Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

MHP’liler AK Partili gençleri böyle dövdü!

Yayınlanma:
ABONE OL

Mersin’de, aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, milletvekilleri Baki Şimşek ile Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekili adaylarının da bulunduğu MHP konvoyunun jandarma tarafından durdurulmasına neden olan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Dün yaşanan olayda, Silifke ilçesindeki seçim çalışmasından dönen ve aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile milletvekili adaylarının bulunduğu MHP konvoyu, korumaların bir kavgaya karıştığı gerekçesiyle Erdemli ilçesi girişinde jandarma ekiplerince durdurulmuş, olayda MHP’lilerle jandarma ekipleri arasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Olayla ilgili bugün MHP konvoyunun durdurulmasına neden olan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre, içerisinde AK Parti’li oldukları ileri sürülen 3 gencin bulunduğu otomobil, Erdemli ilçesinde bir petrol istasyonuna giriyor. Hemen ardından ise MHP konvoyundaki kişilerden olduğu ileri sürülen bir grup aracın arkasından gelerek içerisindekileri tartaklamaya başlıyor. Kısa sürede saldırıya karışan kalabalık daha da çoğalırken, aracın içindekiler darp ediliyor. Bu sırada otomobilin camı da kırılıyor.

ELVAN’DAN YARALILARA ZİYARET

Bir şölen, kutlama havasında bu seçime gitmeliyiz”

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, AK Parti Erdemli Gençlik Kolları üyesi Seyit Duru’nun darbedilmesiyle ilgili, “Bizlere barış, kardeşlik ve dostluk yakışır. Demokrasi şöleni içerisinde bu seçime gitmeliyiz. Bir şölen, kutlama havasında bu seçime gitmeliyiz” dedi.

Elvan, Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Duru’yu ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Elvan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Erdemli’de demokrasiye yakışmayan bir hadiseyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 

AK Parti’nin gençlik kollarının bir üyesinin darbedildiğini belirten Elvan, “Bu gencimiz aracında Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatını anlatan kitap okurken maalesef 40 civarında MHP’li tarafından saldırıya uğramıştır” ifadesini kullandı. 

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın önem arz ettiği bir süreçten geçildiğini vurgulayan Elvan, böyle bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Saldırıyı şiddetle kınadığını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

“Genç kardeşimize tek başınayken 40 kişilik bir grup tarafından saldırılmıştır. Bunun görüntüleri de var ve basınla da paylaşılmıştır. Biran evvel bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hem emniyet güçleri hem de jandarma güçlerimiz tarafından tespit edilip bunlarla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması gerekiyor. Maalesef şu ana kadar MHP yönetimi, ‘Biz bu saldıran kişileri emniyete, jandarmaya teslim edeceğiz’ demelerine rağmen şu ana kadar MHP yönetimi tarafından bu gerçekleşmemiştir. Bu Erdemli’ye yakışan bir hadise değildir. Biz hepimiz kardeşiz. Böyle demokratik bir ortamda arabasında kitap okuyan hiçbir söz sarf etmeyen 18 yaşındaki bir gencimize nasıl bu saldırı kabul edilebilir.”

Gencin birçok yerinden darp edildiğini ve yara aldığını anlatan Elvan, “Ben bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapanların özellikle MHP yönetimi tarafından da kendi teşkilat mensuplarının bunu gerçekleştirmesi nedeniyle kınamasını talep ediyorum. Bizim birliğe, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Tüm gençlere seslenen Elvan, şöyle konuştu:

“Bizlere barış, kardeşlik ve dostluk yakışır. Demokrasi şöleni içerisinde bu seçime gitmeliyiz. Bir şölen, kutlama havasında bu seçime gitmeliyiz. Ama insanların özellikle parti propagandası yaparken birbirlerine saldırmaları, taciz etmeleri, baskı uygulamaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun anlamı demokrasiye karşı tavır alma anlamına gelir. Bir kez daha kınıyor ve inşallah bundan sonra bu tür olayların ne Erdemli’de ne de Mersin’de ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde gerçekleşmemesini temenni ediyorum. Kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

Elvan daha sonra, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun’un ailesinin yaşadığı eve taziye ziyaretinde bulundu.

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]