National Geographic Channel’da 19 Mayıs Pazar günü saat 21:00’de prömiyer edecek olan “80’ler” belgesel dizisi, unutulmaz arşiv görüntüleri eşliğinde bizi geçmişe doğru benzersiz bir yolculuğa çıkaracak.
Tüm dünyada döneme damgasını vurmuş isimlerin yanı sıra Nat Geo Türkiye ekibi o dönemde Türkiye’yi sallayan isimlerid e biraraya getirdi. 80’ler Türkiye’sini bir de Halit Kıvanç, Tanju Çolak, Naim Süleymanoğlu, Seyyal Taner, Neşe Erberk
ve Sermet Erkin’den dinleyin.
National Geographic Channel’da yayınlanacak olan 80’ler belgesel dizisi; unutulmaz arşiv görüntüleri eşliğinde bizi geçmişe, bizi biz yapan yıllara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.
Nat Geo’da bir yandan 80’ler belgesel dizisi ile o dönem dünyada yaşanan en önemli gelişmelere tekrar tanık olurken, bir yandan da bu dönemde Türkiye’de neler yaşandığını 80’lerin ünlü isimlerinin ağzından dinleyeceksiniz!
“80’ler” denildiğinde aklınıza neler geliyor? Kabarık saç? Omuz vatkası?
Bazıları o dönem olmasaydı diye düşünüyor. Fakat 80’ler olmasaydı, akıllı telefonlarınız olmayacaktı. İnternetiniz olmayacaktı, video oyunları, hala atari salonlarına sıkışmış olacaktı. Müzik, evimizin duvarlarını asla aşamayacaktı…
Ve hip-hop, Bronx’tan başka bir yerde duyulmayacaktı. Tabii ki Ay’daki yürüyüşü görecektiniz ama Michael’ın Ay-yürüyüşünü göremeyecektiniz.
Almanya hala ikiye bölünmüş olacaktı. Ve eğer Stanislav adında bir Rus Subay o düğmeye basmış olsaydı, hiçbirimiz varolmayacaktık. Bu etkileyici dönemin dünyamızı nasıl şekillendirdiğini görmek istiyorsanız…80’leri kaçırmayın!
80’ler yalnızca nostaljiden ibaret değil. Cazibenin, ölçüsüzlüğün, gözü kara ihtirasın ve teknolojik gelişimin birleştiği, bizi biz yapan küresel değişimlerin yaşandığı eşsiz bir dönem. Şu anda yaşadığımız dünyanın temellerini atan pek çok önemli gelişme bu on yılda yaşandı. Spor kahramanları, futbolda yaşanan inanılmaz anlar, ilgi çekici buluşlar ve yıkıcı felaketler dünya çapında milyonlarca insanı etkiledi. Geleceğimizi şekillendiren kararların ve icatların damgasını vurduğu bu on yılı, devrimsel nitelikteki dönüm noktalarını bizzat yaşamış kişilerin gözünden izleyeceksiniz.
Müzik ve film dünyasının starlarını, teknolojinin öncülerini, medya ve iş dünyasında en çok konuşulan isimleri bir arada göreceksiniz. Omuzda taşınan müzik setleri, herkesin nefesini tutarak izlediği Çernobil nükleer kazası, Maradona’nın Arjantin’e kupayı getiren “Tanrı’nın Eli” ve çok daha fazlası Nat Geo ekranlarında olacak.
İlk gösterimi 19 Mayıs Pazar 21:00’de National Geographic Channel’da yapılacak olan “80’ler” bizi geleceğe bağlayan bir süreci özetliyor. Abartılı saç ve kıyafet seçimlerine rağmen, politika ve teknolojik yeniliklerden unutulmaz fimlere, TV programlarına kadar aslında bugün içinde yaşadığımız dünyayı şekillendirecek bir dönemi resmediyor.
O döneme damgasını vurmuş Pac-Man ve kişisel bilgisayarlar bugün hayatımızın her yerinde. NASA’nın uzay mekiğinin fırlatılışı bugün akıllı telefonlar ve dünyanın her yerinden ulaşabileceğimiz interneti bize mümkün kıldı. Madonna bir müzik ödül töreninde sahneye ilk gelinlikle çıktığında yayılan şok dalgası, bugün doyamadığımız “Gangnam Style” ve Lady Gaga çılgınlığıyla normale döndü.
Belgeselde yer alan isimler arasında; teknoloji gurusu Steve Wozniak, unutulmaz filmlerin yönetmeni Oliver Stone veAerosmith’in efsanevi solistiSteven Tyler’ın yanı sıra Jane Fonda, Danny DeVito, Calvin Klein, Michael J Fox, Steven Tyler, Joan Collins, David Hasselhoff, Larry King, Linda Gray, Donna Karan, Bruce Weber, Linda Evans, Grandmaster Flash, Darryl DMC McDaniels, Naomi Campbell, Walter Isaacson, Sir Richard Branson ve daha birçok isim bulunuyor.
Döneme damgasını vurmuş bu isimlerin yanı sıra National Geographic Channel Türkiye ekibi o dönemde Türkiye’yi sallayan isimleri bir araya getirdi. Halit Kıvanç, Tanju Çolak, Naim Süleymanoğlu, Seyyal Taner, Neşe Erberk ve Sermet Erkin’in katılımıyla gerçekleşen renkli çekimlerde bu ikonik isimler 80’ler Türkiyesi’nde yaşanan önemli spor olayları, moda, sinema, televizyon ve müzik hakkında akıllarında yer eden gelişmeleri ve anılarını paylaştılar. Naim Süleymanoğlu’nun Olimpiyat Altın Madalyası kazanmasından Tanju Çolak’ın Altın Ayakkabı almasına, siyah beyaz TV’den renkli TV’ye geçiş sürecinden o dönemin unutulmaz moda trendlerine kadar birçok konuda düşüncelerini Nat Geo kameralarına anlattılar.
Aynı zamanda Nat Geo ekibi dün akşam İstanbul Babylon’da gerçekleşen bir partiyle 80’leri konuklarıyla birlikte kutladı. Circus grubunun ve Seyyal Taner’in canlı olarak sahne aldığı gecede konuklar 80’li yıllara geri döndü.
19 Mayıs’tan itibaren her gün 21:00 & 22:00
26 Mayıs Pazar gün boyu Özel Maraton
İlgili Haberler
Galeri 11.17, 14 Kasım 2024 tarihinde açılacak olan “İzlerin Fısıldadığı Kimlikler” sergisiyle, izleyiciyi kimliğin çok katmanlı ve derin izlerini keşfetmeye davet ediyor. Resimden heykele uzanan farklı disiplinlerde üretilmiş eserlerin bir araya geldiği sergi, sanatçının hayatında iz bırakmış kişileri ya da derin duyguları fısıldayan portrelerle dolu. Bu sergi, her bir portre ve heykelin yalnızca dış görünüşü […]
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nı İstanbul’da düzenlenen coşkulu bir şenlikle tamamladı. Kadıköy Belediyesi’nin destekleriyle Göztepe Özgürlük Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte, lösemi tedavisi gören çocuklar, aileleri ve gönüllüler bir araya gelerek unutulmaz bir gün yaşadı. Şenlikte, LÖSEV Gönüllü Korosu çocuklarla birlikte sahne aldı ve izleyicilere keyifli anlar sundu. Adalar Belediyesi […]
İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü öğrencileri, öğretim görevlilerinin rehberliğinde önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Tekirdağ Kapaklı’da bulunan Yanıkağıl Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje, LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Köy okulunun duvarlarına yapılan renkli tasarımlar, lösemi hastalığına dikkat çekerek çocuklara umut ve cesaret dolu mesajlar verdi. LÖSEV’in […]
Zamanda yolculuk yaparak Antik Çağ’a gitsek ve oradaki insanlar bizim kitaplarımızı, cep telefonlarımızdaki bir yazıyı sessizce okuduğumuzu görseler bu durumu çok tuhaf karşılarlardı! Çünkü eskiler bugün bizim okuduğumuzdan farklı okuyorlardı! Onlar yüksek sesle okuyordu. Noktalama işaretlerinin icadı sayesinde 10. yüzyıldan itibaren sessiz okuma uygulaması yaygınlaştı. Modern okumanın sessiz ve yalnız bir faaliyet olduğu benimsendi. İLGİLİ HABER “SAP Dönüşüm Ödülleri 2024” sahiplerini buldu […]