Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası

Yayınlanma:
ABONE OL

KIBRIS’TA FIRTINA GİBİ BAŞLADIK

KIBRIS RUM KESİMİ / LİMASOL
Kıbrıs’ın Limasol kentinde düzenlenen 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde millilerimiz, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti.
Dün (5 şubat) tatamiye inen; Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Selahattin Güngel, Duygu Yemenici, Ömer Abdurrahim Özer, Ömer Faruk Ateş ve Samed Gök altın madalya kazanarak, İstiklal Marşımızı bütün Avrupa’ya ezberletti.

ali_sofuoglu2-karate
Organizasyonun ikinci gününde ise Ayca Düzgel, Beyza Nur Ay ve Hatice Başkaya’dan oluşan Ümit, Genç Bayan Kata Takımı ile Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan ve Cengizhan Koca’dan oluşan Ümit, Genç Bay Kata Takımı tatamiye çıkacak. Ayrıca kumitede şu sporcularımız madalya için mücadele edecek:
Büşra Yıldız Genç Bayan Kumite 48 kg
Talya Pekmezoğlu Genç Bayan Kumite 53 kg
Neşe Kıymet Diker Genç Bayan Kumite 59 kg
Eda Eltemur Genç Bayan Kumite + 59 kg
Furkan Korkmaz Genç Bay Kumite 55 kg
Oğuzhan Furkan Kaçar Genç Bay Kumite 61 kg
Metehan Yılmazer Genç Bay Kumite 68 kg
Ozan Gökçen Genç Bay Kumite 76 kg
Furkan Kayalı Genç Bay Kumite + 76 kg

10 madalya böyle geldi
43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde tatamiye çıkan millilerimiz, 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tarih yazdı.
Ümit Bay Kata’da Dünya üçüncüsü milli sporcumuz Selahattin Güngel, zorlanmadan geçtiği ilk turların ardından finalde Makedon Abdurahim Idriz ile karşılaştı. Rakibini 5-0 yenen temsilcimiz, kürsünün zirvesine çıktı.
Genç Bay Kata’da son Avrupa Şampiyonumuz Emre Vefa Göktaş, finale kadar puan kaybı yaşamadan gelmeyi başararak finale kadar 5-0’lık sonuçlarla ilerledi. Emre, finalde Avrupa ve Dünya beşincisi Alman rakibi Morris Tellocke’i de aynı sonuçla yenerek üst üste ikinci defa Avrupa Şampiyonu unvanına sahip oldu.
21 Yaş Altı Bay Kata’da ise ilk maçında Sloven rakibini 4-1 yenen Ali Sofuoğlu, sonraki diğer turları 5-0’lık galibiyetlerle geçerek finalde, 2014 yılında genç kategorisinde Avrupa Şampiyonu İspanyol Sergio Galan Lopez ile karşılaştı. Altın madalya mücadelesinde 5-0’lık skorla kazanan taraf milli sporcumuz Ali Sofuoğlu oldu.
Ümit Bay Kumite 52 kiloda temsilcimiz Ömer Abdurrahim Özer, finalde karşılaştığı Fransız rakibi Milton Boisseron’u 4-0’lık skorla geçerek altın madalya kazandı.
Ümit Bay Kumite 57 kiloda Ömer Faruk Ateş de altın madalya kazanan bir diğer sporcumuz oldu. Finalde İspanyol Alberto Moreno Jimenez ile karşılaşan temsilcimiz rakibini 2-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
Ümit Bay Kumite 70 kiloda Samed Gök, 10-0 galibiyetle başladığı Avrupa Şampiyonası’nın finalinde, Yunan rakibi Konstantinos Mastrogiannis’i hakem kararıyla yenerek altın madalya kazandı.
Ümit Bayan Kumite 47 kiloda Duygu Yemenici, altın madalya için karşılaştığı Dünya beşincisi Rus rakibi Kristina Kozerenko’yu 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.
Ümit Bayan Kumite 54 kiloda temsilcimiz Gülşen Demirtürk, Ukraynalı Diana Shostak ile karşılaştığı final mücadelesinde, rakibine 4-0 mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.
Genç Bayan Katada Beyza Nur Ay, repesaj finalinde karşılaştığı Bosna Hersekli rakibi Amina Tahirovic’i 3-2 yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Ümit Bay Kumite +70 kiloda Ömer Faruk Arslan, Slovak Tomas Kosa ile karşılaştığı repesaj finalinden 5-0 galip ayrılarak Avrupa üçüncüsü oldu.
21 Yaşaltı Bayan Kata’da Dünya üçüncüsü milli sporcumuz Dilara Bozan, ilk karşılaşmasını 5-0’lık skorlarla geçerken, İsponyol Margarita Martos Morata’ya 4-1 kaybederek repesaj mücadelesine kaldı. Repesajda Sırbistan’dan Bojana Mladezic ile karşılaşan temsilcimiz, tatamide 5-0 mağlup ayrılarak madalya şansını kaybetti.
Ümit Bayan Katada Esilay Kılıç, ilk tur karşılaşmasında Polonyalı Aleksandra Jedrzejczyk’e 3-2 yenilerek şampiyonaya veda etti.
Ümit Bay Kumite 63 kiloda ikinci tura çıkan temsilcimiz Alican Sağır, mağlup olarak ayrıldığı tatamiye repesaj mücadelesi için tekrar indi. Milli sporcumuz, Alman Michel-Justin Boldt ile girdiği mücadeleyi 1-0 kaybederek üçüncülük şansını kullanamadı ve elendi.
Ümit Bayan Kumeti +54 kiloda Kayra Zengin, Avrupa beşincisi Rus Tatiana Shustova’a 8-6 yenilerek ikinci turda elendi.
Esat Delihasan: “Tüm sporcularımız üstün başarı gösterdi.”
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Şampiyonası’nda 1 günde 7’si altın olmak üzere toplam 10 madalya kazanarak, ülke halinde bir rekora imza attıklarını kaydederek: “Madalya kazansın kazanmasın, mücadele eden bütün sporcularımızı alınlarından öpüyorum. Tüm sporcularımı üstün başarı gösterdiler. Bu herkesin ortak başarısı. Madalya avımız devam edecek” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]