Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yıldızlı projeler 16, “bilişim” in şampiyonlarını silikon vadisi’ne götürecek

Yayınlanma:
ABONE OL

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİETSİ (YTÜ) IEEE ÖĞRENCİ KULÜBÜ TARAFINDAN, YTÜ TEKNOPARK VE YTÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN “YILDIZLI PROJELER YARIŞMASI 16” BİLİŞİM KATEGORİSİNDE SORULARA DOĞRU CEVAP VEREN PROJE SAHİPLERİNİ, DÜNYANIN TEKNOLOJİ BAŞKENTİ OLARAK BİLİNEN SİLİKON VADİSİNE GÖTÜRECEK.

 

  yildizli-projeler-yarismasi

Bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 1 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazanan IEEE Öğrenci Kulübü’nün  “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 8.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması 15 Aralık 2015’te düzenlenecek lansmanla başlattığı proje alımlarını sürdürüyor.

 

 

Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 7 sene boyunca 103 üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu yapılmıştı. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kategorileri

  • Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
  • Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları
  • Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları

 

23 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek final programında projelerin değerlendirmesini  akademisyenler oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu yapacak. Ayrıca Final Günü‘nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yarışma Takvimi

Yıldızlı Projeler Yarışması
Proje Başvurusu Alım Tarihi Başlangıcı: 15 Aralık 2015
*Silikon Vadisi Özel Ödülü için Son Başvuru Tarihi 29 Şubat 2016
Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2016
Finalist Projelerin İlanı: 15 Mayıs 2016
Proje Yönetimi Eğitimi: 21-22 Mayıs 2016
Ödül Töreni ve Kokteyl: 23 Mayıs 2016

 

SİLİKON VADİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

* 29 Şubat 2016 tarihine kadar Bilişim kategorisinde belirli sorulara cevap veren projelere Silikon Vadisi geçmişi olan profesyonellerden mentörlük desteği ve Dünya’nın teknoloji merkezi olarak değerlendirilen Silikon Vadisi’ne giderek yatırımcıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

 

Yarışma Genel Ödülleri

 

30 Nisan 2016 tarihine kadar başvuran tüm proje sahipleri bu ödülleri kazanma şansı yakalayacaktır.

 

  • YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destek ve olanaklarını kullanarak sektör ihtiyaçlarına çözüm sunacak projelere prototip üretmeleri için prototip atölyesini kullanma hakkı.
  • Uygun görülen iş fikri veya projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin sağlamış olduğu Ön Kuluçka Merkezi kullanmak hakkına sahip olacaklar. ( 6 aylık süre boyunca tüm giderlerinin karşılandığı ücretsiz ofis kullanım hakkı ve mentörlük desteği)
  • IBM desteğiyle bluemix(bulut bilişim altyapısı) kullanım hakkı.
  • 21-22 Mayıs 2016 tarihinde finalist projeler için planlanan Sunum Teknikleri ve Arge-İnovasyon eğitimi katılma hakkı.
  • Belli bir miktar para ödülü

 

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

 

Başvuru Adresi : www.elektrikport.com/proje

Detaylı bilgi için bizi takip edin   Facebook/yildizliprojeleryarismasi/

Twitter/ytuieeeypy

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]