Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Özgür Küçükşalvarcı, Lösemeli Çocuklar İçin 5000 Km Pedal Çevirecek!

Yayınlanma:
ABONE OL

Küçük, melek yüzler gülsün, anneler ağlamasın…

 

Sizlere büyük bir gönülden söz edeceğim. Yürekli bir cengâverden,

Özgür Küçükşalvarcı’dan söz edeceğim…

Çok önemli bir projeyi başlatıyor, üstelik tek başına yapıyor. Herhangi bir kurumun görevlisi olarak değil, mecbur olduğu içinde değil. Yüreği olduğu için, insan olduğu için böyle kutsal bir görevi kendine layık gördüğü için!

İnanın; insanın kendini ödüllendirmesi de böyle bir şey. Kendinize üstünlükler layık görüyorsunuz, bunun için değerli bir yüreğiniz, altın gibi bir kalbiniz olması gerekiyor bu doğru, işte bu genç adam bunu yapıyor…

 

Özgür Küçükşalvarcı’ büyük bir yola çıkıyor. Sizlerin onu tanıması için ona sorular yönettim…

Sizler bu satırları okuduktan sonra bana hak vereceksiniz, inanıyorum gerçekten yürekli bir kardeşiniz olduğunu bileceksiniz…

 

“Özgürcüğüm müthiş bir işe kalkışıyorsun. Bisikletinle, fotoğraf makinen ve yüce duygularınla; uzun bir yolculuğa çıkıyorsun. Ne zaman başlıyor serüvenin?”

 

“15.Mayıs.2013 de Hatay’dan başlayacak ve yaklaşık üç ay sürecek  zorlu bir yolculuk olacak.”

 

“Ben ne yaptığını, ne yapmak istediğini biliyorum. Fakat senden bir daha dinlemek istiyorum. Amacını anlatabilir misin?”

 

“Amacım tüm Lösemili ve kan hastalığı olan çocuklarımızın yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, toplumsal duyarlılığı artırmak. Hatay’dan Artvine uzanan Tüm kıyı şeritlerimizi 5000 km boyunca; çevirdiğim her pedal, çektiğim her fotoğraf karesi, kaydettiğim her görüntü ve yayınladığım her yazı Lösemili çocuklarımız için olacak.”

 

“Durdur Zamanı Nedir ve neler yapar?”

 

“Durdur Zamanı 3 yıl önce Kurulmuş Hiçbir kar amacı olmayan Fotoğrafçılık ve sosyal sorumluluk hareketidir.  Bu guruba Sosyal medya ağı üzerinden herkes katılabilir ve destek olabilir. Projeler kapsamında (Engelli Çocuklar, Kimsesiz Çocuklar, Kan Hastalığı olan çocuklar ve buna benzer tüm sosyal sorumluluk taşıyan projeler.) Kişi veya kişileri fotoğraf malzemesi olarak kullanmaz. Sadece destek amaçlı gezi, organizasyonlar düzenler, doğa fotoğrafları çeker ve sergiler açar.“

 

“Biraz daha detaylandırsak?”

 

Durdur Zamanı ‘nın kuruluş amacı Sosyal sorumluluk projeleri yürütmek. Biraz da empati demek daha iyi olur. Hep ya benim başıma gelseydi, ya benim çocuğum bu sorunu yaşasaydı düşüncesi asıl işin temeli. Sağlığım yerinde olduğu ve Ülkemin güzellilerini doyasıya yaşayabildiğim için yaratıcıya minnettarım. Çocukluğumdan bu yana Bisikletim ve fotoğraf makinem ve bisikletim ile Ülkemi gezmeyi hep hayal ettim. Artık bu hayallerimi gerçekleştirmenin zamanı geldi.”

 

“Peki, neden Engelli, Kimsesiz Ve lösemili çocuklar?”

 

Benim ikiz kardeşim Engelli ve hep bu durumun altında ezildim ailem zorluklar yaşadı. Bu durum erken yaşlarda bana sorumluluk oldu. Eğer insanların dikkatini çekmek isterseniz. Her insanın yapamayacağını düşündüğü işleri zorlamak benim yaşam tarzım oldu.

 

“Bu uzun yolda yalnız mısın, yoksa bir ekiple mi birliktesin?”

 

“Engin adında bir arkadaşım ile çıkıyoruz. Fakat ne kadarını benimle tamamlayabilir bilemiyorum.”

 

“Özgür’cüğüm bu kolay bir iş değil. 5000 km boyunca  yeme içme, konaklama ve benzeri tüm giderlerin olacak, bunu nasıl karşılayacaksın?”

 

“Kendi imkânlarımla zor olacak belki, fakat kan hastası olan çocuklarımız benden daha zorlu bir hayat yaşıyorlar. Sponsorlar tarafından bana ayrılan bütçenin de tamamını  direk olarak Lösev vakfı hesap numaralarına yansıtılmasını sağlayacağım. Gelecek gelir her nereden olursa olsun çocuklara akmalı. Ben nerede olursa olsun karnımı doyururum. Kendim için bir bütçe çıkardım. Bu parayı kazanıyorum zaten. En önemlisi Sağlığım yerinde…”

 

“Bir günde ne kadar yol alacaksın?”

 

Bir günde ortalama 70 km yol alacağım. Kimi zaman bu yüz kilometreye kadar da çıkabilir. Düşe de bilir.”

 

“Nerelerde kalacaksın?”

 

“Kalacağım yerler belli değil. Zaten Çadır da konaklayacağım heryerde. Kimi zaman gideceğim bir çok yerde arkadaşım var buralarda da kalabilirim.”

 

“Ne zaman yola çıkacaksın?”

 

“Yol programım ve tüm ekipmanlarım hazır. Bir aksilik olmazsa 15.Mayıs tarihin de Hatay’dan yola çıkıyorum. Yaklaşık üç ay sürecek  zorlu bir yolculuk olacak.”

 

“Bizlere Lösev’e ait bir hesap numarası verebilir misin? Yayınlayalım.”

 

“Geçtiğim her il, ilçe, köy ve kasaba da Lösemi hastalığnın ne olduğuna dair bilgiler vererek insanların Lösev vakfı hesap numaralarına direkt olarak ve Gsm operatörlerinin sms sistemi üzerinden Lösev vakfına yardımda bulunmalarını sağlayacağım. Sponsor olacak firmaların tüm sponsorluk gelirleri de dâhil olmak üzere bu çocuklara ulaşmasını sağlamak. Lösev Bu hafta bizim için hesap numarası hazırlayıp mail atacak. Bunu da alır almaz size mail atarım.”

 

“Senin telefon numaranı yazacağım, belki birileri; ‘benimde bir dirhemlik tuzum olsun bu kutsal savaşta’ diyebilir.”

 

“Tabi neden olmasın. GSM: 0546 202 70 94”

 

“Tur sonunda ne  olacak?”

 

“Tur sonunda Çektiğim en güzel fotoğraflardan oluşan Bir sergi açılacak. Bu sergi gelirleri de Lösev vakfına bağışlanacak. Yani Çocuklar için bir çok yerden gelir elde edilmiş olacak.”

 

“Bu sergiler hangi illerde açılacak?”

“Adana, Mersin, Antalya, İzmir, İstanbul, Trabzon…”

“Çektiğin resimlere bende bir satır bir şeyler yazabilir miyim?”

“Tabi yazarsın Nazan Ablacığım.”

“Senden ve yaptıklarından okurlarıma sıkça söz etmek istiyorum. Bu çok önemli bir konu… Lösev ve çocuklar için yapılacak her türlü olayın içinde seve seve olmak isterim. Bunun için elimden ne gelirse yapmak istiyorum. “

 

“Sağolun. Elbette ne kadar çok sesimizi duyurursak o kadar iyi olur.”

Bir küçük yüz gülsün bir anne mutlu olsun. Bundan güzel ne olabilir.

Çocuklar ağlamasın… Sana iyi yollar diliyorum, hep ışıklı olsun…

 

Nazan Şara Şatana

author avatar
Nazan Şara Şatana
Ben gazeteciydim. Günaydın gazetesi, Ankara bürosunda Bekir Coşkun’un istihbarat şefi olarak görev yaptığı yıllarda; Meclis, Adliye, TRT ve magazin muhabiri olarak görev yaptım. Günaydın gazetesi haricinde, Merhaba, Haftanın Sesi gazetelerinde de yine muhabir olarak çalıştım. Gazetecilik yıllarım turizme geçerek sona erdi. Pamfilya Turizm acentesinden sonra, birçok beş yıldızlı tesislerde (Öger bünyesinde ve başka önemli tesislerde) üst düzey yöneticisi olarak görev yaptım. Halen Genel Müdür olarak görevimi sürdürmekteyim. Sekiz kitabım yayınlandı. Asar şamil Ve Rus terzi, Şarkın Modern Gelini Şehribahar, Zeus’un Aşkları, Otel I, Otel II, Hekim Ali Suavi Efendi, Havada Kekik Kokusu Vardı, Herkül 2006 da yayımlanan Asar Şamil Ve Rus Terzi, Havada Kekik Kokusu Vardı ve Şarkın Modern Gelini adlı kitaplarım T.B.M.M. Meclis Kütüphanesindeki yerini almıştır. Yeni yayınlanacak kitaplarım; Belkıs Akkale’nin hayatı roman tadında – Belkıs - Şimdi Yağmur Yağacak, Topkapı Şifresi, Taşlar, Mihrace, İstanbul – İstanbul. Ayrıca yayına hazır senaryolarm ve müzikallerim mevcuttur. Evlat TV filmim TGRT de yayınlandı. Birçok senaryom dizi olması için televizyon kanallarında beklemektedir. Bir senaryom ise dizi olarak yayınlanması için TRT1’de hazırlıklarda.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]