Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ayların sultanı Ramazan hoş geldin

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Ramazan ayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Vali Mutlu açıklamasında, “Sevgili İstanbullular,

İslam âlemi olarak arınma, temizlenme ve yenilenme bilincimizin tazelendiği 11 ayın sultanı Ramazan’a kavuşmuş bulunuyoruz.

Rahmet ve bereketin inananlara sunulduğu Ramazan ayı, bir rahmet pınarı ve şifa kaynağıdır. Gecesi ve gündüzüyle bu zaman dilimi, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara özen gösterme, nafilelere ağırlık verme, suçtan ve günahtan arınma günleridir.

Ramazan ayı, bir yıl boyunca kaybolan yüksek değerlerin yeniden kazanıldığı, iç âlemimizin zenginleştiği, gönül dünyamızın aydınlandığı eşsiz bir zaman dilimidir. Ramazan’da kazanılan yüksek değerler bütün davranışlarımızı ahlakî kılar.

Ramazan, İslâm adaletini, İslam ahlakını, İslam’ın hoşgörü anlayışını bütün insanlığa gösteren bir rahmet, bağışlanma ve paylaşma ayıdır.

İslam’ın bu aya mahsus olmazsa olmaz şartlarından biri de oruç ibadetidir.

Oruç, açlığın ne demek olduğunu insana hissettiren, fakir ve yoksulların yardımına koşmamızı sağlayan irade, merhamet ve özgürlük eğitimidir.

Ramazan’ın bir başka önemli özelliği de bencilleşen, bireyselleşen, yalnızlaşan insanı şefkat ve rahmetle bağrına basıp toplum hayatına katmaktır.

Ramazan ayı asil insanımızın yalnız kendi dünyalarında, kendi evlerinde, kendi sofralarında yaşadıkları bir zevk olarak kalmaz.

Bu zevk zenginlerle yoksulların ortak paydası olur.

Ülkemizin muhtelif yerlerinde kurulan iftar çadırları, yoksulların bizzat evlerine taşınan iftar yemekleri, evlerimizde ailelerimizle birlikte paylaştığımız sofralar bunun güzel bir göstergesidir.

Sevginin çoğaldığı, umutların arttığı, paylaşma ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği bu özel ayın ülkemize ve dünyaya, barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Sevgili İstanbullular,

Hepimiz ortak bir geçmişi ve medeniyeti aynı geleceği paylaşıyoruz.

Yurttaşlarımız arasında ayrılıklar oluşturmaya, huzur ve mutluluğumuzu bozmaya çalışanlara asla fırsat tanımayalım. Tahriklere kapılmayalım.

Birbirimize destek olmaktan, dayanışmadan, paylaşmadan vazgeçmeyelim.

Şundan herkes emin olmalıdır ki bu ülke hepimizindir. Herkes bu ülkenin eşit haklara sahip asil vatandaşlarıdır.

Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz en önemli zenginliğimiz bizleri ayrıştıran değil aksine birleştiren unsurlarımızdır.

Bu topraklarda birbirimizi severek hoşgörü ve diyalog kültürünü egemen kılarak ön yargıları aşarak duygu ve değerlerimize saygı göstererek barış içinde yaşayacağız.

Sorunlarımızı öz güven ile aşacak, parlak yarınları hep birlikte kucaklayacağız.

Ramazan’ın bizleri ortak duygularda buluşturmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini kardeşliğimizi pekiştirmesini temenni ediyorum.

Ramazan ayının yüce milletimize, İslâm âlemine ve bütün insanlık âlemine hayırlar ve bereketler, huzur ve barış getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyor, değerli hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]