Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÇMD Sektörün Yol Haritasını Belirledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Çağrı Merkezleri Derneği, düzenlediği “2023 Vizyonunda Türkiye ve Çağrı Merkezi Sektörü” konulu etkinlikte çağrı merkezi sektöründeki üst düzey yöneticileri ile kamu kurumlarının yetkilileri biraraya getirerek oldukça verimli ve keyifli geçen bir etkinliğe imza attı.

 
Çağrı Merkezleri Derneği, “2023 Vizyonunda Türkiye ve Çağrı Merkezi Sektörü” adlı etkinliğinde içkaynak-dışkaynak çağrı merkezi firmalarının, sektöre hizmet sunan teknoloji ve eğitim firmalarının üst düzey yöneticileri ile kamu kurumlarının yetkililerini bir araya getirdi. Yaptığı çalışmalarla çağrı merkezi sektörünün gelişimine ve büyümesine önemli katkılar sağlayan Çağrı Merkezleri Derneği, bu özel buluşmada sektörün geleceğini masaya yatırdı.

 

 

Sait Halim Paşa Yalısı’nda yaklaşık 200 davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, çağrı merkezlerinin geleceği, ihtiyaçları ve gelişim alanları konuşuldu. Sektörün önünün açılması için yapılması gerekenler, 2023 Türkiye Vizyonu, yeni teknolojiler, yatırımlar ve gelecek senaryoları, çağrı merkezi sektöründe kariyer, sektörün dünü, bugünü ve yarını gibi konuların tartışıldı.

 

 

İstihdam teşvikleri artmalı

Yasal düzenlemelerle hizmet ihracatı potansiyeli değerlendirilmeli!

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, çağrı merkezlerinin yarattığı istihdam ile Türkiye’nin bölgesel kalkınmasına en çok katkı sağlayan sektörlerin başında olduğuna dikkat çekti ve 6.bölge teşviklerinin 4.ve 5.bölgelerde de uygulanması, istihdam teşviklerinin arttırılması, çağrı merkezi faaliyetlerinin tehlikeli meslek sınıfından çıkarılması için yoğun çaba içinde olduklarını ifade etti. Ek olarak; sektörün ihtiyacı olan bu yasal düzenlemelerle hizmet ihracatı potansiyelinin de en üst seviyelere çıkabileceğine inandığını belirterek etkinliği düzenleyen Çağrı Merkezleri Derneğini de tebrik etti.

Konuşmacılar arasında yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Mustafa Şavluk, bankacılık sektöründe vatandaş odaklı hizmetlerin gelişimine dair bir konuşma yaptı ve çağrı merkezi hizmetlerinin bankacılık alanında giderek artan önemini, vatandaşların banka çağrı merkezlerinde daha hızlı ve kolay işlem yapabilmeleri için kurum olarak bazı yasal düzenlemeler yapacaklarını aktardı.

Davetliler arasında T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Uzunoğlan’ın da bulunduğu etkinlikte, Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı konuşmada ise; kurulduğu günden bu yana Derneğin başarılı çalışmalara imza attığını ve hızla büyüyen sektörün nabzını tutmaya devam ettiğini söyledi ve şunları vurguladı; “Sektörümüzün ülke ekonomisine sağladığı katkı ve yarattığı istihdam hızla artarken, kadın çalışan ve engelli istihdamında öncü sektörlerden biri olmaya devam ediyoruz. Dernek olarak sektörün ihtiyaçlarını ilgili kurumlarla görüşüp çözüm alternatifleri oluşturmaya ve çağrı merkezi pazarının gelişmesi için projeler geliştirerek sürece katkı sağlamaya gayret ediyoruz.”

 

 

Pazar büyüklüğü 2023 de 6 Milyar Dolar olacak

“Bölgesel kalkınmaya ve istihdama daha fazla katkı sağlamak üzere destek istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 43 ilde en az 1 çağrı merkezi var, çalışmalarımıza “her ilde en az 1 çağrı merkezi” hedefiyle yön veriyoruz. Anadolu ekonomisine yılda 800 Milyon TL katkı sağlayan sektörümüz, genç nüfusa sağlanan iş imkanı ile 2023 yılında 360.000 kişiye istidam sağlayabilecek potansiyele sahiptir. 70.000 olan toplam istihdamın %40’ının İstanbul, Ankara ve İzmir illeri dışında olduğunu, ülke çalışan nüfusunun %1’inin çağrı merkezi çalışanı olmasını hedefliyoruz. Pazar büyüklüğünün 2023 yılında 6 Milyar Dolar’a ulaşacağını öngördüklerini belirten Tarakçı, yakın coğrafyaya sağlanan hizmet ihracatı ile bulunduğumuz bölgede ülkemizin çağrı merkezi üssü olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak şunları da ekledi: “ Ülkemiz “offshore” ismi verilen iş modeliyle, özellikle Avrupa ülkelerine hizmet verebilecek önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyel, büyük yabancı firmaların Türkiye yatırımlarını ön plana almalarını sağlıyor. Diğer yandan kamu sektöründe giderek artan vatandaşa hizmet ihtiyacını çağrı merkezleri karşılıyor. Bu değerli etkinliği gerçekleştirmemize katkı sağlayan Ana Sponsorumuz SESTEK, Altın Sponsorumuz SYS, İletişim Sponsorumuz Vodafone’a ve AVAYA, DHL, VERINT, CCR firmalarına da destekleri için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

Nasuh Mahruki’den zirve stratejileri

Etkinlik programı kapsamında sırasıyla gerçekleşen “GSM Sektöründe Çağrı Merkezi Pazarının Gelişimi ve Geleceği”, “Çağrı Merkezi Sektöründe Geleceğin Teknolojileri” ve “Bankacılık Sektöründe Çağrı Merkezlerinin Gelişimi, Geleceği” konulu panellerin ardından sahne alan Dağcı, Yazar, Fotoğrafçı, AKUT Yönetim Kurulu Baş­kanı Nasuh Mahruki’nin, hedefe ve zirveye ulaşmanın yanı sıra, zirvede kalmanın yollarını aktardığı sunum, davetliler tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

Teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından boğazın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen akşam yemeğine tango gösterisi de renk kattı ve davetliler keyifli anlar yaşadı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]