Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sevgi Mağazası ismini gasp etmeye çalışmak, Erdemli Belediyecilik mi?

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan belediye hizmetlerini basın olarak takip ediyoruz. Genelde güzel halkın yararına çalışmalar yapılıyor, haber olarak yer veriyoruz Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i takdir de ediyoruz.

Evet sayın Erdem 08 Ekim 2009 tarihinde sosyal hizmet amaçlı bir mağaza açılışı için bizleri davet ettiniz, bizlerde basın olarak iştirak ettik. İsminin Sevgi Mağazası olduğunu görünce bu isim benim için çok özel bir anlam ifade ediyor dedim ve açılış esnasında kurdeleyi keserken size isim konusunda yanlış yapmışsınız dedim.

Zira Sevgi Mağazası 2002 yılında benim abim olan Kadıköy Gazetesi sahibi Sinan Gülerci’nin tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak Kadıköy’de hayata geçirdiği bir yardım mağazasıdır. Açılışına rahmetli Sakıp Sabancı’nın katıldığı toplumun yarasına merhem olan bir projedir.

Din, dil, ırk mezhep ayrımı yapılmadan hizmet veren bir mağazadır.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bile yerinde ziyaret ederek yapılan hizmeti beğendiği bir yadım mağazasıdır.

Ülkemizin birçok kurum ve kuruluşunun önemli isimlerinin benimseyerek desteklediği bu Sevgi Mağazasının hizmet anlayışında en hassas olunduğu nokta ise herhangi bir siyasi ideolojik veya çıkar amacı güdülmeden hizmet vermesidir.

İşte tam bu noktada Sancaktepe Belediyesinin Ak Partili Belediye Başkanı İsmail Erdem Sevgi Mağazası adını taşıyan bir yardım mağazası açma girişiminde bulundu. Açılış günü ismi yanlış seçmişsiniz diye uyardım.

Sayın Başkan Yardımlaşma adına bu güzel adımdan dolayı sizi tebrik ederim. Fakat Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adında 2002 yılından beri hizmet veren isim ve logosuyla tescilli olan bir mağaza var ve bende bu Kadıköy’de hizmet veren mağazada yönetim kurulu üyesi, başkan yardımcısıyım.

Beni kandırdığınızı mı sanıyorsunuz, sayın Erdem?

Girişiminiz güzel fakat isim doğru değil, etik değil.  Bu isim marka tescillidir diye belirtmem üzerine, Başkan İsmail Erdem, “Kenan Bey bu konuyu değerlendireceğiz, sizin hassasiyetinize saygı duyarız en kısa zamanda gerekli düzenlemeyi de yapacağız, merak etmeyin” diye beyanda bulundu. Bu Sevgi Mağazası isminin kullanılmaması gerektiğini belirten uyarıyı dernek adına, hukuki bir dille yazılı olarak ta Sancaktepe Belediyesine ve Sancaktepe Kaymakamlığına iletildi.

Uyanıklık yapıp marka tesciline başvuruluyor

Bu uyarılarımızdan sonra Sancaktepe Belediyesi çok enteresan bir adım atarak, 08.12.2009 tarihinde Sancaktepe Belediyesi Sevgi Mağazası adıyla farklı bir sınıftan marka tesciline başvuru yaptı.  

Yani farklı sınıflardan marka tesciline başvurmak sizi haklımı çıkaracak, yoksa isim gasp etmeye çalışan bir uyanıklık etiketine mi sahip olacaksınız?

Hesabınızı iyi yapınız, zarardasınız. Bu hesap sizi zarara uğratıyor İsmail Erdem, danışmanlarınız sizi yanlış yönlendiriyor.

Sevgi Mağazası ismindeki ısrarınız size ne kazandıracak.

Üstelik 2002 yılından beri Kadıköy’de hizmet veren Sevgi Mağazasının kurucusu Sinan Gülerci 2007 yılında rahmetli oldu. Ve bu ismin bizim için ne kadar anlam ifade ettiğini anlamayacak kadar Erdemsiz olmayacağınızı ümit ediyorum.

*Birinci hatanız Sevgi Mağazası ismini kullanmanız. *İkinci hatanız tüm uyarılarımıza rağmen ismi değiştirmek yerine farklı sınıftan marka tesciline başvuru yapma uyanıklığına teşebbüs etmeniz. *Üçüncü adımı hatalı değil de doğru bir adım atıp ismi değiştirin, hizmetinize devam edin. Zira yasal olarak ta zarardasınız, vicdan muhasebesinde de zarardasınız.  

İstihdam için Yeni bir iş.com la işbirliği kurmanızı sağladım…

Yeni bir iş.com ile ortak proje yapmanız için ben bizzat size öneride bulundum ve çok ta başarılı çalışma yaptınız, medyada oldukça iyi yer aldınız. Bizim iyi niyetimize karşılık, teşekkürünüz böylemi olmalıydı.

Bu yazı dizisi devam edecek…

author avatar
ŞİKAYETİM VAR!..

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]