Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Ülkü Ocakları Seyyid Ahmet Arvasi Hocayı Dualarla Andı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Hakka Yürüyüşünün 24. Sene-i devriyesinde Seyyid Ahmet Arvasi hoca Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfında okutulan Mevlid-i Şerif ve dualarla anıldı.

28.12.2012 tarihinde saat 19:30 da başlayan Mevlid proğramı, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi sayın Erdem Karakoç, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çekmeköyİlçe Başkanı sayın Ekrem Kocaman, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ümraniyeİlçe Başkanı sayın Adem Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli eski İl başkan yardımcıları, Derince İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi eski İlçe başkanı ile birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi Üsküdar İlçe Başkan yardımcılarından sayın Ali Ekşi ve diğer yöneticileri ülkü ocaklı gençler ve Üsküdarlı Ülkücülerin Yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Mevlit Programı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, Ülkemizde Kuran okumada en güzel sesli “Hafız” seçilen sayın Kudret Arslan Programa iştirak ederek Yasin-i Şerif okumuş ve dualar yapmıştır. Katılanların duygulu anlar yaşamıştır. Hafız Kıudret Arslan; başta Seyyid Ahmet Arvasi hoca olmak üzere, Başbuğ Alparslan Türkeş bey ve Ülkücü şehitler için için dualarda bulunmuştur, yaklaşık iki saat süre ile Kuran okunmuş, dualar yapılmıştır.

seyyid-ahmet-arvasi-hoca

 

Seyyid Ahmet Arvasi Hoca nezdinde Sevgili Peygamberimizden bugüne kadar bütün İslam büyüklerine, Milletimizin varlığının devamını sağlamak için canlarını vermiş olan Şehitlerimize, Başbuğ Alparslan Türkeş beye ve Ülkü Şehitlerine dualar yapılmıştır. Duaların yapılmasının ardından akabinde Ülkü ocaklı gençler tarafından pilav ve helva dağıtımı yapılmıştır. Sohbetler yapılmıştır.

Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür Vakfı başkanı Sayın Okan Ertorun bir Konuşma yaparak Mevlide Katılan Tüm Ülküdaşlarına, yöneticilere ve ülkücü gençlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek; Seyyid Ahmet Arvasi Hocanın gönlümüzde yeri başkadır. O bizler için bir yol gösterici Türk milliyetçisi ve Ülkücüsüdür. TÜRK-İSLAM ülküsü Mefkuresi nin Yolbaşcısıdır. Kitaplarında, makalelerinde, söylemlerinde bu mefkureye sarılmak gerektiğinden bahsetmektedir dedi. Özellikle genç nesillerin İslam Ahlakına göre kendilerini yetiştirmesi, mensubu oldukları Türk milletini ve Türk Vatanını çok sevmeleri gerektiği, bu düstur ile çalışarak faydalı işler yapan bireyler olmaları gerektiğini vurgulayan sayın Okan ERTORUN, Seyyid Ahmet Arvasi hoca tam örnek alınması gereken bir Türk milliyetçisi ve ülkücüsüdür, fikirleri bizleri ileriye götürecek ışıktır. Bu nedenle Hocamızın fikirlerini okumalıyız, okutmalıyız öğretmeliyiz..

31.12.1988 Tarihinde Seyyid Ahmet Arvasi hocanın Hakka yürüyüşünün 24. Sene-i devriyesi dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Sayın Erdem KARAKOÇ bir konuşma yapmıştır.
Seyyid Ahmet Arvasiyi ve fikirlerini özlemle yad ediyoruz. Büyük bir fikir ve düşünce insanı olarak kendisini yakından tanıma sohbetlerinde bulunma fırsatına erişmiş biri olarak söyleyebilirim ki Hayatı zorluklarla ve mücadeleler ile geçmiş inandığı değerlerden hiçbir zaman ödün vermemiş olan, azimle yılmadan yorulmadan davası için çalışmış bir büyüğümüzdür. Kitaplarıyla Türk gençliğinin geleceğine yön vermiştir. 1980 darbesinde inandığı dava uğruna Hapislerde yatmıştır. Seyyid Ahmet Arvasi Hoca bizler için çok önemli bir yol gösterici büyüğümüzdür. TÜRK-İSLAM sentezini bizlere öğretmiş, kitaplarında yazmış ve gençliğe Türk-İslam senteziŞuurunu vermeye çalışmıştır. Hayatını bu duruşla çizmiş olan Seyyid Ahmet Arvasi hoca her zaman Haktan ve adaletten yana olmuştur. Örnek alınması gereken, hayatı fikirleri okunması gereken bir büyüğümüzdür.”

Bu günü düzenleyen Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür VakfıBaşkanımız Sayın Okan ERTORUN ve yönetimine teşekkür ederiz. Mevlidimiz Cenabı Allah katında Kabul olsun, okunan Yasin-iŞerif ve dualar Yüce Mevla katında kabul olsun, Arvasi hocanın Ruhu Şad olsun dedi.

Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı sayın Okan Ertorun, Ahde vefa nedir bilmeliyiz, Arvasi hocamıza Allahtan Rahmet diliyorum Mekanı Nur olsun hiçbir zaman unutmayacak bir yolgösterici büyüğümüzdür. Sadece Milliyetçi Ülkücü camia için değil Milletimiz içinde  örnek bir şahsiyettir. Fikirleri ile Türk gençliğine yol göstericilik yapmıştır. Mevlit programında bizleri yalnız bırakmayan değerli başkanlarımıza, ülkücü gençlerimize teşekkür ederim,

Seyyid Ahmet Arvasi Hocanın Ruhu Şad olsun..

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]