Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Provokasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Yayınlanma:
ABONE OL
Provokasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Velhasılıkelam ülkemizdeki asıl provokatörler açlıktır, işsizliktir, ekonomik sorunlardır, eğitimsizliktir, adaletsizliktir, bölgesel kalkınma farklarıdır, devleti soyanlardır, muhalefetin veya iktidarın hoşgörüsüzlüğü ve toplumu germesidir, iktidara yanaşıp köşeyi dönenlerdir, halktan gittikçe uzaklaşan siyasilerin halkın asıl dertlerini, sıkıntılarını, arzularını ve isteklerini artık göremeyecek hale gelmesidir, verilen sözlerin tutulmamasıdır.

Provokatör kelimesi günümüz Türkiye’sinde birilerinin sırtından epeyce yük kaldıran ve halkımız tarafından da garip bir şekilde kanıksanan bir tanımlama oldu.

Öyle ki; olay ne ve nasıl olursa olsun altında bir provokatör olduğu, her kim ne yaparsa yapsın bunun provokasyon amaçlı yapıldığı gibi beyanatlar ortalığı kasıp kavurmaya başladı.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Böyle bir sözün ardına sığınmak birilerinin işine geliyor ve her türlü camianın, iktidarın, grubun sorumluluğunu taşıyanları rahatlatan, sorumluluktan kurtaran bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Olayları provokasyona bağlamak ve bu şekilde açıklamaya çalışmak iktidarın, camia, grup, parti liderlerinin, önderlerinin hiç bir şeyin sorumluluğunu almak zorunda kalmamasına imkân veriyor.

Siz böyle bir kavramı bu şekilde belleklere yerleştirdiğiniz zaman; açım diyen de, işsizim diyen de, hastayım diyen de, okuduğunuz bu yazı da işinize gelmediği zaman provokasyon kapsamında ele alınabilir. İşte o zaman ne adaletten, ne demokrasiden, ne hak aramadan ne de özgürlükten bahsedilebilir.

Öyle ki; hangi siyasi konuşursa konuşsun bir kişi itiraz etmeye veya derdini anlatmaya kalksa konuşan siyasi hemen provokasyon yapma, biz senin gibi provokatörleri iyi tanırız gibi suçlamalarla karşısındakini susturmaya çalışır.

İşin en acı yanı askerimizi şehit edene provokatör diyen kişi, kendine oy vermiş fakat o an için derdini dile getiren halkına da aynı suçlamayı rahatlıkla yapabilmektedir. Aslında durum tam tersidir de kimse söyleyemez. Halkını veya makam, güç olarak kendisinden çok altlarda konumlanan birini sen provokatörsün diye azarlayan kişi orada kurnazca bir hareketle önemli bir provokasyona imza atmış ve karşısındakinin haklılığını suça havale etmiş olur.

Aslında bu davranış; acziyetin, basiretsizliğin ve makamını hazmedememiş olmanın göstergesidir. Çünkü siz orada size hiçbir şekilde zarar veremeyecek ve sizin hakaretlerinize cevap veremeyecek birini azarlamakla, haksız yere suçlamakla hem Allah katında hem de toplum önünde küçük düşmüş olursunuz.

Konuyu fazla dağıtmadan biz yine asli meselemize dönelim;

Ben bu provokatör kelimesinden oldum olası rahatsız olurum. Çünkü bu kelimeyi duyunca eski bir Cumhurbaşkanının bir milletvekiline, makamına yakışmayacak bir şekilde, sonradan kendi itirafıyla bilgiye ve belgeye dayanmadan ajan provokatör demesi aklıma gelir.

Şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne ve sorulara;

Bir olayın provokasyon amaçlı olması veya provokatörlerin o olayda parmağının olması ilgili olayı hafifletici bir sebep midir? Mesela yedi evladımız şehit edildiği zaman olay bu şekilde değerlendirildi ve ben merak ediyorum ne oldu, ne değişti veya bundan biz ne anlamalıydık?

Yine bu şekilde gelişen bir olayın görünen failleri başkaları tarafından bu olaya sürüklendikleri için suçsuz mudur veya bu olayı onlar yapmamış mı sayılmaktadır? Kısaca birilerinin anlatımıyla provokatörlerin devreye girdiği olayları biz nasıl algılamalıyız, yapanlar hakkında ne düşünmeliyiz?

Bu gibi haince olaylarda şunu görmek gerekir ki sizin içinizde kötülük, hainlik ve insanlara karşı düşmanlık hisleri olmasa kimse sizi böylesi olayları gerçekleştirmeniz için etki altına alamaz. Demek ki insanların içinde bu gibi haince, düşmanca hisler olmazsa o insan birilerinin tanımlamasıyla provokatörlerin oyununa gelmez ve olay çıkaranlar zaten dünden hazırdır bu işlere.

Velhasılıkelam ülkemizdeki asıl provokatörler açlıktır, işsizliktir, ekonomik sorunlardır, eğitimsizliktir, adaletsizliktir, bölgesel kalkınma farklarıdır, devleti soyanlardır, muhalefetin veya iktidarın hoşgörüsüzlüğü ve toplumu germesidir, iktidara yanaşıp köşeyi dönenlerdir, halktan gittikçe uzaklaşan siyasilerin halkın asıl dertlerini, sıkıntılarını, arzularını ve isteklerini artık göremeyecek hale gelmesidir, verilen sözlerin tutulmamasıdır.

Bütün bunlar da Türk, Kürt fark etmez herkes için geçerlidir.

Ayrıca askere, polise, vatana, millete kurşun atan, attıran, taş atan, attıran, devlet ve millet malını yakan yıkanlar da hain ve suçludurlar. Hiç kimse burada bir provokatör veya provokasyon arayıp da birilerinin yüzünü yıkamaya veya suçunu örtmeye çalışmasın.

Ahmet Berhan Yılmaz

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]