Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kim Bu Banu Avar? (1)

Yayınlanma:
ABONE OL
Kim Bu Banu Avar? (1)

Kimine göre Emperyalizmin tavizsiz düşmanı  cesur bir Cumhuriyet kadını?

Kimine  göre de Ergenekoncuların ekran yüzü?
İHH’nın mavi Marmara ile Gazzeye yardım götürmesini, Hüsnü Mübarek’in, Kaddafinin  ve diğer Ortadoğu despotlarının devrilmesini, Esat’a karşı ayaklanmaları, Doğu Türkistandaki grupların mücadelesini, batı emperyalizminin yaptıkları icraatlar olarak gösteren aynı zamanda Oda Tv, Avrasya tv ve benzeri kanalların aranan araştırmacı yazarı.
Daha iyi tanınması için yaptığı konuşmaları ve verdiği röportajları incelemekte fayda var sanıyorum.
Bizim milletimizin Milli görüşçüsü,,Milliyetçisi, solcusu, sağcısı, muhafazakarı, demokratı, Tamamı batı emperyalizmine karşıdır..
Bu durumda eğer anti emperyalist kişilik sıfatını sizin alamet-i farikanız, en göze çarpan en tanınan en bilinen yönünüz haline getirebilirseniz, partiler üstü bir kişilik olup toplum içindeki tüm parti taraftarlarının, tüm sosyal grupların sevgilisi haline gelmeniz çok kolaydır.
Banu Avar  da bu  olguyu çok iyi tesbit etmiş ve bir takım medyanın da desteğiyle kendisine birinci ve en önemli sıfat olarak anti emperyalistliğin yapışmasını sağlamıştır. Abartılı batı karşıtlığı cümleleriyle bu durumu pekiştirmiş ve insanların önemli bir kesiminin kendisine, tavizsiz ve cesur bir Cumhuriyet kadını demesini sağlamıştır.
Batı Karşıtı mı ?

-Batıya bu kadar karşı olan birisi kendisini tanıttığı web sitesinde  kendi öz geçmişini anlatmaya; Sanki hiç Türkiye’de okumamış gibi doğrudan “Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmıştır.” şeklinde bir başlangıçla yapar mı ?  Değerlendirmesini okurlarıma bırakıyorum.
-Emperyalist olduklarını ima ettiğin medya kuruluşlarının Tünkiye Rehberliğini yapmak batı karşıtlığı mıdır?
Zira Avar  2010 yılında Gazete5 ile yaptığı röportajda kendisine  Türkiye’de bazı merkezler tarafından “seçilerek yetiştirilmiş” yöneticilerin varlığına işaret ediyorsunuz konuşmalarınızda ..şeklinde başlayan soruya “1994 te BBC için rehberlik yaparken yaşadıklarımı anlatmıştım. Avusturya ABC, Amerikan PBS ve BBC den Nick Gowing gibi kuruluş ve isimler ısrarla Türkiye’den üç isimle görüşme talebinde bulunmuşlardı. Konu Refah Partisi idi. Erbakan partinin başındaydı ama, kimse onunla görüşmek istemiyor hepsi Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Fehmi Koru’dan randevu alınmasını istiyordu.,, Aldım görüşmeler yapıldı.” diyerek cevap veriyor.Bu cevabıyla da Aslında Gül ve Erdoğan’ın emperyalist güçlere ait “bazı merkezler” tarafından seçilerek yetiştirilmiş yöneticiler olduğuna vurgu yapıyor. Banu Avar’ın neredeyse verdiği tüm konferansların ana teması bu konudur.(Röportajı okumak için http://www.gazete5.com/haber/banu-avar-roportaji-19451.htm )
Ey avar;
Bu cevabınızda emperyalizmin bu hazırlıkları BBC,ABC,ve PBC eliyle yaptığına vurgu yapan siz değil misiniz? Bu durumda demezler mi  “BBC ye rehberlik yaparken” diye başladığınıza göre Emlperyalizmin Türkiye rehberliğini niye yaptınız? Bu aslında kendinizle çelişki hatta hatta bir itiraf sayılmaz mı?
Avar bir çok konuşma ve yazısında bir çok yöneticinin bu emperyalist güçlerin merkezlerinde eğitim gördüklerini anlatmakta aynı zamanda  . peki bu durumda demezler mi kişilerin eğitim aldıkları kurumları delil olarak gösterip, emperyalistler tarafından özel seçilmiş ve yetiştirilmiş olduklarını iddia ederken siz hiç kendi durumunuza bakıyor musunuz diye ? Siz kendi ağzınızla emperyalizmin kaynağı gösterdiğiniz BBC de kurslar aldığınıza göre  o kişilerden bu konuda sizin  farkınız  ne ? Yani bi anlamda sizin tabirinizle batı emperyalistleri bahsettiğiniz kişileri ülke yönetimi için yetiştirmişse!  sizi de bu işin medya ayağı için mi yetiştirdiler acaba  ?
Tavizsiz mi?

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 Peki bu nasıl bir tavizsizlik ki bu oyunu gördünüz ve bildiniz ama buna rağmen “bu kişilerden randevu istiyorlardı.. Aldım görüşmeler yapıldı.” Diyerek aslında sizin tabirinizle bazı merkezlerin hazırladığı bir planın(!) Türkiye ayağının önemli bir unsuru olan bu görüşmelerin yapılmasındaki rehber ve aracı siz değil misiniz bu durumda? Madem Tavizsiz bir antiemperyalistsiniz Emperyalistlerin o oyununu(!) bozmanız,engellemeniz ve görüşmelerin yapılmasında mani olmanız  gerekmez miydi? Hadi diyelim ki ben randevu almasam başkası eliyle bunu yaparlardı diyeceksiniz, o zaman emperyalizmin oyununda benim tuzum katkım olmasın en azından ben bu vebale ortak olmayayım safım belli olsun mantığıyla o rehberlik görevinizden ayrılmanız gerekmez miydi? Ama siz, başka bir hesap için yapmadığınızı düşünsek bile , rehberliği kaybetmemek adına bir oyun,bir plan olduğunu ileri sürdüğünüz o planın parçası haline gelmediniz mi ? Hani tavizsiz emperyalizm karşıtıydınız? Sonuç olarak bu bir oyunsa dediğiniz gibi, bu oyunun yerine getirilmesindeki rehber sizsiniz.
Araştırmacı Gazeteci mi ? Zaytung haberiyle ahkam kesen gazeteci mi?

Banu Hanım Kanal B de yayınlanan “Bekleme Odası” isimli programda Sözde ermeni soykırım tasarılarının geçtiği ülkeler ve Büyükelçi Namık Tan’ın nereye büyükelçi olursa orada bu tasarıların geçtiği konusu konuşulurken hararetle devreye giriyor ve diyor ki “Peki Siz Sierra Leone örneğini duydunuz mu ? Bunu söylemem lazım Sierra Leone’de soyadını tam hatırlayamadım ama galiba Osman Türköne adlı büyükelçimiz var’ sunucu soruyor nerede olduğunu hatırlatalım diye o da Afrikada Sierra Leno adında bir ülke var. Orada bir büyükelçimiz var ve bu büyükelçimiz 12 yıldır ordaymış ve bu büyükelçimiz etraftaki diğer ülkeleri de ziyaret ediyormuş fas’a Nijer’e şuraya buraya da ziyaret ediyor.Yeni hükümet dikkat ediyor bu son 12 yıl içinde Afrika ülkelerinde patır patır ermeni soy kırım tasarıarı geçiyor meclislerden.. Diyorlar ki nasıl oluyor bu falan diye. Sonra haber geliyor meğer büyükelçimiz orada her fırsatta kendi dedesinin nasıl yüzlerce Ermeni’yi öldürdüğünü anlatıyor. Bunun üzerine geri çekildi zannediyorum.Şu anda bi açıklama da yaptı dışişleri ve dedi ki geri çekiyoruz kendisini dedi. Yani biz kendi ayağımıza da tırnak içinde kendi aydınlarımız! Kendi diplomatlarımız aracılığıyla kurşun sıkıyoruz.Tam da Kocareşit paşayı hatırlatan bir örnek dedikten sonra, başka bir ülkenin tarafında deyip gülerek ve el hareketleriyle de vurgulayarak hakikaten başka bir ülke tarafında çalışmalar yapan aydınlarımız var diyerek sözünü tamamlamaktadır.(Konuşmayı dinlemek için http://www.youtube.com/watch?v=LM1VfEPBqAA )
Bu örnekten de göreceğimiz gibi müthiş araştırmacı bir gazeteci ama arada bir tuhaflık var her ne kadar o gerçekten biliyormuş gibi dışişleri bakanlığı geri çekti, açıklama yaptı gibi  konuşsa da, bu haberin kaynağı MATRAK HABERLER UYDURAN ZAYTUNG sitesi. Yani haber sadece insanlar gülsünler ve gülerken düşünsünler diye yazılmış bir haber. (Zaytungun haberini okumak için http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=5135 )
Ama bizim araştırmacı gazetecimiz Banu Avar sanki bu olayı araştırmış gibi, biliyormuş gibi gerçek gibi anlatmakta pek mahir. Reklam arasında haberin zaytung haberi olduğu kendisine iletildikten sonra da ben haberi internetten görmüştüm vs diyerek geçiştirmeye çalışıyor. Buyurun siz karar verin ne kadar araştırmacı yazar olduğuna. Kendi fikirlerini desteklemek için anlattığı onca hikayeden kaç tanesinin gerçek kaç tanesinin uydurma olduğunu tespit etmek için de sanırım başka bir araştırmacı heyet kurmak gerekecek…

Bu konuda yazacağımız bir sonraki yazımızda, Banu Avar’ın Mavi marmara ve İHH konusundaki görüşüne,
Doğu türkistan’lıları terörist gösterip göstermediğine,
Kaddafi.Hüsnü Mübarek ve benzeri kişiler hakkındaki tavırlarına,
Suriye’de kimin tarafını tuttuğuna,
Müslüman kardeşlerle ilgili düşüncelerine değineceğiz.

Selam ve Dua ile..

author avatar
Zinnur Kaya
Zinnur Kaya Öz geçmişi: Doğum Tarihi : 13.04.1967 Meslek : Avukat Manisa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 mezunu.

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]