Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin savunma sanayi ihracatı hedefi 25 milyar dolar

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, CNR Expo Center’da devam eden 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda “Türkiye Savunma Sanayinin 2023 Konumlandırması” başlıklı oturumda konuştu.

 

 

 

 

Demir, 2023 yılı için Türkiye’nin savunma sektöründe çok iddialı hedefleri bulunduğunu belirterek, “Savunma sanayinde ihracatımızı 1 buçuk milyar dolardan 25 milyar dolara çıkarmayı, dünyadaki ilk 100 önemli firma arasına en az beş Türk firmasını sokmayı ve bu alanda da en az üç tane dünya markası oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

Hedeflerimiz çok büyük

 

“Bu hedefler büyük görünüyor olabilir” diyen Demir, “Evet, çok çalışmamız gerekiyor ama savunma sektöründe ürünlerin fiyatlandırması oldukça yüksek. Ayrıca bir ürünün beğenilmesi, satışlarda dolayısıyla rakamsal hacimde çok ciddi bir zincirleme etkisi oluşturur” değerlendirmesini yaptı. Demir, yerli savunma ürünlerinin uluslararası pazarda ilgi görmesi açısından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok önemli bir referans kaynağı olduğunu söyledi.

 

 

Savunma Sanayi lokomotif sektör

 

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında savunma sanayi uygulamalarının lokomotif rol oynadığını dile getiren Prof. Dr. İsmail Demir, bu konuda Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak makinist konumunda olduklarını söyledi. Ancak Demir, ülkedeki genel teknolojik altyapının büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Üretim, teknoloji ve sanayi altyapınız veya ekosisteminiz güçlü olmadıkça savunma sanayiini destekleyemezsiniz. Sonuçta savunma sanayii de bu sektörlerden gelen ürünleri kullanacaktır” dedi. Bu nedenle bu gelişmeyi tetikleyecek sektörel kümelenmeyi hedeflediklerini belirten İsmail Demir, Ankara’nın Kazan ilçesinde Ankara Havacılık ve Uzay İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaya çalıştıklarını ve bu projede de son aşamalara geldiklerini duyurdu. Demir, hem yerli sanayicilerimizin hem de dost ve müttefik ülkelerin buraya ilgi göstereceğini tahmin ettiklerini söyledi.

 

 

 

Projelerin rakamsal hacmi 350 milyon TL

 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projelerine ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. İsmail Demir, müsteşarlık olarak bugüne dek 25 ila 27 milyar dolara ulaşan projeler yürüttüklerini, sadece 2013 yılındaki projelerin rakamsal hacminin 350 milyon TL olduğunu söyledi. Demir, hali hazırda yaklaşık 350 projenin yürütüldüğünü, 60 adet Ar-Ge projesinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

MÜSİAD Fuarı Hakkında

MÜSİAD Uluslararası Fuarı, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da düzenlenmektedir. Etkinlik, fuar katılımcı işadamları ile yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunmaktadır. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize edilmektedir.

 

1993 yılında İzmir Enternasyonal Fuar alanında başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarı, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1 milyon 800 bin üzerinde ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmiştir.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]