Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türk Karatecilerden Endonezya’da, 3 madalya

Yayınlanma:
ABONE OL

Podyum_Samed_GokEndonezya’nın başkenti Cakarta’da devam eden 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türk karatecilerin başarılı grafiği ikinci günde de sürdü. Ömer Özer Dünya şampiyonu olurken, Eda Eltemur Dünya ikincisi, Samed Gök de Dünya üçüncüsü oldu.

 


CAKARTA / ENDONEZYA

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da devam eden 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde üç Türk karateci madalya kazanma başarısı gösterdi. 91 ülkeden 1425 sporcunun katıldığı organizasyonun ikinci gününde ümit erkekler kumite 52 kiloda Ömer Özer Dünya Şampiyonu, ümitler kumite 63 kiloda Samed Gök de Dünya üçüncüsü oldu. Gençler kumite +59 kiloda ise Eda Eltemur Dünya ikincisi oldu.

 

Buz Arena’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde iki altın ve üç bronz madalya kazanan Milli Takımımızda, ikinci gün 11 sporcu tatamiye çıktı. Sabah seansında mücadele eden sporcularımızdan Ömer Abdurrahim Özer ilk turda Slovak Mamaev’i 4-0 geçtikten sonra ikinci turda Japon Yunosuke Minami ile üçüncü turda İtalyan Gennaro Vitulano’yu normal süreleri 1-1 sona eren mücadelerde hakem kararıyla 4-1 mağlup etti. Çeyrek finalde İranlı Muhammed Rıza Amiri’yi 3-1, yarı finalde Makedon Fahik Veseli’yi 6-2 yenerek altın madalya için mücadele etme şansı yakaladı.

 

Akşam seansında dünya şampiyonluğu için tatamiye çıkan Ömer, istediğini almayı başardı. Fransız Enzo Berthon karşısında kontrollü olan milli sporcumuz, 40’ıncı saniyede vurduğu yumruk ile 1-0 öne geçti. Skor üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyan milli sporcumuz, Dünya Şampiyonu olarak kariyerinin en önemli başarısını yakaladı.

 

EDA ELTEMUR ZİRVE YAPTI

 

Genç bayanlar +59 kiloda ülkemizi temsil eden Eda Eltemur, finalde hakemlere takılmasına rağmen elde ettiği Dünya ikinciliği ile kariyerinin zirvesine çıktı.

 

İlk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Taipe’den Pei-Ying Kapo’yu 4-1, üçüncü turda ise Faslı Sanae Amarouch’u 5-0 ile mağlup etti. Çeyrek finalde Fransız Lea Avazeri ile karşılaşan Eltemur, çok çekişmeli geçen mücadeleyi bitime bir saniye kala aldığı puan ile 2-1 kazanmayı başardı. Yarı finaldeki rakibi Meksikalı Sachico Ramos’u da bitime 47 saniye kala aldığı tek puanla yenerek finale yükseldi.

 

Seyircisi baskısı altında Endonezyalı Georgia Ceyco ile karşılaşan Eda Eltemur, üst üste verdiği puanlar ile 5-2 geriye düştü. Bitime 20 saniye kala üç puanlık tekme ile skoru eşitledi. Ancak iki saniye kala rakibinin yumruğuna engel olamayan milli sporcumuz, tatamiden 6-5 mağlup ayrıldı.

 

Milli sporcumuz madalyasını, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’dan alırken, tören sonunda sevincini, aynı zamanda milli karateci olan abisi Erman Eltemur ile paylaştı.

 

SAMED GÖK DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Mart ayında ümitler Avrupa şampiyonu olan Samed Gök, Dünya Şampiyonası’ndaki mücadelesine Sırp Nikola Simeunevic karşısında başladı. 3-0 geriye düştüğü rakibini son bir saniyede aldığı puan ile 4-3 mağlup ederek tur atladı. İkinci turda Ürdünlü Ali Alhabashneh ile üçüncü turda Rus Asıman Memedov’u teknik üstünlük ile geçen Samed, çeyrek finalde hakem engeline takıldı. İtalyan Andrea Arioli karşısında bitime altı saniye kala net olmayan yumruğa kalkan bayrak ile 1-0 kaybeden genç sporcumuz, bronz madalya için tatamiye çıktı.

 

Dünya üçüncülüğü için Özbekistanlı Akmal Choriyev ile karşılaşan Samed, 1-0 kazanarak kariyerine Dünya Şampiyonası bronz madalyası da ekledi.

 

ZEYNEP BEŞİNCİ OLDU

 

Şampiyonada mücadele eden sporcularımızdan Zeynep Tolay, gençler 59 kiloda İtalyan Alessia Pappapicco’ya 1-0 kaybederek dünya beşinciliğinde kaldı.

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]