Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yol güvenliği Renault için sosyal bir dava!

Yayınlanma:
ABONE OL

Renault 10 yılda 1 milyon 200 bin çocuğa trafik eğitimi verdi


Yol güvenliği Renault için sosyal bir dava

 

 

Renault’nun, Total Oil Türkiye,  Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve 40 ilimizin Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğiyle sürdürdüğü yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar, 10’uncu yılına ulaştı. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 40 ilde toplam 1 milyon 200 bin öğrenci bu proje kapsamında yol güvenliği bilinci ve trafik eğitimi  almış olacak. Proje İstanbul’da da tüm ilköğretim okullarında uygulanmaya devam edecek.

 

Sokakta İlk Adımlar projesinin 10‘uncu yılı başlarken, projenin ulaştığı nokta ve gelecek hedefleri İstanbul’da Pera Palas Oteli’nde düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Toplantıda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, projenin ana hedefinin çocuklara erken yaşta trafik bilinci vermek olduğunu söyledi. Yol güvenliğinin yol açtığı devasa can ve mal kaybıyla Türkiye‘ye büyük zarar verdiğini dile getiren Aybar, şu bilgileri verdi:

“Trafik terörü hepimizin içini yakan bir sorun. Kayıtlı verilerine göre; 2001’den 2010 sonuna geçen 10 yılda toplam 5 milyon 1 bin 132 trafik kazası gerçekleşmiş. 43 bin 691 kişi hayatını kaybetmiş. Ve 1 milyon 595 bin 802 kişi de yararlanmış. Bu rakamlar da gösteriyor ki, toplum olarak zaman zaman yaptığımız gibi bu sosyal afete, gözümüzü kapamak, onu  kanıksamak lüksüne hiç birimiz sahip değiliz. Biz Renault olarak, tam da bu nedenle Türkiye’de yol güvenliği eğitimini, rutin olarak yerine getirdiğimiz bir sorumluluk değil, asıl işimiz gibi sahiplendiğimiz sosyal bir dava olarak görüyoruz.”

Renault’nun güvenliği bir otomotiv şirketinin ana sorumluluğu olarak gördüğünü vurgulayan Aybar,  şöyle devam etti:

“Trafikte yol güvenliği eğitimine katkıyı topluma karşı en önemli kurumsal sorumluluklarımızdan biri olarak tanımlıyoruz. Güvenlik bir otomotiv şirketinin üretim sürecinin de en önemli boyutudur. Otomotivde güvenlik konusundaki çalışmalar, insan yaşamı söz konusu olduğu için, sürekli gelişen, ilerleyen bir nitelik taşır. Bunda teknolojik gelişmenin, araştırma geliştirme faaliyetlerinin payı büyüktür. Renault, 12 modeli EuroNcap çarpışma testlerinden en yüksek not olan 5 yıldız alan tek markadır. Ancak mesele sadece güvenli otomobil yapmak değil, aynı zamanda bu otomobilleri trafikte, kurallara uyarak ve birbirimize saygı göstererek kullanma bilinci vermiş olmaktır.”

Çocuklar sürdürülebilir çevre eğitimi alacak

 

Güvenlik konusundaki sorumluluğun yol güvenliği eğitim ve bilincinin geliştirilmesini içerdiğini sözlerine ekleyen Aybar, şu bilgileri verdi:

“Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek için çok sayıda proje ve etkinlik yürütüyoruz: Sokakta ilk Adımlar projesiyle, Herkes İçin Güvenlik konsepti içinde çocuklarımızı eğitim ve yarışmalarla bilinçlendiriyoruz. Bu yıl başka bir uluslararası bir yarışma başlatacağız. Buna ilişkin hazırlıklarımız sürüyor. Türkiye’nin kaza ortalaması en yüksek 40 ilinde  2 bin 942 okulda, öğretmenlerimizin takdire şayan çabalarıyla bu projeyi uyguluyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerli katkılarıyla da, İstanbul’daki tüm ilköğretim okullarına ulaşıyor ve öğretmenlerimize de özel eğitim programları gerçekleştiriyoruz. Geçen yılın sonunda projemizden yararlanan öğrenci sayısı 812 bin olmuştu. Bu yıl ise 388 bin öğrencimiz daha yollarda ve taşıtlarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazanacak. 1 milyon öğrenci hedefini aşmış olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren ise eğitim içerğimizi geliştirerek, çocuklarımızın yol güvenliğinin yanı sıra sürdürülebilir çevre konusunda da eğitim almasını sağlayacağız.”

 

En uzun soluklu proje

 

Sokakta İlk Adımlar projesinin 10 yılın sonunda  yol güvenliği alanında, Türkiye’nin en uzun soluklu, en geniş kapsamlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi olduğunu da kaydeden Aybar, ‘Projemiz bu süreçte çok değerli ödüller aldı. Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül tarafından bir plaket ile ödüllendirildik. Ayrıca Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin bize layık gördüğü Altın Pusula Büyük Ödülünü aldık” dedi. “Bu da öğretmenlerimizin projeyi sahiplendiklerini ve özverili biçimde çalıştıklarını gösteriyor bize” diye konuştu.

 

“Önlem alınmazsa kazalar daha da artacak”
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise trafikte son 10 yıllık gelişmeyi anlattı:

“Nüfusumuzun 10-34 yaş grubunun diğer yaş gruplarına göre fazla olması sonucu sürücü belgesi sahibi sayısı yüzde 56 gibi daha yüksek bir oranda artmıştır. Motorlu araç sayısındaki  yüzde 78 artışın nedenleri içerisinde bu demografik oluşumun etkisi büyüktür. Trafik kaza sayısındaki artış ise ürkütücüdür. Kazalar on yıl öncesine göre 1,5 misli fazlalaşmıştır. Geçen on yılda, yapılan bütün çalışma ve çabalara rağmen trafik kazalarının, ölümlerin ve yaralanmaların grafiğini aşağıya doğru çekebilmiş değiliz.”

 

Güner, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün üye devletlerden sağladığı bilgilerle dünya genelinde ileriye dönük bir çalışma yaptığını da ekleyerek şöyle devam etti:

“BM her bir ülkenin durumunu varsayımlara göre değerlendirdi.  Bu değerlendirmeden Türkiye ile ilgili iki bilgiyi burada ifade etmek istiyoruz. Birisi bugün 15 milyon olan motorlu araç sayısının 2020 yılında ikiye katlayacağı, yüzde 100 artacağı ve 30 milyona ulaşacağıdır. Diğeri, ciddi önlemler alınmadığı takdirde Türkiye’nin içinde bulunduğu ‘orta ve az gelirli ülkeler’de trafik kazalarındaki ölümlerin 2009 yılına nazaran 2020 yılında yüzde 83 artacağıdır.”

 

Bu gerçekler doğrultusunda insanları eğitmek, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, ikna etmek gerektiğini de belirten Güner şunları dile getirdi:

“Biz “Sokakta İlk Adımlar” projesine ‘ileriye dönük’ olarak, bu gözle ve görüşle bakıyoruz. Bu projenin hedefi “gelecek kuşak”tır. Çocuk yaşta ve genç yaşta oluşturulacak alt yapı, zamanı geldiğinde gelecek kuşağın daha akılcı ve yapıcı davranmasını sağlayacaktır. Sokakta İlk Adımlar projesi Türkiye’de bu güne kadar yol güvenliği alanında uygulanmış en etkili, en gerçekçi ve ümit verici projedir.  Bunun nedeni devamlılığı, yaygınlığı, sağlam işbirliği, takibi ve güvenilir bir alt yapıya sahip olmasıdır. Yani etkin bir şeklide sürdürebilirliğidir. 2002 yılından bu güne devam eden projenin yurt genelinde bir milyon öğrenciye ulaşması kolay bir iş değildir.”

 

 

 

 

 

“Total Türkiye sorumluluk almayı sürdürecek”
Toplantıda konuşan Total İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ayşe Ürgen de, kültür, sanat, eğitim ve çevre gibi birçok konuda sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirterek, Total Grubu olarak önceliklerinin eğitim projelerine destek vermek olduğunu vurguladı. Ürgen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Faaliyet alanımızla örtüşüyor olması itibariyle trafik dünya genelinde en çok önem verdiğimiz konulardan birini oluşturuyor. Trafik kazalarının yüzde 80’ine yakını insan faktörü ve davranış biçiminden kaynaklanıyor. Biz “Sokakta İlk Adımlar” projesini sadece çocuklara yönelik bir eğitim projesi olarak görmüyoruz. 6 yıl önce destek vermeye başladığımız bu proje ile çocuklarımızın öğrendiklerini kendi hayatlarına, ailelerine ve çevrelerine taşımalarını da hedefliyoruz. Bu proje sayesinde gelecek nesiller trafikte bizlerden çok daha fazla donanımlı olacaklar.”

 

“Proje öğretmenlerimizin katkısıyla amacına ulaşıyor”

 

Toplantıda konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da, “Sokakta İlk Adımlar ile 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’nda 1644 okulda, toplam 206 bin 895 2’nci sınıf öğrencisine ulaşıldı” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizi trafik kazalarına karşı korumak, onları yol güvenliği konusunda sosyal sorumluluk projeleri ile bilinçlendirmek ve farkındalıklarını artırmak önemli görevlerimizden biridir. Bu konuda en büyük katkı şüphesiz ki öğretmenlerimizden gelecektir. Öğretmenlerimizin projeye verecekleri destek, öğrencilerimizin kazalardan kendilerini korumasını sağlayacak, sokakta karşılaşabilecekleri sorunları çözmelerine yardımcı olacaktır. Bizler de okullarda sosyal sorumluluk kapsamında yapacağımız bu çalışmalarla çocuklarımızın bilinç ve farkındalığını artırıyoruz. Uzun vadede trafik kazalarına bağlı kayıpların ve trafik sorunlarının yaşanmadığı bir kent hedefliyoruz.”

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]