MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Atatürk, Dünyadan, Flaş, Genel, Manşet, Spor, Toplum » 43. Avrupa ümit, genç ve 21 yaşaltı karate şampiyonası

43. Avrupa ümit, genç ve 21 yaşaltı karate şampiyonası



KARATE MİLLİ TAKIMLARIMIZ
AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIR

Karate Milli Takımlarımız 5-7 Şubat tarihlerinde Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılacak 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için Limasol şehrine geldi ve Atlantica Hotel’e yerleşti.

43.-Avrupa-karete-sampiyonasi

 

 

 LİMASOL / KIBRIS RUM KESİMİ

Karatede yılın en önemli organizasyonları arasında olan 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs Rum Kesimi’nde Limasol şehrinin ev sahipliğinde yapılacak. Spiros Kiprianu Spor Salonu’ndaki Avrupa Şampiyonası’nda 33’ü ferdi, 2’si takım dalında madalya dağıtılacak. 1973 yılından bu yana düzenlenen şampiyonada Türkiye Limasol’da tüm kategorilerde mücadele verecek.

1 Şubat Pazartesi günü, saat 07.30’da, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Atina’ya giden. Millilerimiz, vize işlemlerinin ardından, şampiyonanın yapılacağı Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Limasol şehrine geçti ve Atlantica Hotel’e yerleşti.

48 ülkeden 943 sporcunun katılacağı şampiyonada ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımlarımız, kadrosunda önemli yıldızları barındırıyor. Geçtiğimiz yıl İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan şampiyona’da altın madalyayı ülkemize getiren erkeklerde; ümitler kumitede Samed Gök, genç katada Emre Vefa Göktaş, kata takımını oluşturan Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan, Cengizhan Koca ve 21 yaş altında Alparslan Yamanoğlu; bayanlarda ise, genç ferdi katada Avrupa ikincisi Dilara Bozan ve 21 yaş altı kumitede Avrupa üçüncüsü Vildan Güvercin bu isimlerin başında geliyor.

Geçen yıl Endonezya’da Dünya Şampiyonu olan 21 yaş altı milli katacımız Ali Sofuoğlu ve aynı organizasyonda Dünya üçüncüsü olan ümit katada Selahattin Güngel bu kez Avrupa Şampiyonluğu için tatamiye çıkacak.

Son Avrupa Şampiyonası’nda; yedi altın, iki gümüş ve dört de bronz madalya kazanan Türkiye, toplamda 13 madalya ile şampiyonayı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada tamamlamıştı. Tüm şampiyonalarda aralıksız mücadele eden Karate Milli Takımı, 2013 yılında Konya’da ülkemizin düzenlediği Ümit-Genç Avrupa Şampiyonası ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası‘nda 11 altın, dört gümüş üç de bronz madalya alarak toplamda 18 madalya ile ülkeler sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

Karate Milli Takımlarımızın teknik heyeti, “Federasyonumuzun sağladığı imkanlarla şampiyonaya en iyi şartlarda hazırlandık. Burada hedefimiz kürsünün en üst basamağına çıkarak Ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı dinletmek. Bunun için bütün gücümüzü ortaya koyacağız” dedi. 

📆 03 Şubat 2016 Çarşamba 16:18   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR

Kadıköy Gazetesi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.