Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÜMRANİYE BELEDİYESİ DOÇ. DR. ÖMER BOLAT’I MİSAFİR ETTİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Ümraniye Belediyesi dikkat çeken konularla önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın konuğu Doç. Dr. Ömer Bolat’tı.

 

 
Doç. Dr. Ömer Bolat Ümraniyeli’lere “Yeni Dünya Düzeninde Yeni Türkiye” konulu bir konferans verdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 3. Dönem Genel Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi olan Ömer Bolat, Ümraniyeli’lere dünya gündemi ve Türkiye’ye olan yansımalarını tarihi bakış açısıyla ele alarak aktardı.

 

 
Ömer Bolat konuşmasına, “1. Dünya Savaşı bittiğinde Osmanlı Devleti’nden yirmi iki ülke çıkmıştı. Daha sonra meydana gelen 2. Dünya Savaşı’ndan sonra sözde bağımsız ülkeler kendini göstermeye başladılar. İleriki dönemlerde ise Sovyetler Birliği’nin dağılmasına müteakip kimi ülkeler Sovyetler’e, kimi ülkelerse Batı’ya yaklaştı” diyerek başladı. Bugünkü dünyanın temel ayrışmasının müsebbibi olan Sovyetler Birliği’nin dağılması ve beraberinde ortaya çıkan Soğuk Savaş’ın günümüz dünyasının siyasal ve ekonomik anlamdaki yapılaşmasının temelini oluşturduğunu söyledi. Doç. Dr. Bolat, değişen ve gelişen konjonktürel şartlara bağlı olarak Batı’nın tehlike algısının artık değiştiğini, İslam Ülkeleri’nin Batı için tehdit oluşturduğunu sözlerine ekledi.

 

 
Batı’daki İslam karşıtlığı ve İslamofobiye de değinen Ömer Bolat: “Nijerya’da Boko Haram, Somali’de El Şebab, Pakistan ve Afganistan taraflarında El Kaide, Taliban, Irak’ta IŞİD diye DAEŞ diye örgütler çıkarılmaya başlandı. Batı ne için Sovyetler’den ve komünistlerden sonra İslam dünyasını hedef aldı? Çünkü İslam dünyasının bulunduğu coğrafya dünyanın petrol kaynaklarının en çok olduğu yerdir” şeklinde konuştu.

 
Doç. Dr. Ömer Bolat: “Türkiye’de son 12 yılda büyük değişimler yaşandı.”
Ak Parti İktidarı’nın 12 yıllık süreçteki çalışmalarına da değinen Ömer Bolat, gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse özgürlükler noktasında çok ciddi adımlar atıldığının altını çizdi. İstikrara kavuşan Türkiye’nin 2008 Krizi’nden yara almadan çıktığını, güven ve istikrarın hakim olmasıyla birlikte, ekonomimizin hızla gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini kaydeden Bolat, “Aleviler’in rahatlıkla ben Alevi’yim dediği bir Türkiye’ye geçildi. Kürtler’in rahatlıkla Kürtçe konuştuğu, Kürdüm dediği bir Türkiye’ye geçildi” dedi.

 
Gezi Olayları, 17 ve 25 Aralık girişimleri hakkında da bilgi aktaran Ömer Bolat, salondan büyük alkış aldı. İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş’ın da katıldığı program, Doç. Dr. Ömer Bolat’ın izleyenlerin sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]