Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

80’ler birde Nat Geo ile Yaşayın !

Yayınlanma:
ABONE OL

National Geographic Channel’da 19 Mayıs Pazar günü saat 21:00’de prömiyer edecek olan “80’ler” belgesel dizisi, unutulmaz arşiv görüntüleri eşliğinde bizi geçmişe doğru benzersiz bir yolculuğa çıkaracak.

Tüm dünyada döneme damgasını vurmuş isimlerin yanı sıra Nat Geo Türkiye ekibi o dönemde Türkiye’yi sallayan isimlerid e biraraya getirdi. 80’ler Türkiye’sini bir de Halit Kıvanç, Tanju Çolak, Naim Süleymanoğlu, Seyyal Taner, Neşe Erberk

ve Sermet Erkin’den dinleyin.

National Geographic Channel’da yayınlanacak olan 80’ler belgesel dizisi; unutulmaz arşiv görüntüleri eşliğinde bizi geçmişe, bizi biz yapan yıllara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Nat Geo’da bir yandan 80’ler belgesel dizisi ile o dönem dünyada yaşanan en önemli gelişmelere tekrar tanık olurken, bir yandan da bu dönemde Türkiye’de neler yaşandığını 80’lerin ünlü isimlerinin ağzından dinleyeceksiniz!

“80’ler” denildiğinde aklınıza neler geliyor? Kabarık saç? Omuz vatkası?

Bazıları o dönem olmasaydı diye düşünüyor. Fakat 80’ler olmasaydı, akıllı telefonlarınız olmayacaktı. İnternetiniz olmayacaktı, video oyunları, hala atari salonlarına sıkışmış olacaktı. Müzik, evimizin duvarlarını asla aşamayacaktı…

Ve hip-hop, Bronx’tan başka bir yerde duyulmayacaktı. Tabii ki Ay’daki yürüyüşü görecektiniz ama Michael’ın Ay-yürüyüşünü göremeyecektiniz.

Almanya hala ikiye bölünmüş olacaktı. Ve eğer Stanislav adında bir Rus Subay o düğmeye basmış olsaydı, hiçbirimiz varolmayacaktık. Bu etkileyici dönemin dünyamızı nasıl şekillendirdiğini görmek istiyorsanız…80’leri kaçırmayın!

80’ler yalnızca nostaljiden ibaret değil. Cazibenin, ölçüsüzlüğün, gözü kara ihtirasın ve teknolojik gelişimin birleştiği, bizi biz yapan küresel değişimlerin yaşandığı eşsiz bir dönem. Şu anda yaşadığımız dünyanın temellerini atan pek çok önemli gelişme bu on yılda yaşandı. Spor kahramanları, futbolda yaşanan inanılmaz anlar, ilgi çekici buluşlar ve yıkıcı felaketler dünya çapında milyonlarca insanı etkiledi. Geleceğimizi şekillendiren kararların ve icatların damgasını vurduğu bu on yılı, devrimsel nitelikteki dönüm noktalarını bizzat yaşamış kişilerin gözünden izleyeceksiniz.

Müzik ve film dünyasının starlarını, teknolojinin öncülerini, medya ve iş dünyasında en çok konuşulan isimleri bir arada göreceksiniz. Omuzda taşınan müzik setleri, herkesin nefesini tutarak izlediği Çernobil nükleer kazası, Maradona’nın Arjantin’e kupayı getiren “Tanrı’nın Eli” ve çok daha fazlası Nat Geo ekranlarında olacak.

İlk gösterimi 19 Mayıs Pazar 21:00’de National Geographic Channel’da yapılacak olan “80’ler” bizi geleceğe bağlayan bir süreci özetliyor. Abartılı saç ve kıyafet seçimlerine rağmen, politika ve teknolojik yeniliklerden unutulmaz fimlere, TV programlarına kadar aslında bugün içinde yaşadığımız dünyayı şekillendirecek bir dönemi resmediyor.

O döneme damgasını vurmuş Pac-Man ve kişisel bilgisayarlar bugün hayatımızın her yerinde. NASA’nın uzay mekiğinin fırlatılışı bugün akıllı telefonlar ve dünyanın her yerinden ulaşabileceğimiz interneti bize mümkün kıldı. Madonna bir müzik ödül töreninde sahneye ilk gelinlikle çıktığında yayılan şok dalgası, bugün doyamadığımız “Gangnam Style” ve Lady Gaga çılgınlığıyla normale döndü.

Belgeselde yer alan isimler arasında; teknoloji gurusu Steve Wozniak, unutulmaz filmlerin yönetmeni Oliver Stone veAerosmith’in efsanevi solistiSteven Tyler’ın yanı sıra Jane Fonda, Danny DeVito, Calvin Klein, Michael J Fox, Steven Tyler, Joan Collins, David Hasselhoff, Larry King, Linda Gray, Donna Karan, Bruce Weber, Linda Evans, Grandmaster Flash, Darryl DMC McDaniels, Naomi Campbell, Walter Isaacson, Sir Richard Branson ve daha birçok isim bulunuyor.

Döneme damgasını vurmuş bu isimlerin yanı sıra National Geographic Channel Türkiye ekibi o dönemde Türkiye’yi sallayan isimleri bir araya getirdi. Halit Kıvanç, Tanju Çolak, Naim Süleymanoğlu, Seyyal Taner, Neşe Erberk ve Sermet Erkin’in katılımıyla gerçekleşen renkli çekimlerde bu ikonik isimler 80’ler Türkiyesi’nde yaşanan önemli spor olayları, moda, sinema, televizyon ve müzik hakkında akıllarında yer eden gelişmeleri ve anılarını paylaştılar. Naim Süleymanoğlu’nun Olimpiyat Altın Madalyası kazanmasından Tanju Çolak’ın Altın Ayakkabı almasına, siyah beyaz TV’den renkli TV’ye geçiş sürecinden o dönemin unutulmaz moda trendlerine kadar birçok konuda düşüncelerini Nat Geo kameralarına anlattılar.

Aynı zamanda Nat Geo ekibi dün akşam İstanbul Babylon’da gerçekleşen bir partiyle 80’leri konuklarıyla birlikte kutladı. Circus grubunun ve Seyyal Taner’in canlı olarak sahne aldığı gecede konuklar 80’li yıllara geri döndü.

19 Mayıs’tan itibaren her gün 21:00 & 22:00

26 Mayıs Pazar gün boyu Özel Maraton

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]