Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uzmanından Çocuklara Hijyen!

Yayınlanma:
ABONE OL

Hijyen konusunda uzman olan Toirent, ‘Toipark’ projesiyle bir ilke daha imza atıyor. Toipark uygulamaları ile parklarda temizlik özel yöntemlerle yapılıyor. Bu sayede çocuklarımızın oyun alanları yüzde yüz hijyene kavuşuyor.

Çocukların oyun alanları milyonlarca mikrobun bulunduğu yerler. Her gün yüzlerce çocuğun oyun oynadığı bu alanlar düzenli temizlikleri yapılmadığı zaman çok sayıda hastalığın yayılmasına neden oluyor.  Bu riskleri göz önüne aldığımızda çocuk parkları hiç de güvenli ortamlar değil. Hijyen uzmanı Toirent bu konuya çözüm bulmak amacıyla ‘Toipark’ adlı bir proje geliştirdi. Parkların taşıdığı sağlık riskleri göz önüne alınarak oluşturulan ‘Toipark projesi’ ile çocuklar parklarda güven içerisinde oynayabilecek.

Açık alanlarda bulunan kent mobilyaları ve spor araçlar ile oyun parklarında elden ele çeşitli mikroplar taşınıyor. Özellikle, artan hava sıcaklıkları su ve besinlerle bulaşan hastalıkların artmasına yol açabiliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Hakan Gürsaç: “Umuma açık kullanım alanları ve insanların temas ettiği yüzeylerden bulaşma etkenli bakteriler farkında olmadan karşımıza çıkıyor. Halkın yoğun olarak bulunduğu umuma açık olan yerlerde kullanılan malzeme araç ve gereçlerin bakteri enfeksiyon açısından rezervuar teşkil ettiği ispatlanmıştır. Çocuk parklarında, kondisyon gruplarında, toplu taşıma aracı olan belediye otobüslerinde insanların elle temas ettikleri yerler, cep telefonları, hamam, sauna v.b. yerlerde kullanılan terlikler, internet kafelerde kullanılan araç gereçlerin bakteri bulaşmasındaki rolünü tespit için yapılan araştırmada yoğun şekilde bakteriye rastlanmıştır. Bu alanlarda hijyen sağlanması yüzde yüz şarttır ve bir uzman ekip tarafından yapılmalıdır. Özellikle çocuklar söz konusu olunca bu konuya daha da önem verilmelidir. Çünkü yetişme çağındaki çocuklarımız pek çok bakteriye bünyelerine kabul etmeye hazırdırlar.” dedi.

‘Toipark projesi’ içinde uzman ekipler çocuk parklarında özel hijyen çalışmaları yapıyorlar. Bakteriler ve mikroplar özel yöntemlerle yok ediliyor. Böylece çocuklar için sağlıklı ortamlar yaratılıyor. Toipark projesinden İstanbul’da pek çok kamu, kurum ve kuruluşu yararlanıyor.

 

‘Toipark projesi’ kapsamında doğaya saygı da esas alınıyor. Bu nedenle parklarda yapılan hijyen çalışması sırasında çevre dostu ürünler kullanılıyor. Bu ürünler doğada çabuk yok olup kullanım sonrası kalıntı bırakmıyorlar. Böylece çocuklar için yüzde yüz sağlıklı bir ortam yaratılmış oluyor.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle çocukların zamanlarını geçirdiği parkların daha temiz ve hijyenik olması yolunda başlatılan Toipark projesi, oyun alanlarını her türlü kirlilikten arındırarak dezenfekte etmeyi amaçlıyor. Büyüklerin de unutulmadığı projede kondisyon grupları da aynı şekilde temizlenerek hijyenik olarak kullanım sağlanıyor. Ayrıca oyun ve kondiyon gruplarının oluşan statik elektrik problemini gideren bu proje, oluşan grafiti yazıları ürüne zarar vermeden çıkartıyor. Böylece görüntü kirliliğinin önüne geçilerek, değiştirme, boyama zahmetinden kurtarıyor ve bakım, onarım maliyetlerini düşürüyor. ‘ToiPark projesi’,  kamu kurum ve kuruluşların çoçuklarımıza verdikleri değeri bir kat daha artıyor.

Toirent Hakkında kısa bilgi;

Gencer Grup, iştiraki olan Toirent A.Ş. “Mobil Yaşam Destek Hizmetleri” kavramını Türkiye’de ilk olarak ile hayata geçiren bir kuruluştur.  Toirent, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda; inşaat şantiyelerinde, belediye hizmetlerinde, ordu ve polis teşkilatında, başta mobil tuvalet olmak üzere, lavabo, duş, çit, her türlü ofis, büro VIP kabininin kiralanması ile bunlara temizlik, bakım ve servis hizmeti sunmaktadır.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]