Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

DEĞERLERİNİ VE DİNİNİ KAYBEDEN BİR MİLLET

Yayınlanma:
ABONE OL
DEĞERLERİNİ VE DİNİNİ KAYBEDEN BİR MİLLET
İçi boşaltılmaya çalışılan bir din; İslam,
İçi boşaltılan vatan, millet sevgisi,
Ve içi boşaltılmaya çalışılan bir ülke; Türkiye,
Bizi biz yapan, Müslüman yapan, millet yapan ve bu toprakları vatan yapan ne kadar değerimiz varsa içi boşaltılarak birer birer elimizden alınıyor.
Önceleri laikçilere kızan ve hatta din düşmanı diyen bizler şimdilerde namazı camide, Kuran’ı mezarlıkta bırakıp iyi birer dünyaperest olarak yaşamıyor muyuz?
Önceleri başörtüsü düşmanlarına savaş açan bizler şimdilerde başımızı örtüp beynimizi ve yaşantımızı her türlü harama, vücudumuzu her türlü bakışa açmıyor muyuz?
Geçmişte başörtüm olmadan okumam diyenler şimdilerde uysal ve sessizce başörtüsüz çalışmayı, kariyer yapmayı ve beyler hem de bu zamanda makam uğruna hanımlarının örtünme şekillerinin değişmesini kabullenmediler mi?
Sadece midemizle tuttuğumuz orucu; yalanlarla, dolanlarla, dünya menfaati ve hırsı peşinde koşarak, insanları kırarak, hakaret ederek, küçük düşürerek zayi etmiyor muyuz?
Güya Allah Rızası ve vatana, millete, dine hizmet için en küçüğünden, en büyüğüne geldiğimiz makamlarda her türlü haksızlığa imza atarak emanete hıyanet etmiyor muyuz?
Parti, futbol takımı, makam, mevki, para, pul, cemaat ve hatta asli işlevinden uzaklaşmış tarikatların etkisiyle bir yere aidiyeti bir diğerini ötekileştirme sananlar; kibirleri, tarafları, dünya makamı ve zenginliği uğruna sürdürdükleri dünyaperest yaşantılarıyla, kendinden olmayanı ötekileştirmeleriyle Allah’ın gönderdiği İslam’ı mı yaşıyorlar?
Kendine lider tayin ettiği kişilerin her dediğini, her yaptığını mutlak doğru kabul edip o kişileri amansızca ve kendini Allah’tan edercesine savunanların; Allah’ın emirleri ve Peygamber Efendimizin söyledikleri söz konusu olunca birden bire hoşgörü abidesine dönüşerek Kur’an’a bile türlü türlü tevil getirmeleri nasıl izah edilebilir düşünenimiz var mı?
İslam’ı, İslam’ın kaynağı olan Kur’an’ın emirlerini, Hadis-i Şerifleri ve de dinin özüne karşı olmayan milli değerlerimizi bir şekilde hayatımızdan çıkararak veya değiştirerek; kuralları, yasakları, emirleri, haram helal ayırımı olmayan ve özünde İslam bulunmayan bir dini hayatımıza soktuğumuzu artık görmemiz gerekmiyor mu?
Dinimize ait fıkıh, ilmihal kitaplarının doğruluğu tartışılıyor, Ayet ve hadisler sorgulanıyorken gençlerimizin elinden düşmeyen batı felsefecilerine ait kitapların, ne idüğü belirsiz ezoterik kitapların her şeyiyle doğruymuş gibi okunuyor olması nasıl açıklanabilir?
Bütün bunların yanı sıra dinin kesin emirlerinin bile tartışmaya açılması, İslam’ın getirdiklerinin soru işaretlerine boğulması, Peygamber Hadislerinin doğru mu, değil mi kıskacına alınmasıyla oluşturulan bir din modelinin dayatılıyor olması nasıl bir tehdit ve tehlike altında olduğumuzu göstermiyor mu?
Kendi tarihimizin yalanlarla anlatılıyor olması, tarihi büyüklerin magazinleştirilmesi, onlara iftira atılması, iğrenç aşk meşk oyunlarına kurban oldukları yalanlarının dayatılması bu millete, bu vatana ve bu toprakları bizlere emanet edenlere hıyanet değil midir?
Kendi vatanımızda, dini ve milli değerlerimiz ile birilerinin bu kadar rahat oynayabilmesi, bizleri bu kadar rahat aldatmalarının altında; Müslümanların uzun yıllardır beyinlerini, inançlarını ve hatta imanlarını bir başkasına teslim etmeleri ve bu şekilde hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtaracaklarına inanıyor olmaları sebep olmaktadır.
Bütün bunların özünde olan sebep de şudur ki; Müslüman âlemini ve özellikle İslam’ın göz bebeği Türk milletini dininden, ibadetinden uzaklaştıramayanlar biz bunları dinlerinden edemiyorsak, dinen, ahlaken yıkamıyorsak, inandıklarının içini boşaltarak tahrip edelim mantığıyla dinin her kuralını yok etmeye, amacından saptırmaya çalışmaktadırlar.
Herkes iyi bilmelidir ki bizlere söylendiği gibi düşmanların, lobilerin, dış güçlerin ve vatan hainlerinin derdi ülkemizin, milletimizin gelişen, güçlenen ekonomisi asla değildir. Bizim ekonomimiz onların umurunda değildir. Onların hedefinde yüzyıllardır olduğu gibi Müslüman Türk Milletinin inançları, dini ve milli değerleri vardır.
Bu haçlı zihniyeti her daim bizi yok etmeye, daha doğrusu kendine benzetmeye çalışmıştır, çalışmaktadır ve her zaman çalışacaktır. Ve bizler onlara tam olarak benzediğimiz an bizimle olan savaşları bitecektir.
Lafı uzatmayalım; Müslüman veya başka dinden olan ve bu toprağın parçası hisseden her bir insanımıza sesleniyorum. Şöyle bir bakalım kendimize, etrafımıza ve ülkemize. Kendimize ait neyimiz varsa elimizden alınmak istenmiyor mu? Geçmişimiz, geleceğimiz ve yaşadığımız şu an bizlere ait olmaktan çıkarılmak istenmiyor mu?
İslam’a inanırız-inanmayız, yaşarız-yaşamayız ama kabul etmeliyiz ki; Bu ülkeyi ülke yapan, bu vatanı vatan yapan değerlerin başında İslam dini gelmektedir. Peki, inananlar ve dinini yaşamak isteyenler için bu dinin hangi kuralı işletilmektedir. Hangi prensibi, kuralı, düzeni, nizamı günlük hayatımızı etkilemektedir bir cevabınız var mı bana?

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]