Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

EMEKLILERIMIZI EMEKLETMEYELİM

Yayınlanma:
ABONE OL
EMEKLILERIMIZI  EMEKLETMEYELİM

Emekli olmuş büyüklerimiz,emekliliklerini nasıl yaşıyorlar,rahat ve huzurlularmı.Geçinebiliyorlarmı,SAYGI görüyorlar mı yoksa kaderleriyle  baş başa mı bırakılmışlar şöyle bir bakalım.
Geçmişimizin mimarları olan emeklilerimiz,emekli olduklarında,çalışırken aldıkları maaşlarının ancak Yarısı ile emekliye ayrılabiliyorlar.
Ülkemizde emeklilerimiz 3 farklı kurumdan emekli oluyor.
Birinci gurupta SSK emeklileri var,burdan emekli olanların sayısı 6 milyonu aşmış durumda,ortalama olarakta aylık emekli maaşları 1000-1200 TL civarında,
Ikinci gurupta ise,2 milyon 600 bin Esnaf ve çiftçi emeklisi var,bunlarda yaklaşık olarak aylık  700-1000 TL civarında Maaş almaktalar.
Üçüncü ve son emekli gurubu,Emekli sandığı,memur emeklilerimiz.bunların da sayısı 2 milyon civarındadır.Ortalama aylık maaşları 1200-1600 TL civarındadır.
Bu kadar maaşla nasıl geçindiklerini,nasıl Yaşadıklarını anlatmak veya anlamak Hiçte zor olmasa gerek.çünkü hepimizin ailesinde, mutlaka bir emekli büyüğümüz
var. Sıkıntılarını da biliyoruz.
Yeterince ve istedikleri gibi sağlık hizmetinden yararlanmaları oldukça zor.Parası olanlar özel hastanelere,olmayanlar Devlet hastanelerinde,Günlerce bekleyip şifa aramakla uğraşıyor.
Gençliğini,Ülkesine ve insanlarına hizmete adamış zaman zaman Evini,eşini ve çocuklarını İHMAL ederek emekli olmuş büyüklerimizi,sevelim,SAYGI duyalım,sahiplenelim.Çünkü Yarının emeklilerinin bizlerin olacağı hatırlardan çıkartılmamalı.
Bakınız,Avrupalı bir emekli,Dünya turuna Çıkabilir,her yıl tatil yapabilir,emekli maaşı ile rahatça yaşayabilir.YA BIZDE ?
M.KEMAL ATATÜRK’ün şu güzel ve unutulmaz sözlerini,emeklilerimiz adına bir kere daha anmak anlamak ve anlatmak gerek..( Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve EMEKLILERINE karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa Hakkı yoktur )
Bu güzel sözden sonra daha bir şey söylemeye gerek OLDUĞUNU sanmıyorum.
Bizlere;;Yaşlılarımıza ve emeklilerimize sahip çıkmak,saygılı davranmak,yardımcı olmak Düşüyorsa,
Bizleri yönetenlere de , yaşlı ve emeklilere,haklarını vermek,insanca yaşamalarını  Sağlamak düşse gerek..çünkü yarın hepimiz, EMEKLI  olacağız.
Emeklilerimizi yüceltelim,ayakta tutalım. EMEKLETMEYELİM
Bu bizlerin görevidir.Onlarında HAKKIDIR..

YILMAZ UĞURLUAKAN

author avatar
Yılmaz Uğurluakan

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]