Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

NEDEN YAŞAMI CİDDİYE ALMIYORUZ?

Yayınlanma:
ABONE OL
NEDEN YAŞAMI CİDDİYE ALMIYORUZ?

Evet neden yaşamı ciddiye almıyoruz? Hayatla adeta dalga geçiyoruz anlamış değilİm.
Yaşam içerisinde o kadar vurdumduymaz davranışlarımız oluyorki,İnanılır gibi değil…
Adeta ölüme meydan okuyan,Canı pahasına inanılmayacak hatalar,yanlışlar yapanları çevremizde çokça görmemiz mümkün.
Şöyle cadde ve sokaklarda biraz dolaşalım,Bakalım nelere tanık olacağız? Ne yanlışlar göreceğiz? Sonrada YOKCANIM bizler bunlarımı yapıyoruz inanamıyorum deyip yaptıklarımızdan pişmanlıkmı duyacağız? Yoksa,neden yaşamımızı riske atıp ölümle dans ettiğimizimi sorgulayacağız.
Gezdik,dolaştık.Baktık,gördük.Şaşırdık.Bakın neler,neler görmüşüz.
15 katlı inşaatın orta katlarında Hiçbir güvenlik tedbiri almamış,Kendisini küçük bir kemerle iskeleye bağlamış inşaat ustası.Adeta bir cambaz edasıyla,Boya yapıyor.duvar sıvıyor.öylede rahat görünüyorki.sanki yerde giriş katında çalışıyor.Gelebilecek tehlikenin farkında bile değil.
Hızla akan trafikte caddeye bakıyoruz.Biraz ilerisinde yaya geçidi ve Üstgeçit var Ama insanlarımız araçların arasından zikzaklar çizerek karşıdan karşıya koşarak geçiyor…
Hatta,Otoyolda veya Otobanda yayaların girmemesi gereken taşıt yolunda insanların gezip dolaştığını karşıdan karşıya geçiş yaptığını görüyoruz.
Trafik kazası yapmış,araç içinde sıkışarak yaralanmış kazazedeyi kurtaracağını zannederek ilkel yöntemlerle,kurtarmaya çalıştığını zannedip,yaralının daha fazla zarar gördüğünün farkına varamayan eğitimsiz kurtarıcılara rastlıyoruz.
Kaldırımda yürürken düşen,Ayağını veya elini inciten veya kıran yaralıya nasıl bir ilkyardım yapılması gerektiğini bilmeden müdahele edip,incime veya kırığın dahada kötü sonuçlar doğuracak seviyeye gelmesine meydan veren.Kendince YARDIMSEVERLER görüyoruz.
Kanamalı bir yaralının,Nasıl bir ilkyardım ile kanamasının durdurulacağını bilmeden yanlış müdahele ile,hayatını riske atan gönüllü turnike uygulayıcarı ile karşılaşıyoruz.
Vucudunun bazı bölümleri yanmış yaralıya,YANIK ile ilgili bilgisi olmayan işgüzarların çeşitli kulaktan dolma bilgileri ile yardım etmeye çalıştıklarını görüyoruz.
Karayolunda otomobili ile sürat hadlerinin çok,çok üzerinde 200-250 km. Hızla seyreden . Kırmızı ışıkta rahatlıkla geçebilen.Alkollü olarak trafiği birbirine katan,Aracını kaldırıma veya insanların geçeceği alanlara park eden.Kendilerince Demokratik haklarını  kullandıklaronı söyleyen.Trafik magandalarına rastlıyoruz
Yüzmeyi bilmediği halde,denizde,nehirde veya gölde sanki iyi bir yüzücü veya bir dalgıç edasıyla boy gösteren su canbazlarını seyrediyoruz.
Bu olayları ve bu olanları çoğaltmamız mümkün.
Gördüğünüz gibi En kutsal hak olan YAŞAM HAKKIMIZI korumak,Sağlıklı bir yaşam sürmek için hiçbir çaba göstermiyor,Adeta YAŞAMLA dalga geçiyor.Ölüme meydan okuyoruz.
Öyle de duyarsız davranıyoruzki… Gerek kendimizin,gerekse yardıma ihtiyac duyabilecek insanlara yardımcı olabilmek için hiçbir eğitim almayı düşünmüyor,Hatta TV lerde ve Basında,Kamu ve STK larda zaman,zaman İLKYARDIM ve kurtarma programları yapıldığında Ya kanal değiştirip magazin seyrediyor.Yada sayfayı veya TV yi kapatıyoruz.
Oysa Ülkemizde,Bu konularla ilgili okadar Ücretsiz EĞİTİM veren Resmi ve Özel kurum ve STK varki.Ama çoğumuz bu hayat kurtarmaya yarayacak eğitimi almak için ne zaman ayırırız.Nede bir çabamız olur.
Yanlış ve bilinçsiz  yapılan ilkyardımlar nedeni ile,birçok insanın sakat kaldığı veya hayatını kaybettiği düşünülürse konunun önemi dahada iyi anlaşiliyor.
İşte yaşamla dalga geçmek,Ölümle dans etmek dedikleri bu olsa gerek.
Ancak biraz duyarlı olup,Eğitim alsak,Hem kendimizin,hem sevdiklerimizin,hemde yardıma ihtiyaç duyabilecek olanların hayatını kurtarmış oluruz.
Çok küçük bir ilkyardım bilgi ve becerisinin,hayat kurtarabileceğini ,bu hayatın kendimizin veya sevdiklerimizden birisininde olabileceğini unutmamak gerek.
Yaşam kutsaldır.Kıymetini bilmemiz gerek…

YILMAZ UĞURLUAKAN

author avatar
Yılmaz Uğurluakan

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]