Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Can dostum derneği Gönüllüleri bekliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

BİR ALO YETER

 

BAKICI ARAYANLAR İLE BAKICILARI ORTAK BİR NOKTADA BULUŞTURAN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

can-dostum-dernegi-hayvan-severleri-davet-ediyor

 

 

Demet Hayran’la, Kültür Televizyonunda ki programımız Yaşama Sanatında tanımıştım. Konuğumuzdu. Onun anlattıklarını dinledikçe adeta içim coştu.

“Ne güzel insanlar var” dedim.

Ben uzunca anlatmak yerine onunla konuşup size onun ve CAN DOSTUM Derneğinin neler yaptıklarını karşılıklı sorarak anlatmak istedim.

 

“İyi ki seni tanıdım,  hayvanlara olan aşkını dinledim. Bize  “Can Dostum” derneğini anlatırmısın?”

 

“Bireysel gelişim ki bizim için çok önemli, bireylere hayvan sevgisini kazandırmak, hayvan fobisini almak ve yeni nesilleri bu sevgiyle büyütmeyi hedefliyoruz. Sokak hayvanlarına yardım (Bilinçli kişinin demografik yapısına uygun köpek seçimi yaparak sahiplendirme, sokak hayvanlarına her hafta mama gönderme, sakatları tedavi ettirme ve çevreye duyarlı köpek evleri yapma ) görevlerini gönüllü olarak üstlendik ve günümüz bu işleri organize etme ve proje geliştirme ile değerlendiriyoruz.”

 

“Şu anda  Doggyfunclub sitesinin içinde Can dostum derneğini tıkladıklarında bir gönüllük formu var. Dernek ve doggyfunclub arasındaki bağ nedir?”

 

“Derneğimizi yeni kurduk ve bize gönüllü destek veren web tasarımcımız, sosyal media uzmanlarımızla öncelikle Doggyfunclub ve dernek sitesini ayrıştıracağız fakat ikisi kardeş çünkü ikisi de bana bağlı ve ben kurdum. Fakat doggyfunclub işi aslına bakılırsa bir sosyal sorumluluk projesi. Evlerinde kedi ve köpek bakmış, güven teşkil eden, deneyimli, gbt sorgusundan geçmiş kişiler dadı başvuru formunu dolduruyor, bizde onları web sitemizde lanse ediyoruz. Kedi ve köpeğine değer veren çocuğu gibi önemsemiş kişiler site üzerinden kendisine en yakın dadı adayına rezervasyon yapıyor. Ücretleri dadılar belirliyor biz aralarındaki bağı kurduğumuz için ajans komisyonu yüzde 20 alıp yine sokaktaki canlara mama ve operasyon ücretlerini karşılıyoruz.”

 

“Tıpkı tatil rezervasyonu gibi”

 

“Biraz daha fazlası; hem dadıların hem de köpeğin menejerliği ve yaşam koçu gibi bir hizmet. Bizim dışarıda gördüğünüz bir elinde 10 köpeği alıp 10.ile aynı anda ilgilenmek gibi bir hizmetimiz yok. Tamamen  kişiye ve köpeğine özel bir çalışma şeklimiz var. 

Dadı günlük  SABAH VE AKŞAM sizin evinize geliyor, köpeğiniz  şişe götürüyor, bir saat oyun oynuyor, eve bırakırken patilerini siliyor, tarıyor, günlük mama limiti ve ilaçlarını takip ediyor, veterinere götürüyor, köpeğinizle tatile gidecekseniz size kalacağınız oteli, uçak seferlerini, transfer işlerini ayarlıyor. Aslında siz sadece dadı değil köpeğinizin yaşam koçunu tutmuş oluyorsunuz.” 

 

“Epey kapsamlı ve konforlu bir iş, peki bu iş fikri nasıl aklınıza geldi?”

 

“Ben 12 senelik barınak gönüllüsüyüm ve Beykoz barınağından bir evlat edindim. Aradan 2 sene geçti ve trafik kazası geçirdi. Sağ eli tekerleğin altında kaldı. Yana yana ki akşam açık veteriner bulmak’ ta başlı başına bir olay nihayet bir veteriner bulduk götürdük, neyse ki beyin tranwa geçirmedi fakat eli sakat kaldı. Veteriner veteriner dolaştık birinin söylediğini diğeri yalanlıyor ve her bir veteriner farklı yorumlayıp farklı ilaçlar veriyorlar. Bende çevremde araştırma yaptım Avcılar veteriner Fakültesini tavsiye ettiler ve 10 gün sonra soluğu orada aldık. Direk Pr. Dr. Kürşat Özer’le görüştük keşke 10 gün önce gelseydiniz liftlerde ezilme olmuş sinyal vermiyor, gün aşırı buradaki fizik tedavi ünitesinde yüzmesi gerekiyor dedi. Bende gün aşırı 1 ay boyunca götürüp getirdim. Fakat endüstriyel tasarım yaptığım için çalışmamda gerekiyor ve malum trafik felç. Kürşat hoca durumuma acıdı ve sizin sahil beldesine taşınmanız gerekiyor Demet Hanım bence bir saat yüzmesi yeterli değil en az 3 saat  deniz ‘de yüzmesi daha iyi olur deyince nasıl yapacağımı düşündüm.

Top ağacında sakat bir hayvanı her gün sabah akşam çişe çıkardığımda yolda karşılaştığımız 10 insandan 8 ne oldu diye sormalarından sıkıldım. Soru sormayın tişörtü giydirdim. BU SEFERDE NİYE SORU SORMAYIN YAZIYOR DİYE SORUNCA Bana tamamen geldiler.

Önce benim gibi sevecek bir dadı aradım aynı zamanda her gün sahilde yüzdürecek ve getirecek maalesef koca İstanbul’da bulamadım. Ve Bodrum’a taşınmaya karar verdim. Bodrum’da her gün yüzdürdüm ve benim gibi köpeğine çok düşkün onu evladı gibi gören ve bu şekilde sakat kalmış kedi ve köpekleri veterinere götürüp getirecek, onunla ful ilgilenecek bir sistem olsa bu nasıl olurdu diye düşünürken Maçka parkında Rus köpek gezdiricilerinin köpeği feci halde döverken görüp Rus bakıcının üstüne atlayıp karakolluk olma hikâyesi de var. Birde sevgi ile gezdirecek dadılarında olması gerektiğine karar vererek bu siteyi kurdum.”

 

“Zorluk çekmiş ve çok radikal karar almışın. Peki, bu sırada işler ne oldu?”

 

“Eğer niyetiniz iyiyse Allah yolunuzu açıyor. Benimkini de açtı ve otellere özel bardaklar kahve fincanları tasarladım ve İstanbul’da kazandığımın iki katını kazandım. Her gün Capia ile yüzmeye gittik. Sabah sporuna başladım, kişisel gelişim kurslarına gide gele epey bir birikimim vardı onu kitap haline getirdim. Yağlı boya yaptım ve oturup doggyfunclubu planladım ve sezon sonu döndüğümüzde bu işi kurdum.”

 

“Ne demişler her şerde bir hayır vardır diye, bak sana neler yaptırmış.”

 

“Evet, Allah’ıma her gün şükrediyorum onu bana kazandırdığı için ve tabii var ettiği ve iyi niyetimi koruduğu için.”

 

“Peki bu sitemde doggyfunclub te inanılmaz meşhur firmalar destek verenler. Onlar nasıl destek veriyor.”

 

“Endüstriyel tasarım yaptığım firmalar birçoğu ve şahsen sahiplerini tanıyorum. Dadı arayanlara duyurulur panomuzu WC’ lerinin arkasına asarak bize destek veriyorlar, hepsi hayvan sever müesseseler Allah hepsinden razı olsun. Onlara da bu panoyu astıklarında müşterilerine hayvan sever olduklarını anlatmış olmalarının yanı sıra, doggyfunclub’teki dadılara istihdam sağlama konusunda destek olup, yüzde 20’lik ajans komisyonu ile de  sokak hayvanların tedavisinde de aynı zamanda yardım etmiş oluyorlar.”

 

“Süper hem müşterilerine de senin sayende hayvan severliğini anlatmış, hem istihdam sağlamada yardım etmiş hem de sokak hayvanlarının tedavisinde destek olmuş oluyorlar. Mükemmel. Peki, doggyfunclub ismini neden değiştirecek hali hazırda bu kadar bilinirlik sağlamışken.”

 

“Çünkü ben kurarken sadece köpekler üzerine kurmuştum fakat kedilerine dadı arayanlarda var ve sadece kedi bakmak isteyenlerde o yüzden isim ve logo değişikliğinin yanı sıra işleyişte değişiklik yapacağız. Dadılar fiyatlarını kendi belirlemeyecek biz küçük, orta ve büyük ırk günlük, aylık, yıllık bakım ücretlerini sabitleyeceğiz. Ayrıca müşteri dadı ile bir kere tanışınca tekrar bizim sistem üzerinden dadı bakmıyor direk o dadıyla çalışıyor ok ama benim bu sitemi kurmamdaki birinci öncelik madur hayvan sahiplerine yardım ve kazancıyla  sokak hayvanlarına yardım etmekti. Böyle olunca sadece dadıya yardım oluyor o yüzden hem müşterilere 6 aylık sabah akşam köpek bakım, kedi bakımı işini bizimle çalıştığı takdirde yaz tatili, mama, uçak bileti gibi memnun edecek kampanyalar yapacağız. Bakıcıları saatlik sigortalayacağız yani tamamen iş olarak yeniden revize edeceğiz.”

 

“Peki,  ( Can dostum derneği )aynı kalacak sanırım. Ona da yeni site yapılacak. Dernek olarak bahsettin tüzük ve yapmak istediğin işlerden. Şu anda yaptığınız projeler neler.”

 

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İsmek tarafından 64 saatlik Pet Hayvanları eğitim dersi almıştım. Onu bizde kayıtlı dadılara vereceğiz daha kalifiye dadı hizmeti sunmuş olacağız ve Beşiktaş belediyesi ile Sokak Hayvanlarına atık yemek toplayıp dağıtacağız. Bir eğitimde onlarda açıp halkı bilinçlendireceğiz. Hipnoz ile köpek fobisini alacağız, Belediye sunduğumuz 3’ lü projemizin

Ayağı pet eğitimi,

Lansman gecesi özel köpek defilesinde ünlülerden destek alacağız, kendi köpeği ile katılacak oradaki gelirle sokak hayvanlarına evler alıp ameliyat ettireceğiz.

3.Ayağı ise Can dostum tiyatro oyunu Sevrin Uysal kaleminden yazılıp tüm ana sınıfı be ilkokullarda oynatacağız… Yazın Pet Festivali yapacağız ve birde TV projemiz var.”

 

“Çok güzel daha bilinçli dadılar, daha bilinçli çocuklar ve nesiller olması adına mükemmel planlanmış bir 3’lü proje. TV projesi nasıl?”

 

“TV8 ‘de yayınlanmasını açıkça çok isterim çünkü çok sağlam bir organizasyonları var. Projede epey büyük yine ünlüler ve hayvanlar var, yarışma ve eğlence programı hedefim Köpeğe Fısıldayan Adam, Cesar Millanı ile sunmak. Hem eğlendirici, hem eğitici hem de sosyal sorumluluk projesi her bölümde bir kedi yâda köpek sahiplendiriyoruz ve yine bir hayvanı ameliyat ettiriyoruz, Yazın çekilmesi gerekiyor çünkü köpeklerin deniz içinde oyunları var. Vallahi ben yazdım diye demiyorum ama gerçekten hayvan fobini yenebileceğiniz, izlerken bende köpek alacağım diyeceğiniz, her bölümde farklı ırkları tanıyacağız, ünlüler geçidi gibi bir program. Bütçesi çok yüksek o yüzden içyapım yapılması gerekecek. Fakat kanal  her gelen ünlüden para alabileceği bir formatta yazıldığı için, co sponsorları da çok fazla o yüzden kendi çekerse kazanır.”

 

“Tv8 ile görüştün mü peki.”

 

“Henüz değil Acun Ilıcalıya ulaşmak çok zor, kendisi ile yaza kadar tanışırsam  sunacağım. Aracı arıyorum var mı tanıdığınız”

 

“Bakalım bu kadar faydalı ve farkındalık kazandıracak projeye hayır diyeceğini sanmıyorum. Bence de çeker.”

 

“İnşallah.”

 

“Bu arada senin hayvanlara bağışladığın bir kişisel gelişim kitabın var. Bodrum’da yazdığın. Mutlu olmanın 11 yasası ve 2 yazacaksın o nasıl bir kitap olacak?”

 

“Bireysel gelişim yolcuğuna çıkmış bir köpeğin hikâyesi, Oyunda da bu kitaptan sahneler yer alacak. Çok trajik terk edilmenin, sessizliğin ne demek olduğunu çok net anlatan ve eğleten bir hikâye. Okuyan herkes asla evlat edindiği kedi ya da köpeği asla sokağa bırakamayacak. Zaten o yüzden yazıyorum. Ayrıca bunu anlatan bir Kamu Spotu çekeceğiz…”

 

“Bravo Demet mükemmel işler yapacaksınız, ben elimden geldiğince size destek olacağım ve inanıyorum ki Acun’da bu muhteşem projeyi çekecek. Dadı arayan arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye edeceğim ama isim değişecek ya onlar nereden bulabilecekler dadı hizmetini.”

 

“CAN DOSTUM DERNEĞİNDE LİNK VERECEĞİZ ORADAN ULAŞABİLECEKLER.”

 

“Demet ’ciğim röportaj için teşekkürler, sana yardım eden herkese, destek verip panonu asanlara, derneğindeki gönüllü tüm dostlara da bir hayvan sever olarak teşekkür ediyor ve bende sonuna kadar destekliyorum. Hem lansman geceni, hem oyununu, kitabını, kamu spotunu ve TV programını heyecanla bekliyorum. Bana haber ver hepsini takip edeceğim.”

 

“Ben’de öncelikle bu gülen yüzünüze mükemmel kalbinize ve iyi niyetinize çok teşekkürler. Ayrıca yardımlarınız için, vakit ayırdığınız için ve bize değer verdiğiniz için sonsuz sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Çok güzel bir bayansınız ve mükemmel bir enerjiniz var. Sizi tanıdığıma çok sevindim.

Her şey için tekrar tekrar teşekkürler.”

 

 

Nazan Şara Şatana

 

 

www.doggyfunclub.com

www.candostumdernegi.com

 

Demet HAYRAN

Vişnezade Mah. Refik Osman Top Sok. Şirin Apt. No:16/2
Maçka – Akaretler / İSTANBUL
T : 0212 258 08 11
M : 0532 5034793

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]