakem kararıyla geçen Avrupa ve Dünya şampiyonu Eray Şamdan, bronz madalyayı boynuna astı.

 

Bir diğer Türk mücadelesinin yaşandığı 50 kilo kumitede Sevil Baş ile Tuğçe Demiş karşı karşıya geldi. İkilinin mücadelesinde bronz madalya 2-0’lık skorla Sevil Baş’ın oldu.

 

Bayan kata takımını oluşturan Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin ekibi, 4 takımın yer aldığı şampiyonada, ilk turda karşılaştığı Makedonya’ya 4-1 yenilerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

 

Erkek takım kumitede ülkemiz adına tatamiye çıkan Uğur Aktaş, Müslüm Baştürk, Gökhan Gündüz, Aykut Usda, Sabır Ahmet Uygur, Alparslan Yamanoğlu ve Erdem Asker ekibi, repesaj finaline çıktığı Slovenya’yı 4-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Esat Delihasan: “Avrupa’dan sonra Balkanları da dize getirdik”

 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Kıbrıs’ın Limassol kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda olduğu gibi İstanbul’daki Balkan Şampiyonasını da zirvede tamamlamanın gurur verici olduğunu ifade etti. Başkan Esat Delihasan “Kendi evimizde zirveye çıkmak gurur verici. Kürsüye çıkarak ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Daha çok çalışmamız ve önümüzdeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası’na sıkı hazırlanmamız gerekiyor, çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.” diye konuştu.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]