Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ALLAH’TAN ŞÜPHEMİZ Mİ VAR?

Yayınlanma:
ABONE OL
ALLAH’TAN ŞÜPHEMİZ Mİ VAR?

Tamamen maddiyatçı, tamamen bencil ve tamamen hırslarına mağlup insanlar, gücü ve parayı da bulunca yepyeni bir yaşam şekli getirdiler dünyaya.

Görüyoruz ki; kendisine Allah tarafından verilen makam, para, güç gibi her türlü maddi nimeti hastalık derecesinde sahiplenen ve bunun kibrine kapılan kişiler elindeki, avucundaki bütün imkânları israfa varan bir şekilde kullanıyor ve bunu hak edilen bir üstünlük olarak değerlendirip her şey serbest bir yaşam şekli sürdürüyor.

Dünyaya, mala, mülke, makama ve şöhrete bu kadar bağlanmanın doğru olmadığını hepimiz biliriz, biliriz de bizi hapseden, özgürlüklerimizi kısıtlayan ve bizi bize fark ettirmeden uyuşturan bu yoldan da dönemeyiz.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Nefsini kendine rehber edinen insan, elindeki her şeyin en iyisini, en pahalısını, en gösterişlisini kendine kullanmaya hakkı olduğu kanaatiyle kendisini etrafına ve istişareye kapatır ve imkânlarını başkalarıyla paylaşmamak adına makamının ve parasının kavgasını vermeye başlar. Hem de ne kavga hem de acımasızca ve de insafsızca.

İnsanlar dünyaya bu kadar onulmaz ve hırslı bir şekilde bağlanınca kendisi kabul etmese bile Allah’tan daha çok parasızlıktan ve makam sahiplerinden korkar hale gelir.

Elindekileri kaybetme korkusu insanları dindarlık kisvesi altında partici, kula kul olabilen, diğer insanları ikinci sınıf görebilen ve makam, koltuk uğruna yalan söyleyebilen, riyakâr, dalkavuk ve insanlara zulmedebilen bir yapıya büründürür.

Aslına bakarsanız bütün bunlar bizler de acaba Allah’tan şüphemiz mi var? Korkusunu oluşturmalıdır. Çünkü bir insan midesini tıka basa doldururken, yedi yıldızlı otellerde tatil yaparken, rüşvet alırken veya verirken, siyasi bir makama ulaşabilmek veya orada kalabilmek için yalan söylerken, hanımının görünüşünü değiştirirken, partizanlık yaparken, liderine kul köle olurken Allah korkusu, sevgisi ve imanı kalbindeyse bütün bunları yapabilir mi?

Kimseleri suçlamadan, zan altında bırakmadan kendimizi de görerek, eleştirerek değerlendirmelerimize devam edelim.

Cemaatlere, tarikatlara, siyasi partilere, vakıflara, derneklere ve benzerlerinden birine bağlı olan ve hatalara, yanlışlara ve kasti aymazlıklara karşı gözlerini kör, kulaklarını sağır ederek menfaatlerimizin fanatiği olan hepimiz. Allah’ın emrettiği yaşam şekli bu mudur?

Allah; insanlara hizmette dini bile ön plana almazken bizler ne hakla partisine veya benzer ideolojilerine göre insanları ayırabilir ve bunu da vatan, millet ve din adına yapabiliriz. Kalbimizin bir yerinde şüphe olmasa bunları yapabilir miyiz?

Bizler o hale geldik ki her iki tarafı da idare etmek istiyoruz. Yani dünyadan her ne şart altında olursa olsun helal, haram, hak, hukuk demeden sonuna kadar faydalanalım istiyoruz ama bu arada varsa eğer cenneti de kaçırmak istemiyoruz.

Böyle olunca da ipin ucunu kaçıyor; paylaşamıyoruz, gaflete düşüyoruz, fakir fukaraya en alt seviye olan kırkta biri bile zor verirken, fakirlerle bir arada kurban kesip dağıtma noktasında atalete düşerken dünyevi beklentilerimiz adına makam sahiplerine onlarca kurbanı paçalarımız kana bulanıncaya kadar onların ayakları altında kesiyoruz. Bir bayram namazında on dakika fazla kalamazken havaalanlarında saatlerce bizi hiç tanımayan, adam yerine bile koymayan birilerinin yolunu hiç sıkılmadan bekleyebiliyoruz.

Öyle bir an geliyor ki Allah’ın verdiklerini biz elde etmiş, biz başarmış ve biz kazanmış gibi hissettirmeye başlıyor nefsimiz. Oturduğumuz koltuktan bize sırf makamımız sebebiyle dalkavukluk yapanları kendi gücümüzle hizaya getirdik kibriyle oturduğumuz koltuklara sığamıyoruz ve kendi değerimizi sıfırlıyoruz.

Hiç şüphemiz yok ki Allah, kullarına verdiği nimet ve rızıklardan ölçülü ve helal bir şekilde yararlanmalarını ister. Fakat aynı nimetlerin kullarını kibre, fesada, şımarıklığa götürmesini, kullarının dünya makamı ve malı için hırslanıp insanlara zulüm ve işkence yapmasını istemez.

Allah aslında birer imtihan aracı olarak verdiği bu nimetleri, imkânları, makam ve mevkileri; şahsi menfaatleri için kolayca kullanan, kendilerine emanet edilen devletin imkânlarını, parasını kendi lüksleri için israf eden ve bunları yoksul halkın gözleri önünde olanca gurur ve kibirleriyle yapan kullarını nasıl değerlendirir acaba.

Zaten samimi her Müslüman; Peygamberin ve sahabenin hayatına bakınca Allah’ın kullarına verdiği ve üzerlerinde bolca görmek istediği asli nimetlerin akıl, ilim, iman, tevazu, insan sevgisi ve insana saygı olduğunu görür. Bunların yanında da makam, mevki, para kısaca her şey bomboş ve anlamsız kalır.

Ve istisnasız her insan bu nimetlerin sona erdiği gün pişman olur ama geri dönüş olmadığı için son pişmanlık kimseye fayda vermez.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]