MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Etkinlikler, Flaş, Genel, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Tuluyhan Uğurlu’dan İstanbul’un En Büyük Kilisesinde Piyano Resitali

Tuluyhan Uğurlu’dan İstanbul’un En Büyük Kilisesinde Piyano Resitali



St-Antuan-afis-son-tuluyhanPiyanist Tuluyhan Uğurlu, “Dünya Başkenti İstanbul” projesinin 400. Konserini 9 Ocak 2016 Cumartesi Saat 20.30’da İstanbul’un en büyük kiliselerinden St. Antuan’da veriyor. Eserin “3 Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent” bölümünün öne çıkacağı konserde ünlü sanatçı, 1453’den beri İstanbul’da tüm inananların kavgasız ve kardeşçe yaşamalarına vurgu yapacak.

2005 yılından beri dünyanın pek çok ülkesinde seslendirilen “Dünya Başkenti İstanbul” un adını aldığı kentte verilen konserleri kentin en önemli tarihi mekânlarında gerçekleşti. Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Topkapı, Çırağan, Yıldız sarayları, Aya İrini, Arkeoloji Müzesi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Galata Mevlevihanesi, Haydarpaşa, Sirkeci garları gibi tarihi mekânlarda defalarca ayakta alkışlanan eser 10 yıldır İstanbul tanıtımı konusunda zirvedeki yerini koruyor.

Tuluyhan Uğurlu St. Antuan konserinde Dünya Başkenti İstanbul’u 400. kez seslendirmenin kendisini heyecanlandırdığını söylüyor:

“Dünya Başkenti İstanbul’da en önemli vurguyu yaptığımız bölüm İstanbul’da üç semavi dinin kardeşçe, kavgasız yaşaması. Eserin ilk ilk konserini Çırağan Sarayı’nda, 100. Konseri Kapalıçarşı’da, 200. Konseri Haydarpaşa Garı’nda, 300.konseri ise Aya İrini’de vermiştim. 400. Konseri ise, kentin şu anda da ibadete açık en büyük kilisesinde seslendirmek benim için çok anlamlı.”

9 Ocak 2016 Cumartesi Saat 20.30
St. Antuan Kilisesi Beyoğlu
Biletler: Biletix

📆 26 Aralık 2015 Cumartesi 22:18   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

Günsu ÖZKARAR
16 Şubat 2025 Pazar
Konuk YAZAR
05 Mart 2025 Çarşamba
Yusuf POLAT
23 Haziran 2025 Pazartesi

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR