Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Beklenen felakette kim kimi kurtaracak!

Yayınlanma:
ABONE OL
Beklenen felakette kim kimi kurtaracak!

Bilindiği gibi Ülkemiz 1. Derece deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Cumhuriyet tarihimiz boyunca  ülkemizin çeşitli Bölgelerinde, Can ve mal kaybına neden olan 40 tan fazla Yıkıcı  depremin meydana geldiği ve 100.000 kişi civarında can kaybının,100.000 lerce kişininde yaralandığı, Milyar Dolarlarla ifade edilen maddi kayıpların olduğu, istatiksel belgelerde yer almaktadır.

Ülke topraklarımızın %96 sı, nüfusumuzun %98 i, Maalesef deprem riski Altında bulunmaktadır.

Beklenen MARMARA depremi ile ilgili olarak, Deniz Jeolojisi uzmanları, Marmara denizinin diplerinde GAZ ve SU sızıntılarının tespit edildiğini, bununda  riski arttırdığını, acil önlemlere ihtiyaç duyulduğunu açıklıyorlar.

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

Ve acı bir tablodan bahsediyorlar. Olası 7 şiddetindeki bir depremin, çok Sayıda can ve mal kaybına neden olacağını, Büyük bir yıkımın yaşanacağını, tedbir alınmasında dahada gecikilmemesini belirtiyorlar.

Hal böyle vahim olunca T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı, Ülke genelindeki çalışmalarına Hız vererek devam ediyor.

Olası deprem Öncesinde, Toplanma Alanları, Buluşma sahaları,  Acil hareket yolları tespit edilerek işaretleniyor, uyarı levhaları konuluyor.

Çeşitli Resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, STK’larında içinde bulunduğu topluluklarda ACIL KURTARMA EKIPLERI kuruluyor, Bu ekipler gerekli Eğitimden geçirilerek uzmanlaştırılıyor.

Basın yayın yoluyla, halkımız bilinçlendirilmeye çalışılıyor.

Bu yazdıklarımızın tamamı,Bizleri yönetenlerin ve bu konuda sorumlu olanların söylemleri ve Açıklamaları,,ALINAN  kararların uygulanması için kağıt Üzerindeki Görüntünün yansıtılmasıdır.

Peki gerçekten herşey yazıldığı ve Söylendiği gibimi, Tüm önlemler eksiksiz olarak alındımı, Herkes ve herşey güvendemi?

Şöyle Çevremize bir bakalım Soralım,  soruşturalım ve TARAFSIZ bir inceleme yapalım.

Toplanma sahası olarak ayrılmış olan yerler,  Konut sahasına çevrilmiş, bırakın bu alanlarda toplanmayı,bu sahayı bulabilmek bile imkansız.

Buluşma Alanları,  AVM ler Tarafından betonlaştırılmış,   Acil durum buluşma yerleri,  sevgililere randevu adresi oluşturmuş.

Acil ulaşım yolları, Adeta otopark haline getirilmiş, Geçmek mümkün olmadığı gibi, Asılan levhalar ve işaretlerde yerlerinden sökülmüş veya görünmüyor.

Acil kurtarma ekiplerine, Devamlı olarak hizmet içi eğitimi verilemiyor veya verilen eğitim yetersiz kalıyor.

İnsanlarımız, deprem konusunda yeterince bilgilendirilmiyor, Gerekli ve yeterli eğitim verilmiyor.

Daha da acısı acil kurtarma ekiplerini oluşturan,  Olası deprem sonrası çok çabuk kendi görev alanı olarak belirlenen deprem Bölgesi’ne gidecek Kurtarma ekip görevlisi, Sanki öyle korunaklı bir sitede veya Depreme dayanıklı bir bölgede oturuyor ve öyle teknik vasıflı araçlarla donatılmış gibi düşünülerek anında görev mahalline ulaşması hesaplanmış.

Hesaplanmış Ama…

   O Görevliler,Ya şehrin Gettolarından birinde,veya bir gecekondu semtinde,hatta görev sahasına uzak,Dayanıksız bir konutta oturuyor ve orada depreme yakalanmış,Kendisini kurtarmaya gelecek,kendisi gibi imkansızlıkları yenebilen birileri varsa onları bekleyecek.Kısacası bizleri kurtarmak için gelmesi beklenenler. Kendilerini kimlerin kurtaracağı düşüncesinde olacaklar.Kurtarılmayı bekleyecekler…

Yol yakınken,zaman geçirmeden Bu konuda sorumlu ve yetkili olanların,alınmış olan tüm önlemleri tekraren gözden geçirmeleri ve varsa,eksiklik ve yanlışlarını düzeltme yoluna gitmeleri oldukça Önem arzetmektedir.

Gerçekleri görmek, Söylemek, Yazmak,Takip etmek hepimizin görevi olmalıdır.

Bu görev bizlerin ve sevdiklerimiz için Hayat kurtarabilir.

Deprem,olması kaçınılmaz doğal bir afettir ve önlenemez,önceden tesbitide mümkün değildir. Ancak Alınacak ve alacağımız önlemlerle,her türlü kayıbı en aza indirebiliriz.

Uzmanlar,Deprem öldürmez,yeterki önlemlerimiz eksiksiz alınmış olsun,konutlar kurallarına göre inşaa edilsin diyorlar.

Depremsiz, kayıpsız, huzurlu ve mutlu yarınlar. Diyor.

Tüm dostların Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

 

YILMAZ UĞURLUAKAN

author avatar
Yılmaz Uğurluakan

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]