Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bağcılar Belediyesi, 3 projeyle finale kaldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağcılar Belediyesi, 2013 yılında Etkinlik Ajandası Portalı ile e-Hizmet Kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. 

Elektronik imza, mobil imza, e-yazışma, kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) gibi tüm uygulamaların 2012 yılından bu yana kullanarak e-Belediyecilikte örnek olarak gösterilen Bağcılar Belediyesi, bir başarıya daha imza attı. Bağcılar Belediyesi, Bilişim Yıldızları-Dönüşüm Yarışması’nda 3 projeyle finale kaldı.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya e-Belediye Kategorisinde “Mobil Kamu Yönetimi Projesi”, Hizmet Kategorisinde “E-Hizmet Başvurusu İnternet Sitesi Projesi” ve yine Hizmet Kategorisinde “İŞBAK (Bağcılar İstihdam ve Kariyer Merkezi) Yerinde İstihdam Projesi” ile katıldı.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak e-Belediyecilik’te örnek hizmetler sunan Bağcılar Belediyesi, bu üç projesi ile finale kalmayı başardı. Yarışma kapsamında katılımcıların oy kullanmak için www.bilisimyildizlari.org adresine girerek ilgili kategorileri seçip oy vermesi yeterli oluyor. Bağcılar Belediyesi, 2013 yılında Etkinlik Ajandası Portalı olan, http://kultursanat.bagcilar.bel.tr  ile e-Hizmet Kategorisinde birincilik ödülünü kazanmıştı. 

“KEP ADRESİ OLAN İLK BELEDİYE”

Bağcılar Belediyesi, bir e-Dönüşüm Projesi olan, “e-Hizmet Başvurusu İnternet Sitesi Projesi ile hizmetlerin vatandaşlara daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli ulaşmasını amaçlıyor. Yine, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) altyapısı da projeye eklendi. Bağcılar Belediyesi 2013’te KEP adresi alan ilk belediye oldu. İŞBAK (Bağcılar İstihdam ve Kariyer Merkezi) Projesi de bölgedeki istihdam oranını arttırarak bireysel ve kurumsal ekonomik kalkınmayı desteklemek, özellikle ilçedeki gerek işveren gerek iş arayan insanların güvenli bir şekilde iş pozisyonlarını değerlendirmesine katkı sunmak, iş arayanların güvenli ve kolay bir şekilde iş bulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Mobil Kamu Yönetimi Projesi de kurumsal vizyona bağlı olarak, personeller ile yöneticilere evrak imzalama, süreç takibi, performans ölçümü ve diğer iş zekası analizlerini sağlamayı amaçlıyor. 

“e-BELEDİYECİLİK PROJELERİMİZ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”

Yerel belediye olarak örnek bir e-belediyecilik sergilediklerinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, elektronik imza, mobil imza, e-yazışma, kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) gibi tüm uygulamaların 2012’den bu yana kullanıldığını söyledi. WALD Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi ile UCLG MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı’nda Bağcılar Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarının örnek gösterildiğini de hatırlatan Başkan Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi: “Bağcılar Belediyesi olarak hemşehrilerimin hizmetlerimize daha kolay ulaşabilmesi, personelimizin hizmetin en kalitelisini en kısa sürede sunması amacıyla önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerimiz yoğun ilgi görüyor. Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlemiş olduğu yarışmada 3 projemizle finale kalmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Teknolojiyi hizmetlerimizde en iyi şekilde kullanmak amacıyla çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.” 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]