Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ağrı Geçitveren İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul’da

Yayınlanma:
ABONE OL

FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri, Ağrılı kardeşlerini ağırlıyor

FMV Işık Okulları’nın iki yıldır sürdürdüğü ‘Doğu’da Bir Kardeşim Var’ projesi kapsamında Ağrı’nın Geçitveren Köyü’nden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri ilk kez İstanbul’a geldi. Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin misafir edeceği 12 öğrenci, 1 haftalık yaz okulu boyunca hem çeşitli alanlarda derslere ve sosyal aktivitelere katılacak hem de İstanbul’da keyifli zaman geçirecek.

İki yıl önce FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan ‘Doğu’da Bir Kardeşim Var’ projesi kapsamında Ağrılı öğrenciler, unutulmaz bir hafta için İstanbul’a geldi. İstanbul’a ilk kez gelen 12 öğrenci, bir hafta boyunca, FMV Erenköy Kampüsünde yaz okuluna katılacak. İki öğretmen eşliğinde gelen kardeş okul öğrencilerine yaz okulu boyunca FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri refakat edecek.

Ağrılı öğrenciler hafta boyunca yüzmeden matematiğe, tenisten İngilizce’ye, çeşitli branşlarda etkinliklere katılacak. FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, tüm etkinliklerde Ağrılı kardeşlerine rehberlik de yapacak.

Yaşları 10 ila 12 arasında değişen 12 öğrenci, yaz okulunun yanı sıra İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini de tanıma fırsatı bulacak. Sunay Akın Oyuncak Müzesi, Topkapı Saarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii gibi yerler de gezilecek.

Işık’lı öğrenciler, müzikalden kazandıkları para ile kardeşlerini ağırlayacak

Ağrılı miniklerin İstanbul’daki tüm masrafları, FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin Mayıs ayında, Cengiz Çevik yönetiminde sahneye koyduğu, Ekrem ve Cemal Reşit Rey’in ölümsüz opereti Lüküs Hayat’ın bilet geliri ile karşılanacak.

Doğu’da Bir Kardeşim Var Projesi

FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri tarafından 2013 yılında başlatılan ‘Doğu’da Bir Kardeşim projesi kapsamında Ağrı Geçitveren Köyü İlköğretim Okulu’na 16 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar ile kütüphane kurulmuştu. Geçtiğimiz yıl, FMV Erenköy Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 18 kişilik bir grup, Ağrı’ya ziyarette bulunarak Geçitveren Anaokulu binasını boyamış, anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine oyuncak, giysi ve eğitim malzemeleri bağışlamıştı. Işıklılar ayrıca Ağrı’nın Taşlıçay Anadolu Lisesi sınıf birinci ve ikincilerine de tablet bilgisayar hediye etmişti.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]