Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNELİM

Yayınlanma:
ABONE OL
ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNELİM

Son yıllarda komşu ülkelerden Ülkemize kontrolsüz ve kayıt dışı yasal olmayan yollardan giren Milyonlarca kişinin Ülkenin tüm bölgelerine Hemen hemen bütün İl ve İlçelerine dağılarak kimisinin işyeri,kimisinin ev almak veya kiralamak suretiyle yaşamın içine dahil oldukları;Ancak bu yerleşmenin ve işlerin (bir bölümü hariç) kayıt altında olmadığı kimlerin nereden nasıl ve ne için giriş yaptığı,geldiği Ülkedeki geçmişi bilinemediği gibi tesbit edilmesininde oldukça zor olduğu,insanların Ülkemizde hangi işleri yaptıkları ne alıp ne sattıklarının bilinemediği,nasıl geçindikleri yarınlarda nasıl geçinecekleri maalesef programlanmadığı içinde bilinemiyor.
Hemen hemen hepimiz çevremizde veya sokağımızda Ülkemize giriş yapıp yerleşmiş bulunan komşu ülke vatandaşlarını  sıkça görüyoruz.
Bazılarımız üzülerek ve acıyarak bakıyoruz,bazılarımızda yardımda bulunarak ayakta kalmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Kimisi trafik ışıklarında kimisi camii veya ibadethanelerin yakınlarında,cadde veya sokak başlarında kimisi seyyar tezgahla kimilerininde  ellerinde mendil veya küçük el veya ev aletleri taşıyarak satmaya çalıştıklarını görüyoruz.
İş veya ikamet edecek yer bulamayan bazılarınında  Metruh binalarda park veya bahçelerde hatta köprü altı ve menfezlerde  barındıkları kanunsuz yollara saptıkları,Fuhuş çetelerinin ellerinde oyuncak oldukları maalesef görünür bir gerçektir.
Bunları ne kontrol edip kayıt altına almaya çalışan bir kurum var nede engellemeye çalışan birileri.
Bukadar boş ve serbest bırakılan komşu ülke vatandaşlarının,istedikleri yerlerde istedikleri gibi çalıştıkları ve yaşadıkları maalesef bir gerçektir.
Son zamanlarda çeşitli illerimizde  meydana gelen gasp,soygun,taciz,tecavüz,yaralama hatta akla gelmeyecek şekilde işkence ve öldürme olaylarına karıştıkları görülmektedir.
Bazı illerimizde, ülkemize giriş yapan bu insanların sayısı maalesef o ilin nüfusunuda aşmış durumdadır.
Çalıştıkları iş yerlerindeki işverenleri veya iş arkadaşlarını akla gelmeyecek şekilde katlettikleri,evdeki kıymetli mücevheratı ve paraları alarak kaçtıkları,bazılarınında kendilerine kucak açan insanlarımıza zarar verdikleri maalesef tesbit edilen olaylardandır.
Kontrolsüz ve kayıt dışında tutulmaları,isteyenlerin istedikleri yerlere istedikleri gibi yerleştikleri, yarınlarda  ülkemizde büyük olayların olacağının bir göstergesi ve tedirginliğinin alameti değilmidir.
Dünyanın hiçbir ülkesi,sınırlarından milyonlarca insanın kontrolsuz olarak girmesine izin vermez.Kontrollü olarak girenlerinde İkameti veya işyeri adresleri mutlaka kayıt altına alınır.
Bunların kim veya kimler olduğu bilinir.mutlaka kayıt altına alınır ve devamlı kontrol ve denetim altında tutulur.En küçük bir olaydada derhal sınır dışı edilirler.
Ya bizde!!! Bizde ise maalesef herşey oluruna bırakılmışcasına kimsenin umurunda değil gibi her isteyen istediği gibi AT oynatabiliyor.
Bu ÜLKE hepimizin ülkemize sahip çıkmak hem bir görev hemde mecburiyet olmalıdır.Çünkü çıkacak proplem ve olumsuzluklardan zarar görecek olan bizleriz,hepimiziz.UYANMANIN , FARKINDA olmanın zamanı geldi, hatta geçiyor bile.
Ülkemizin yarınlarında karanlık günlerin olmaması için derhal gerekli önlemler alınmalıdır.Dünyanın hiçbir ülkesi bukadar insanı kayıtsız ve kontrolsüz olarak ülkesinde barındırmaz.
Barındırdığı insanlarıda kontrol ve denetim altında tutar.Çünkü ileride olabilecek olayların önünü peşinen almanın önemini bilecek kadarda dikkatli ve tedbirli davranmaktalar.
Aydınlık ve güzel günler dileklerimle.

YILMAZ UĞURLUAKAN

author avatar
Yılmaz Uğurluakan

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]