Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kamu Hizmetleri Taşra Temsilcileri Sayesinde Yürüyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrasya Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Devlet Taşra Temsilcileri Kongresi’nin sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, kamu hizmetlerinin sağlıklı şekilde yerine getirilmesi için devlet taşra temsilcilerine bütün ülkelerde önemli görevler verildiği vurgulandı.

 

Türkiye İçişleri Bakanı’nın himayelerinde Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrasya Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Devlet Taşra Temsilcileri Kongresi 21-22 Kasım 2012 Tarihlerlerinde gerçekleştirildi.

 

Avrasya Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Devlet Taşra Temsilcileri Kongresi’ne Türkiye’den İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 ülkeden İçişleri Bakanları, Yerel Yönetim Bakanları ve Bakan Yardımcıları, Genel Müdürler, Bölge Valileri ve Kaymakamlar katıldı.

 

“Yönetimde İyi Uygulama Örnekleri” ana temalı kongrede; “Küreselleşme Sürecinde Kamu Yönetimi ve Güvenlik Yönetiminde Devlet Taşra Temsilcilerinin Rolleri, “Toplumsal Olay Yönetimi ve Güvenlik Hizmetlerinin Sunumunda Devlet Taşra Temsilcilerinin Rolleri”, “Kamu Yönetiminde Değişim Yönetimi ve Sivil Toplum Örgütlerinin Yönetim Süreçlerine Katılımı”, Devlet Taşra Temsilcilerinin Uluslararası düzeyde işbirliği platformları” gibi konularda sunumlar yapıldı.

 

Kongrede gerçekleştirilen sunumlar ve sonrasında yapılan tartışmalarda aşağıda özetlenen konulara vurgu yapıldı:

 

• Küreselleşme sürecinde kamu yönetimlerinde meydan gelen değişiklikler devlet taşra temsilcilerinin rollerinde önemli ölçüde değişime sebep olmuştur. Devlet taşra temsilcilerinin bölge ve kent yönetiminde ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verebilmesi ve değişimi yakalayabilmeleri için kapasitelerini ve uygulamadaki anlayışlarını artırmaları gerekmektedir.

 

• Yeni kamu yönetimi ve yeni güvenlik yönetimi anlayışı devlet taşra temsilcilerinin geleneksel rol ve fonksiyonlarının yanında liderlik eksenli yeni rol ve fonksiyonlar öngörmektedir.

 

• Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmaya yönelik görevler ve sorumluluklar yerine getirilirken bireylerin haklarının ihlal edilmemesi devlet taşra temsilcilerinin hassas olmaları gereken önemli konudur.

 

• Günümüzde merkezi idare ile yerel idareler arasındaki ilişkilerin sağlıklı şekilde yürütülmesi için devlet taşra temsilcilerine ihtiyaç bulunmaktadır.

 

• Günümüzde devlet taşra temsilcileri, yerel kamu hizmetlerini yürütürken, başarılı uygulamalara imza attıkları gözlemlenmektedir.

 

• Merkezi idare ile yerel idareler arasında etkili bir iletişimin sağlanması konusundaki mülki idare amirlerinin rolleri gelecek dönemde belirgin şekilde ön plana çıkacaktır.

 

• Devletlerde dirlik ve düzenin sağlanması, hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi, kamu hizmetlerinin etkin sunulması bakımından devletin taşrada temsilcilerine sürekli ihtiyaç vardır ve gelecekte de var olacaktır.

 

• Kamu hizmetlerinin sağlıklı şekilde yerine getirilmesi için devlet taşra temsilcilerine bütün ülkelerde önemli görevler verilmiştir.

 

• Devlet taşra temsilcilerinin katılacağı kapsamlı bir toplantının gelecek yıl yeniden düzenlenmesi, birliğin gelişmesi için yararlı olacaktır.

 

• Yerel olarak çözümlenmesi mümkün olan konuların merkezi idareden yerel idarelere ve merkezi idarenin taşra idarelerine devredilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

 

• Devlet taşra temsilcileri arasında tecrübelerin değişimine izin verecek bir uygulamanın geliştirilmesi yönetimleri birbirine yakınlaştıracağı gibi günümüzdeki ortak sorunların çözümünü de kolaylaştıracaktır.

 

• Kamu yönetimi alanında devlet taşra temsilcilerinin aynı platformda fikir alışverişinde bulunmaları aynı zamanda tanışma ve birlikte çalışma için üst düzey bir çerçeve sunmaktadır.

 

• Bu sebeple devlet taşra temsilcileri arasında karşılıklı tecrübe paylaşımı için bir birliğin kurulması aynı zamanda yönetimlerin ortak ve farklı yönleri hakkında devlet taşra temsilcilerinin bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.

 

• Kongre sonrasında, Azerbaycan, Yemen, Afganistan, Somali, Kosova, Fas, Türkiye Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir, Bosna-Hersek devlet taşra temsilcilerinin Kongre Tertip Heyeti Başkanlığına vermiş oldukları  “Uluslararası Devlet Taşra Temsilcileri Birliği’nin Kurulması konusundaki önerge oylanmış ve oybirliği ile kabul edilmiş ve  “Uluslararası Devlet Taşra Temsilcileri Birliği’nin kurulması çalışmalarının başlatılması kararlaştırılmıştır.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]