Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Global markalar dijital dünyanın İstanbul adresinde

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından internette hizmete sunulan .istanbul ve .ist üst düzey alanları dünya markalarından yoğun ilgi görüyor. Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, BMW, Versace, WhatsApp gibi önemli markaların .istanbul ve .ist adreslerini aldığını, yakında Türkiye’de faaliyet gösteren diğer global markaları da .istanbul ve .ist üst düzey alan adı uzantıları ile internette görmeye başlayacağımızı ifade etti.

Global-markalar-dijital-Dunyanin-İstanbul-adresinde

27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk ve tek alan adı uzantıları .istanbul ve .ist’e global markalardan yoğun ilgi var. İstanbul’un güçlü marka değerini dijital platformlarına taşımak isteyen dünyaca ünlü markalar İstanbul adresinde buluşuyor.

Dünyaca ünlü markalar listenin başında

Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, .istanbul ve .ist adreslerini kullanmak üzere ilk satın alma yapan şirketin BBC olduğunu belirterek, BBC’nin ardından BMW, Versace, WhatsApp gibi dünya markalarının da .istanbul ve .ist adreslerine kayıt olduklarını söyledi.

Dünyaca ünlü markaların listenin başında yer almasını şaşırtıcı bulmadığını vurgulayan Kaplan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın 27 Ocak’taki ilk tanıtım toplantısında ifade ettiği gibi bu uygulamamız, küresel dünyanın güçlü markalarının, bir dünya markası olan İstanbul ile birlikte tanımlanma, İstanbul ile hatırlanma isteklerine fazlasıyla cevap vermeye başladı. İstanbul ile ilişkilendirilmenin markalara sağlayacağı önemli katkıları tespit eden dünya çapında firmalar ardı ardına İstanbul çatısı altında toplanıyor. İnanıyoruz ki işletmelerden organizasyonlara ve bireylere .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum, İstanbul’un sağladığı prestij, görünürlük, güvenilirlik ve değerden potansiyel olarak faydalanacak, İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslerine taşıyacak ve .istanbul ve .ist, dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendirecek.” dedi.

.istanbul ve .ist yeni üst düzey alanlarının, İstanbul’un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını da küresel ölçekte yaygınlaştıracağını söyleyen Kaplan, 2016 sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi.

Kayıt işlemlerini yetkili kayıt operatörleri yapıyor

Konu ile ilgili günde 300’e yakın başvuru aldıklarını belirten Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, İBB Beyaz Masa’nın 153 numaralı çağrı merkezinin de gün boyunca .istanbul ve .ist başvuruları için çaldığını söyledi. Kaplan, Medya A.Ş.’nin istanbul ve .ist alan adlarının yetkili Merkezi Kayıt Kurumu olduğunu, alan adı kaydetme veya yenileme işlemlerini yapmadığını hatırlatarak, kayıt için gelen başvuruları yetkili kayıt operatörlerine yönlendirdiklerini belirtti. Kaplan, .istanbul ve .ist üst düzey alanlarına kayıt başvurusunda bulunmak isteyen marka temsilcilerinin, www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili ve akredite kayıt operatörleri aracılığı ile istanbul ve .ist alan adlarına kayıt veya yenileme işlemlerini yaptırabileceklerini ifade etti.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]