Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir’in İlk Yükseköğretim Kurumu Törenle Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Ataşehir’in ilk yükseköğretim kurumu  olma özelliğine sahip Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nun açılışı il ve ilçe protokolünün yanı sıra, iş ve eğitim dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Açılışta konuşan Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mevlüt Adıgüzel,  Ataşehir Adıgüzel Üniversitesi’nin temellerini de çok yakında atacaklarını dile getirdi.

            Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı tarafından, ülke ekonomisinin ve iş yaşamının ihtiyacı olan nitelikli işgücünü, çağdaş, demokrat ve analitik düşünceye sahip, sanayi ile işbirliği içinde bireyler olarak yetiştiren bir meslek yüksekokulu olmak vizyonuyla kurulan Adıgüzel Meslek Yüksekokulu törenle açıldı.

İstanbul’un en önemli finans ve yaşam merkezlerinden Ataşehir’deki ilk yükseköğretim kurumu olan  Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi(istinaf) emekli Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, Vakıf Meslek Yüksekokulu Birliği Başkanı ve  Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı  Bahattin Durmuş,  Nissan Türkiye Genel Müdürü Kei Kubota ve Nissan Türkiye İthalat ve Lojistik Birimi Müdürü Atilla Ergin’in yanı sıra, Ataşehir İlçe MEB Müdürü ve şube müdürleri katıldı.

 

adiguzel-universitesi-atase

Açılışta konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, “Özellikle İstanbul için çok ihtiyaç duyduğumuz mesleki ve teknik alanda eğitim veren okulların artıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.  “Değişimi seyrediyorsanız o değişime seyirci olan birisi olarak kalırsınız, yok olur gidersiniz” diye sözlerini sürdüren Kaya,  “ülkemize kazandırdığı meslek yüksekokulu için Mevlüt Adıgüzel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mevlüt Adıgüzel ise, “Adıgüzel Meslek Yüksekokulu olarak; yaratıcı, çözüm odaklı, takım çalışmasına yatkın, sosyal, bilgiyi üreten, mesleki etik bilince ve liderlik özelliklerine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek ve onlara nitelikli eğitim ortamları ve olanakları sağlamak ana hedefimizdir” diye konuştu. “ Baş döndürücü bir hızla değişim ve gelişimlerin yaşandığı dünyamızda, en çok ihtiyaç duyulan mesleki yeterliliğe sahip, geleceğin iş dünyasının profesyonellerini ve liderlerini yetiştirecek bir okulu açmayı bana kısmet ettiği için Allahıma şükrediyorum” diyen Mevlüt Adıgüzel ayrıca, Ataşehir Adıgüzel Üniversitesi’nin de çok yakında temellerini atacaklarını dile getirdi.

 

Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Tolu da konuşmasında, sektörün deneyimli yönetici ve iş adamlarından her program için “danışma komiteleri” ve ayrıca yüksekokul “danışma kurulu “ oluşturarak, onların öneri ve istekleri doğrultusunda müfredat oluşturulacaklarını ifade etti. Ayrıca,  kariyer merkezi ile de öğrencilerin eğitim öğretime devamları sırasında sektörle tanışmalarını sağlayacaklarını dile getiren Tolu, “Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulmalarına ve staj yapmalarına destek olacağız” diye konuştu.

 

Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda Bulunan Bölümler

Adalet Programı

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı

Grafik Tasarımı Programı

Dış Ticaret Programı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

İşletme Yönetimi Programı

Mekatronik Programı

Optisyenlik Programı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]