Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öğrenci Güvenliğine Alman Modeli

Yayınlanma:
ABONE OL

Almanya’da 170 okulda uygulanan AB normlarında güvenlik hassasiyetine sahip öğrenci takip sistemi Türkiye’ye getirildi.

İstanbul (AA)  – Öğrencilerin okulda hangi yemeği yediğini, kantinden ne aldığını, talep üzerine de nerede olduğunu izleme imkanı sunan, Almanya’da 170 okulda uygulanan AB normlarında güvenlik hassasiyetine sahip öğrenci takip sistemi Türkiye’ye getirildi.
Sistemi Türkiye’ye getiren firmanın proje geliştirme müdürü Abdullah Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk kaçırma haberleri üzerine öğrenci takip sistemleriyle ilgili dünya genelinde araştırma yaptıklarını söyledi.
Dünyadaki sistemler arasında Almanya’da 170 okulda uygulanan “People&Projects” sistemini Türkiye’ye getirdiklerini belirten Koçoğlu, “Bu sistemi kurduğumuz okullarda veli, öğrencisinin nerede olduğundan ne yediğine kadar her şeyini bilgisayarından ya da cep telefonundan takip edebilecek” dedi.
İlk olarak İstanbul’da bir özel okulla anlaşma sağladıklarını ve bu yıl sistemin uygulanacağını aktaran Koçoğlu, şunları kaydetti:
“Kurduğumuz sistemle, öğrencilerin para taşıma zorunlulukları ortadan kalkıyor. Öğrenci kartıyla ya da isterse parmağını göstererek kantinden alışveriş edebiliyor, yemekhaneden yemek yiyebiliyor.

Öğrenci ya da velisi, yemek seçimini birkaç gün önceden yapabiliyor veya sistem üzerinden iptal işlemini gerçekleştirebiliyor. Dökülen yemekler okullarda büyük oranda israfa neden olurken, bizim sistemimizi kullanan okullarda bu israf tamamen ortadan kalkıyor. Çocuğun alerjen hastalıklarına, diyet hususlarına dikkat edilip özel menü hazırlanabiliyor. Sitem ayrıca obeziteye karşı da çeşitli önlemler teşkil ediyor. Öğrenci kartını ya da parmağını gösterdiği anda kendisi için hazırlanmış yemek önüne konuyor, beklemeden alıyor ve gidiyor. Aynı zamanda veli, öğrencisinin ne yediğini sistem üzerinden takip edebiliyor.”

– “Çip, etek ya da pantolon paçasına takılıyor”

Sistemin öğrencinin ya da velinin talebi doğrultusunda geliştirilebildiğini, istenmesi halinde velilere öğrencilerin okul dışında da nerede olduğunu her an Haber veren bir sistem kurulabildiğini anlatan Koçoğlu, şöyle devam etti:
“AB, insan hakları ve özel hayat konusunda herkesin bildiği gibi çok hassas. Kurduğumuz sistemin  içerisindeki tüm kayıtlı bilgiler AB normlarında güvence altına alınmıştır ve belgelendirilmiştir.
Öğrencilerden alınan parmak izi, kriminal laboratuvarda kullanılabilecek türden bir parmak izi değildir. Elektronik bir parmak izi. Dileyen öğrenci hiç parmak izi vermeden de sadece kart kullanarak sistemden faydalanabilir. Veli talep ederse, öğrencisinin pantolon ya da etek paçasına dikilen çiple, öğrencisini okul dışında da takip edebilecek. Kötü niyetli kişiler, çocukları kaçırmaları halinde ilk yaptıkları şey cep telefonlarını ellerinden almak oluyor. Bu nedenle hem de kalpten uzak olması maksadıyla söz konusu çipler öğrencinin üniformasının etek veya pantolon paçasına takılıyor. Bu çip sayesinde öğrencinin nerede olduğu, istenilen anda öğrenilebiliyor.”
Sistemin okula ya da öğrenciye maliyet yüklemediğini aktaran Koçoğlu, “2 yıllık bir anlaşma yapıyoruz. Öğrencinin yaptığı her alışverişe, okuldaki öğrenci sayısı oranında sembolik bir rakam ilavesi gerçekleşiyor. Son derece cüzi olan bu rakam, kurulan sistemi 2 yıl içinde amorti edebiliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]