Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Eğitim Can Çekişiyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Eğitim Can Çekişiyor

İlkokuldan üniversiteye kadar bütün eğitim kurumları çözülmeyen ya da çözülmek istenmeyen sorunlar sarmalında can çekişiyor. Haksızlık ve adaletsizlikler eğitimi boğulma noktasına getirmiş bulunuyor.Sorunlar defalarca gündeme taşınmasına, mahkeme kararlarıyla haksız ve yanlış icraatların düzeltilmesi istenmesine rağmen sorumluların kılı kıpırdamıyor.

 

İyi niyetli ve gerçek eğitimcilerin düzeltme gayretlerine rağmen, bozguncuların meydana getirdiği tahribatınönü arkası kesilmiyor. Milli Eğitimde ve Üniversitelerde sorunları çözecek kadrolar hızla iş başından uzaklaştırılıyor, yerlerine eğitimden ve bilimden bihaber başkasının hakkını yemenin dışında bir meziyeti olmayan, kamu malını dalan etmeyi ve birilerine peşkeş çektirmeyi kendine vazife edinmiş kişiler getiriliyor. Bütün bunların sonucunda güzel ve iyi şeyler nasıl beklenebilir ki?

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Milli Eğitimde bütün okul müdürleri ve bütün müdür yardımcıları, şube müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri görevden alınmış, yerlerine hiçbir sınavı kazanamamış, liyakatsiz ve hiçbir bilgi ve deneyimi olmayan kişiler göreve getirilmiştir. Yine üniversitelerde hiçbir deneyimi ve bilgisi bulunmayan ve hiçbir sınavı kazanamamış kişiler hukuk dolanarak nasıl şube müdürü ve daire başkanı yapılmıştır? Bu hak gaspları hala sonlandırılmayacak mı?

 

Başkasının hakkını yiyerek göreve getirilen yeni idareciler, öğretmenleri korkutarak, sindirerek, haklarını gasp ederek eğitimi içinden çıkılmaz bir noktaya taşımışlardır. Milli Eğitim her an patlamaya hazır bomba durumundadır.

 

Milli Eğitimde ve Üniversitelerde hırsızların ve ahlaksızların göreve getirilmeye çalışıldığı ve savaş hali durumunda alınacak mal ve yapılacak hizmet alımlarında uygulanacak ihale ile Devlet malının dalan edildiği bir ortamda eğitimciler patlamaya hazır bomba olmasın da ne olsun?..

 

1709 adet şube müdürü atamalarını esastan iptal eden mahkemenin kararını ikinci defa onayan Danıştay kararlarına rağmen sözlü sınavıyla şube müdürü atananların atamaları neden hala yürürlüktedir? Önceden kimin okul müdürü olacağı konusunda kurulan kumpası bütün delilleriyle deşifre etmemize ve mahkemelerin esastan ve yürütmeyi ikinci ve hatta üçüncü kez durdurma kararlarına rağmen mahkemeyi kazanan okul müdürleri ve müdür yardımcıları neden göreve başlatılmamaktadır? Siz kimsiniz ve kime hizmet etmektesiniz? Sizi, eğitimi bu denli dejenere etmeye ve eğitimi yıkıma götürmeye kim zorlamaktadır?

 

Anayasa Mahkemesi 2016 yılına ait son kararında; “İdarenin, yargı kararlarını uygulamaması durumunda hukuk devleti ilkesinin varlığından söz edilemez” ifadesine yer vermiştir. Yine “Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez” hükmüne yer vererek davayı kazanan, kadrosu boş da olsa dolu da olsa, davayı kazanmış ise eski kadrosuna atanacağını 2014 yılında olduğu gibi tekrar kararlaştırmıştır.

Mahkemelerin ve ülkemizde en yüksek yargı mercii olan Anayasa Mahkemesinin bu açık hükümlerine rağmen yüz bine yakın idareciyi görevlerine neden iade etmiyorsunuz? Bu konuda takdir yetkisini nerden alıyorsunuz?

 

Hukuksuzluğun ve adaletsizliklerin boy saldığı kurumlarda güzellikler ve zulme karşı direnişler nasıl neşvünema bulacaktır?

 

Milli Eğitim Bakanı Avcı son açıklamasında, bazı sahte diplomalarla müracaat edip, öğretmen olarak göreve başlamış 50-60 kişinin tespit edildiğini ifade etmektedir. Sayın Bakan bunlar sakın 2014 yılında pedagojik formasyonu olmadan atamasını yaptığınız 396 ve daha fazla kişinin arasında olmasın. Sonra bu sahte diplomalılar, KPSS Öğretmenlik Sınavını nasıl geçmiştir? Yoksa KPSS’siz öğretmen ataması da mı yapılmaktadır? Devlet kurumlarında sahte diplomayla kaç PKK’lı görev yapmaktadır? Üniversitelerde eğitimi engelleyen ve sınıfları basıp öğretim üyelerini ve öğrencileri tartaklayan PKK yandaşlarına hangi cezai müeyyide uygulanmıştır? Kaosun oluşturulduğu ve zalimlerin baş tacı edildiği bir ortamda eğitim mi olur?

 

Ders kitaplarının yanlışlarla dolu olduğu, sahte diplomalıların öğretmenlik yaptığı, her türlü haksızlığın ve zulmün baş tacı edildiği, hırsızların ve ahlaksızların idareci yapıldığı, eğitimcilerin korkutularak abluka altına alındığı, Edebiyat Fakültelerinde İngilizce eğitimin yapıldığı bir ortamda eğitim sistemimiz can çekişmesin de ne yapsın?..

 

 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

                                                                                          Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]