Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İhsan Taş, Göçmenlere muhteşem bir hediye verdi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Yüzüncü yıl sürprizi yaparak onların hikâyelerinden birini beyaz perdeye aktardı.
Çekimleri tamamlanan Kaçış 1950 isimli sinema filmi sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

1950-1970 yılları arasında geçen ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçan 3 gencin hayat hikâyesini konu alan Kaçış 1950 Eylül ayında vizyona girecek filmlerden.
Bir hayli ilgi göreceği gözlenen film özellikle Türkiye’de yaşayan göçmenlerin kendi göçlerinde yaşadıklarını filmi izlerken göreceklerdir.
Dekoru ve kostümü ile 1950’le gidecekler, kaçışın heyecanını içlerinde hissedeceklerdir.
Elbette kaçış kolay değildir.
Filmin çekim sahnelerinde, film ekibi ve oyuncuları bir hayli güçlük çekmişler, birçok kez tehlikeler atlatılmış ve sonunda güzel bir eser ortaya çıkartmışlar.
Taş Film, iddialı projelere imza atmak üzere yola çıkan bir yapım şirketi. Taş filmin sahibi İhsan Taş,
“Kaçış 1950 ile başladığımız sinema film çalışmalarımız gerçek hayatlardan uyarlanan anlatıları kapsayan filmlerle devam edecektir.
Bu filmimizi, Zülkef Yeşilbahçe’in;
“Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar”
İsimli kitabından uyarladık.
Türkiye’de yaşayan milyonlarca Göçmenimizin  yüreğine su serpecek bir film.
Filmde oynayan değerli oyunculardan, Atilla Saral, Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy, Burak Kaya, Mehmet Vanlioğlu, Aydın Pusa, Efe Kopuz ve Onur Bayraktar’ın çekim boyunca hissettikleri, kaçıştan dolayı bir hayli duygusal anlar yaşadılar, onların acıları yüreklerinde hissettiler.

Kaçış 1950 filmi, şimdiden dernekler ve göçmenler tarafından bir hayli ilgi görüyor ve merakla bekleniyor.
Bunda önemli nedenlerden birinin de filmin yüzüncü yıla denk gelmiş olması…
Nazan Şara Şatana

author avatar
Nazan Şara Şatana
Ben gazeteciydim. Günaydın gazetesi, Ankara bürosunda Bekir Coşkun’un istihbarat şefi olarak görev yaptığı yıllarda; Meclis, Adliye, TRT ve magazin muhabiri olarak görev yaptım. Günaydın gazetesi haricinde, Merhaba, Haftanın Sesi gazetelerinde de yine muhabir olarak çalıştım. Gazetecilik yıllarım turizme geçerek sona erdi. Pamfilya Turizm acentesinden sonra, birçok beş yıldızlı tesislerde (Öger bünyesinde ve başka önemli tesislerde) üst düzey yöneticisi olarak görev yaptım. Halen Genel Müdür olarak görevimi sürdürmekteyim. Sekiz kitabım yayınlandı. Asar şamil Ve Rus terzi, Şarkın Modern Gelini Şehribahar, Zeus’un Aşkları, Otel I, Otel II, Hekim Ali Suavi Efendi, Havada Kekik Kokusu Vardı, Herkül 2006 da yayımlanan Asar Şamil Ve Rus Terzi, Havada Kekik Kokusu Vardı ve Şarkın Modern Gelini adlı kitaplarım T.B.M.M. Meclis Kütüphanesindeki yerini almıştır. Yeni yayınlanacak kitaplarım; Belkıs Akkale’nin hayatı roman tadında – Belkıs - Şimdi Yağmur Yağacak, Topkapı Şifresi, Taşlar, Mihrace, İstanbul – İstanbul. Ayrıca yayına hazır senaryolarm ve müzikallerim mevcuttur. Evlat TV filmim TGRT de yayınlandı. Birçok senaryom dizi olması için televizyon kanallarında beklemektedir. Bir senaryom ise dizi olarak yayınlanması için TRT1’de hazırlıklarda.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

YAŞAM VE ÖLÜM
Yazarlar
24 Nisan 2024
YAŞAM VE ÖLÜM

Yaşamla ölüm arasında ince bir çizgi var derlerdi de işin doğrusu bu söz bana hep hikâye gelirdi. Hiç de hikâye değilmiş. Bayram öncesi, şehirlerarası yolculuk esnasında geçirdiğim trafik kazası bu sözün hiç de hikâye olmadığını bana öğretmiş oldu. Yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide gittim, geldim. Her şey anlar içinde oldu, bitti. Neyse ki […]

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]